Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

Microsoft nadgrađuje Windows Live OneCare

Microsoft je tiho predstavio nadgradnju za Windows Live OneCare. Nadgradnja je bila dostupna istovremeno sa Windows Vistom krajem januara 2007. godine. OneCare predstavlja Microsoftov mali korak u bezbednosnu industriju. I dok ide direktno protiv velikih imena kao što su Symantec, McAfee, Sophos i Kaspersky, kompanija iz Redmonda nije imala lak put. U stvari, od pvih koraka u novoj branši, njegova prisutnost i budući uticaj na tržište bezbednosti bilo je podcenjeno od strane starih antivirusnih vukova.

Kaspersky je predvideo prosečnu performansu za Windows Live OneCare na osnovu “nebezbednosti” koja je tradicionalno povezan sa svim Microsoft proizvodima. A Symantec nije bio daleko iza Ruskog programera bezbednosnih programa tvrdeći da trgovac koji nudi i operativni sistem i bezbednosno rešenje ulazi u konflikt interesa.

OneCare je ispunio prosečna očekivanja vezana za njega. Posle izdavanja januara 2007. godine, Version 1.5 nije prošla nekoliko testova, uključujući VB100 i AV Comparatives. VB100 test je ukazao na greške koje OneCare isporučuje u Windows Visti. Ipak, Microsoft je poslao signal da će ostati na tržištu bezbednosti i to na duge staze.

Sredinom maja, Microsoft je objavio da je OneCare ažuriran. West Coast Labs i ICSA, po rečima Microsofta, su ponovo sertifikovali OneCare. Kompanija sada nudi nadgradnju ovog bezbednosnog rešenja.

Windows Live OneCare verzija 1.6 je već dostupna za preuzimanje i služiće kao ažuriranje svim postojećim korisnicima OneCare-a 1.5 tokom sledećih nedelja. OneCare 1.6 donosi nekoliko poboljšanja, uglavnom ispod haube, ali takođe poboljšava upravljanje firewall-om i izveštajima. Međutim, Microsoft još ne nudi podršku za 64-bitna izdanja Windows Viste i Windows XP-a.

 “Sophos pozdravlja Microsoftovu ulogu kao odgovornog novajlije na anti-virusnom tržištu. Izdavanje potrošačkog proizvoda Microsoft OneCare je označilo potrebu za “pravom” zaštitom među mnogim korisnicima koji su tradicionalno veoma slabo zaštićeni. Ne mislim da bi bilo pristojno od nas (kao konkurencije) da komentarišemo kvalitet Microsoftovog proizvoda za zaštitu bezbednosti. Ipak, očekivali biste od nas da kažemo da su inferiorni, zar ne? Međutim, to ljudima baš i neće biti od neke koristi”, nedavno je izjavio Graham Cluley, konsultant za tehnologije pri Sophosu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272