Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Manjgura sajt koji možda niste posetili i kako se boriti protiv negativnog pobliciteta

Manjgura

Manjgura d.o.o. je agencija za odnose s javnošću koja pokriva sve vrste komunikacijskih usluga još od davne 1997. kada je pojam PR-a bio još daleka, nepoznata strana riječ. Radimo sve, od strateškog planiranja do stavljanja zareza u vaše tekstove. Posebno područje interesa tvrtke je krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici (neki ga nazivaju i spinom) i novi mediji. Kažu da se tu zaista dobro snalazimo. Inače, manjgura znači curica po dubrovački. Nezgrapnog imena, ali neodoljiva. Mane? Previše radi.

Sve detalje o tome kako nas kontaktirati i potražiti možete pronaći na stranici Kontakt

MANJGURA.

Iako vam, možda nisu potrebne usluge agencije za odnose sa javnošću, ono što možete naučiti na ovom sajtu, može vam pomoći u svakodnevnom životu.

Kako se nositi sa negativnim publicitetom?

Kažu da negativan publicitet ne postoji, međutim većina onih koji su se barem jednom suočili s javnom kritikom, vjerojatno se ne bi složili s tom tvrdnjom.

Teško je predvidjeti kada će nešto poći po zlu, a još se teže prikladno prilagoditi situaciju. Da ste javno kritizirani ili medijski optuženi možete saznati na milijune načina; bilo da vas je Google Alert na to upozorio, bilo da su vas obavjestili vaši suradnici ili čak i telefonski poziv koji od vas traži odgovor na prozivke.

Iako se u tom trenutku čini da je situacija bezizlazna te da nije moguće nešto učiniti, razmislite ponovno. Niste ni prvi ni zadnji na medijskom tapetu. Najvažnije je kako ćete se nositi s negativnom pričom. Način na koji se postavite i kako reagirate može znatno poboljšati, odnosno pogoršati vašu situaciju. Evo nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći da reagirati, a da pritom ne dodate benzin na vatru.

Primarno, odgovor. Nemojte se skrivati. U većini slučajeva, nedostatak odgovora će samo dodatno dati na snazi kritikama te je odgovor gotovo ustaljen savjet. Međutim, kao i uvijek, i ovdje postoje iznimke. Ukoliko kritika nije vjerodostojna (trač ili internetska bujica) bespotrebno joj je davati na važnosti. Nadalje, ukoliko nemate sve podatke, a radi se o visokorizičnoj situaciji uzvratite iskrenim pristupom te se zavjetujte kako ćete doći do istine što prije moguće (i to uistinu i napravite).

AKO VAS JE ZAINTERESOVALO, PROČITAJTE CEO ČLANAK.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272