Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Microsoft ispravlja pogrešne serijske brojeve za Vista Home Premium


Još pre no što je Windows Vista postala komercijalno dostupna, kompanija iz Redmonda-a je objavila takozvani Family Discount paket, ponudu prema kojoj bi svaki kupac najskuplje varijante ovog operativnog sistema mogao da dobije još dve verzije njegovog Home Premium izdanja, uz prilično veliki popust. Drugim rečima, svakome ko kupi punu licencu ili izvrši nadgradnju na Windows Vista Ultimate, ponuđena je mogućnost da dve kopije Vista Home Premium varijante, koje u maloprodaji koštaju 239 dolara, nabavi za svega 49.99 dolara.

Nažalost, kupci koji su sa oduševljenjem dočekali priliku da iskoriste ovakav popust, sa razočaranjem su ustanovili da nisu baš najbolje prošli. Naime, ispostavilo se da su serijski brojevi (keys) za Windows Vista Home Premium verziju – pogrešni. Kao rezultat toga, korisnici nisu u stanju da na svojim računarima instaliraju kopije ovog operativnog sistema, koje su dobili u paketu “porodični popust”.

Kompanija iz Redmond-a je, doduše, i zvanično potvrdila da postoje problemi sa serijskim brojevima za varijante operativnog sistema Vista koje se distribuiraju preko Family Discount paketa, ali bez saopštavanja bilo kakvih detalja o tome. Sve što su predstavnici Microsoft-a izjavili svodi se na to da stručnjaci rade na tome i da odgovarajuće rešenje treba očekivati u najkraćem mogućem roku.

Iz Microsofta dalje tvrde kako je samo mali broj potrošača oštećen ovim njihovim previdom. Sa druge strane, oštećeni kupci mogu da biraju između dve opcije: da sačekaju dok im iz Microsoft-a ne stignu validni serijski brojevi, ili da odustanu od narudžbine i zauzvrat dobiju pun iznos uplaćenog novca.

Prema izjavama Microsoft-ovih zvaničnika, isporuka validnih serijskih brojeva za Windows Vista Home Premium licence, kupljene u sklopu Family Discount paketa, započela je još pre par dana. U kompaniji iz Redmond-a još dodaju da su preduzete sve neophodne mere kako bi se eliminisala mogućnost ovakvih propusta u budućnosti.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272