Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Microsoft Office Live

Šta mislite o Microsoft Office Live-u? Izgleda kao lak način da dobijete besplatno ime domena. Nisam još nigde video da naplaćuju domen ako koristite “Basic” verziju.

Malo sam bio lenj što se tiče testiranja Microsoft Office Live-a, koji je izdat krajem prošle godine i koji je od tada dobio samo pohvale u novinskim izdanjima. Danas sam počeo da ga testiram i bio sam prijatno iznenađen onim što sam video.

Na početku da razjasnimo da Office Live nije web zasnovana verzija Microsoft Office-a već je to alat za kreiranje web sajtova za male firme (Ja lično ga ne bih nazvao “Office Live”, ali to je Microsoft, i šta možete da uradite?).

Pogledajmo sada koje su prednosti Office Live-a. Dobijate realno ime domena, email, širokopojasnu konekciju od 10 GB, prostor od 500MB i sve web zasnovane alatke koje su vam potrebne da biste kreirali majstorski web sajt. Posebno je privlačno što ćete dobiti besplatno ime domena. Pokretanje firme sa blogspot.com ili googlepages.com URL-om nije baš profesionalno. Ako želite da hostujete vaš web sajt na Microsoftovim serverima, zašto ne biste besplatno uzeli URL? Prilično je lako sve podesiti i stvarno je besplatno (mada Microsoft zadržava pravo da kasnije promeni cenu). Čak i potpuno novi korisnici ne bi trebali da imaju problema sa pokretanjem web sajta.

A sada mane. Naravno tekst sitnim slovima je izuzetno obiman. Ali malo toga je iznenađujuće. Na primer, Microsoft će puštati reklame na vašem web sajtu. Ne možete da radite ništa nelegalno a kompanija može da ukine vaš nalog bez upozorenja. Najveća neprijatnost: Ne postoji način da pokrenete prodavnicu sa čistim Office Live servisom. Ne možete da postavite ništa za prodaju ili procesiranje naplate; treba da upotrebite proizvode drugih proizvođača za takve servise i da sve sami postavite. Neki ljudi su se žalili da čak i ako upotrebite besplatnu verziju, treba da date Microsoftu broj kreditne kartice. Ja mislim da je to fer razmena za besplatno ime domena. Naravno, ako pređete svoj širokopojasni limit, trebaćete da počnete da plaćate za servis (20 do 40 dolara mesečno), i naravno, radi samo sa Internet Explorerom i Windowsom.

Microsoft Office Live je u celosti stvarno impresivan servis. Namenjen je poslovnim korisnicima kojima je potrebna jednostavna prisutnost na Internetu, ali svako može da ga adaptira za sopstvene potrebe. Na osnovu mog iskustva i iskustva ostalih koja sam čitao na Internetu ja vam ga toplo preporučujem.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272