Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

MEPIS izdaje KDE 4 Live DVD-ove

Da bi verifikovao kompatibilnost KDE 4 distribucije sa SimplyMEPIS 7.x operativnim sistemom, Warren Woodford iz MEPIS-a je kreirao KDE 4 Beta 1 Live DVD-ove: “Ja sam odlučio da podelim moj KDE 4 Beta 1 ISO tako da bi drugi mogli da pogledaju KDE 4 i da bih demonstrirao da je moje obećanje ozbiljno i da će MEPIS 7.x postepeno moći da se nadgradi. Mi planiramo svake nedelje da uradimo po jednu KDE 4 integraciju. Očekujemo da KDE 4 neće biti završen u vreme izdavanja MEPIS-a 7.0, ali integrisanjem KDE-a 4 sada mi ćemo biti sigurni da će 7.0 biti spreman za KDE” rekao je Warren Woodford.

Live DVD-ovi su zasnovani na MEPIS 7.0 Etch i uključuju uobičajen MEPIS kernel i funkcije za hardversku kompatibilnost. Da bi korisniku olakšali pretraživanje, DVD-ovi takođe sadrže minimalnu KDE 3 instalaciju, zato što je funkcionalnost KDE-a 4 drugačija neko KDE-a 3. U ranom stadijumu KDE 4 paketi su kompajlirani iz Deb-untu izvora: “Izdanje je sporo, budite strpljivi kada kliknete da pokrenete nešto. Ako zanemarite ove grube mane, videćete početke desktop iskustva svetske klase. Ako nešto ne radi, možete da pošaljete izveštaj o tome KDE projektu, ali bi vam savetovali da se uzdržite do sledećeg beta izdanja pre nego što pošaljete puno izveštaja o greškama” dodao je Warren.

O SimplyMEPIS-u

SimplyMEPIS je Linux operativni sistem za PC-je i Apple računare koji imaju Intel ili AMD 32/64 bitne procesore. SimplyMEPIS je mnogo lakši od Windows Vistae i intuitivniji je za Windows XP i Windows 98 korisnike. On uključuje programe za skoro sve svakodnevne zadatke. SimplyMEPIS je dizajniran da zameni vaš rad sa Windows XP-om, ili Windows Vistom na PC-ju i nudi Apple korisnicima mogućnost da imaju sve: OSX, MEPIS 32 i/ili 64, i ako je potrebno Windows pokrenut na virtuelnoj mašini.

O MEPIS LLC-u

Kreirao ga je 2002. godine Warren Woodford (veteran u računarskoj industriji) – da bi pomogao da se ostvari njegova lična vizija, konkretno verzija Linuxa koja bi bila potpuna i bezbedna, dok je u isto vreme laka za instaliranje i upotrebu – MEPIS LLC nudi rešenje za personalno računarstvo koje je popularno kod ljudi svih uzrasta i svih profesija. MEPIS proizvodi su dostupni besplatno za neprofitabilne i privatne korisnike čiji je budžet ograničen.

Sada možete da daunlodujete MEPIS KDE 4 Beta 1 Live DVD ovde.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272