Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Microsoft može da izgubi trku sa Cloud operativnim sistemom na samom početku

Microsoft i Google konflikt ima i svoj manje javni aspekat. Jedna od trka niskog profila je razvoj Cloud operativnog sistema. Mountain View Company nije izjavila ni jednu reč o ovoj stvari. U stvari, Google osporava činjenicu da su bivši inženjeri Plan-a 9 grade svoj Cloud operativni sistem.

Microsoft je međutim bio otvoreniji. Steve Berkowitz, Microsoft-ov potpredsednik koji je zadužen za Windows Live izjavio je da kompanija iz Redmonda radi na hostovanju čitavog raspona proizvoda koji su trenutno ugrađeni u  operativni sistem u Internet Cloud. Na kraju, to će za rezultat dati fuziju između  Windows operativnog sistema i Windows Live-a.

Xcerion je mlada firma od 15 zaposlenih iz Švedske koja trenutno vredno radi na tome da pobedi i Microsoft i Google na tržištu Cloud operativnih sistema. Činjenica je da, iako ova kompanija ima male šanse u borbi sa Microsoft-om i Google-om, ona ipak ima podršku člana odbora za savetovanje Lou Perazzoli-a, jednog od arhitekti Windows-a NT i bivšeg finansijskog direktora Microsofta John Connorsa kao investitora.

U suštini, Xcerion je sloj koji je dizajniran da se integriše sa različitim pretraživačima i operativnim sistemima. Ovaj sloj će biti velik samo 2 MB i moći će da se preuzima u formi XMLa. Svi korisnički podaci čuvaće se u centralnim serverima za podatke koje će pokretati Ubuntu Linux. Xcerion će početi sa privatnim beta testiranjem za mesec ili više, a finalni proizvod će biti dostupan u trećem kvartalu 2007. godine, objavila je Mary Jo Foley.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272