Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

Microsoft odlaže Office 2008 za Mac

Microsoft će odložiti izdanje Office-a 2008 za Mac do sredine januara 2008 godine, objavili su predstavnici Macintosh Business Unit kompanije.

Dugo očekivani izvorni Intel Office, koji sadrži programe kao što su Word, Excel, Powerpoint i Entourage, je originalno planiran za izdavanje krajem ove godine. Umesto toga, Microsoft je rekao da se nada da će proizvodnja izdanja Mac Office 2008 početi u decembru što bi omogućilo izdavanje proizvoda u januaru 2008. godine na Macworld Conference and Expo u San Francisku.

“Mi smo odlučili da ovo uradimo kako bi dali korisnicima kvalitet koji zaslužuju” rekao je Craig Eisler, generalni direktor Macintosh Business Unit-a. “Ovo je odluka vođena kvalitetom”.

Eisler, koji je preuzeo posao u Microsoft-ovom Mac Business Unit-u u junu, rekao je da je odluka doneta kao deo Microsoft-ovog standardnog procesa procene kvaliteta, i da njegov dolazak nema uticaja na odluku.

Odlaganje nije nastalo zahvaljujući dodavanju novih funkcija, dodao je Eisler, već je to bila kombinacija “perfect storm” faktora koji su sprečili razvoj.

“Mi smo se prebacili na Intel i Office je promenio format fajla”, rekao je Eisler. “Nije u pitanju jedna stvar. Ovo izdanje je bilo teže od većine samo zbog toga što su se mnoge stvari desile istovremeno”.

Da bi napravili Intel-izvorne Mac programe, razvojni tim Office-a je takođe trebao da se prebaci sa FreeScale-ovog CodeWarrior okruženja i da prihvati Apple-ov Xcode sistem.

“Menjanje programerskih alatki nije nešto što biste dobrovoljno uradili usred ciklusa proizvodnje” rekao je Eisler. “Ali pošto smo želeli da ga prilagodimo Intel procesorima, to je bilo neophodno”.

Office 2008 za Mac će deliti neke tehnologije sa svojim Windows duplikatom, Office 2007, omogućujući besprekornu kompatibilnosti različitih verzija, rekao je Microsoft. Oba Office izdanja će koristiti Office Open XML Formats, što će omogućiti korisnicima da lako snimaju fajlove i otvaraju fajlove na bilo kojoj platformi.

Ostale nove funkcije Office-a 2008 za Mac uključuju Publishing Layout View, koji omogućava korisnicima da kreiraju dokumente sa bogatim razmeštajem u Wordu, Ledger Sheets, koji omogućava Excelu da rukuje uobičajenim finansijskim zadacima kao što su budžet, fakture, i registri bez zahtevanja da korisnici sami ukucavaju složene formule.

Eisler je rekao da cena za Office 2008 još nije utvrđena.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272