Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Microsoft donosi svoje email protokole u Linux

Prošlo je malo više od dva meseca od kada je Xandros uskočio u Microsoft-ovu Windows-Linux interoperabilnost i osiguranje intelektualnog vlasništva, i sada su ove dve kompanije otkrile podatke o proširenju njihove saradnje. U ovom kontekstu, Microsoft i Xandros će se fokusirati na rast interoperabilnosti između njihovih email servera pomoću Microsoftovih email protokola.

"Proširenje našeg ugovora sa Xandros-om je dobar primer kako saradnja kroz licenciranje intelektualnog vlasništva može da podstakne inovacije koje će koristiti celom IT ekosistemu", rekao je Horacio Gutierrez, predsednik Intellectual Property and Licensing pri Microsoftu.

Xandros-ovi Scalix Mail Serveri će od sada biti moguće sinhronizovati sa Microsoft Exchange Serverom putem bežične mrežne konekcije. Ali sinhronizacija podataka nije ograničena na Exchange Server. Scalix Mail Serveri će takođe biti u mogućnosti da ponude interoperabilnost sa dodatnim email klijentima implementirajući Microsoft Exchange ActiveSync protokol i Outlook Exchange Transport Protocol, kroz novu licencu protokola za poruke i ugovor o saradnji koji je potpisan sa Microsoftom.

"Danas mnogi radnici u preduzećima koriste veliki broj mobilnih uređaja za poruke da bi pristupili mešavani Linux i Windows zasnovanih sistema za poruke", rekao je Andreas Typaldos, CEO Xandrosa. "Zbog sveprisutnosti Windows Mobile zasnovanih Smartphone-ova, ovaj ugovor će nam omogućiti da obezbedimo isti raspon izbora Scalix konekcija za korisnike desktopa, laptopa i mobilnih uređaja koje trenutno koriste preko Microsoft Exchange-a. Sa ovom novom Scalix interoperabilnošću, Microsoft i Xandros omogućuju kompanijama da slobodno implementiraju bilo koje vlasničke i otvorene sisteme i uređaje".

Ovim ugovorom, Xandros će biti u mogućnosti da pristupi specifikaciji i dokumentaciji koja je dizajnirana da omogući implementaciju od strane servera Exchange ActiveSync protokola. Pored toga, Linux provajderima će takođe biti ponuđeni resursi za integrisanje Outlook-Exchange Transport Protocol-a u Scalix Mail Server.

"Za Xandros, ovaj ugovor je još jedna pređena milja u njegovoj strategijskoj viziji isporučivanja kompletnog Linux paketa, uključujući desktope, servere, alatke za upravljanje Windows-Linux platformama i važne programe da bi obezbedio podršku za raznovrsne i rastuće preduzetničke IT infrastrukture i da bi se uverio da je njegov sistem interoperabilan i da može da se integriše unutar postojećih potrošačkih ekosistema IT infrastruktura, za obe platforme, programe i poruke" dodao je Microsoft.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272