Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows Server 2008 - umrežavanje - Mark Minasi

Windows Server 2008 - umrežavanje - Mark Minasi

Popust cena: 1500 rsd

PowerShell, praktična automatizacija

PowerShell, praktična automatizacija

Popust cena: 2200 rsd

Microsoft kalkulatori virtuelizacije

Microsoft je učinio dostupnim dve onlajn alatke koje su dizajnirane da omoguće korporativnim korisnicima da izvrše procenu cena koje su povezane sa scenarijima virtuelizacije servera. Dva Windows Server Virtualization Calculatora nude lakši način planiranja broja licenci i bitnih cena Windows Server proizvoda za virtuelizaciju. Microsoft ne samo da omogućava korisnicima da pristupe procenama detalja koji se odnose na licence Windows Server Standard Edition, Enterprise Edition i Datacenter Edition koji će biti upotrebljeni u scenarijima virtuelizacije već takođe dozvoljava i optimizaciju cene. Microsoft tvrdi da će ova dva kalkulatora ukazati na najefektivnije izdanje što se tiče cene Windows Servera koja će se glatko integrisati sa korisnikovim potrebama virtuelizacije.

“Kalkulator 1 vam omogućava da interaktivno gradite virtuelne mašine koje pokreću više Microsoft server proizvoda da biste procenili licence i cene za Windows Servere po izdanju (Standard, Enterprise i Datacenter) i mnogih drugih Microsoft serverskih proizvoda. Kalkulator počinje sa konfigurisanjem servera na osnovu tehnologije virtuelizacije, zahteva za socket-ima i klasterima, a zatim gradi virtuelne mašine”, informiše Microsoft.

Kompanija iz Redmonda omogućava korisnicima da selektuju valutu za finalne cene ali su otkrili da su cene kalkulisane u skladu sa “prosečnim maloprodajnim cenama od 1. marta 2007. godine za Open Business Agreements”. Pored toga, procene ne sadrže takse. Zbog toga, finalne cene kompletnog scenarija virtuelizacije će varirati od konačnih procena Microsofta.

“Kalkulator 2 obezbeđuje dva načina za procenu broja i cene Windows Server Standard Edition, Enterprise Edition i Datacenter Edition licenci koje su potrebne za scenarija virtuelizacije da bi vam pomogao da odredite najefektnije izdanje Windows Servera," dodao je Microsoft.

Kalkulator 2 će takođe omogućiti potrošačima da procene Windows Server licence po broju servera, po procesoru i prosečnom broju virtuelizovanih Windows Server kopija koje se pokreću po mašini. Ali takođe je moguće kalkulisanje virtuelizovanih instanci Windows Servera po serveru.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272