Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows Vista – Kako radi - KOLORNA KNJIGA

Windows Vista – Kako radi - KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 530 rsd

Windows Vista Business DO KRAJA

Windows Vista Business DO KRAJA

Popust cena: 880 rsd

Microsoft već ima planove za sledeći operativni sistem

Microsoft je objavio na konferenciji koju je održao za svoje trgovce u Orlandu da kompanija počinje da radi na novom operativnom sistemu, interno poznatom kao «7», koji bi trebao da se pojavi na tržištu za oko tri godine i da postane naslednik Windows Viste.

Microsoftov najnoviji operativni sistem Windows Vista nije proizveo očekivanu revoluciju na polju personalnog računarstva, već je čak izazvao i mnoge probleme kod korisnika koji su zamenili stariji ali hardverski prijateljskiji i kompatibilniji operativni sistem, Windows XP, sa Vistom. Vista je neka vrsta greške, barem sa tačke gledišta većine proizvođača računarskog hardvera, pošto su oni očekivali veoma veliki broj zahteva za računarima koji mogu da pokreću Vistu, a umesto toga korisnici često zahtevaju računare koji pokreću Windows XP.

Izvori koji su bliski kompaniji iz Redmonda rekli su da je «7» klijentska verzija sledećeg operativnog sistema i da će Microsoft preduzeti korake da raspored izdavanja bude objavljen na vreme, kao i da će na vreme dati informacije o njemu i tako omogućiti proizvođačima hardvera i korisnicima da znaju šta da očekuju i kada da se pripreme za prelazak na novi operativni sistem. Kao i Windows Vista, verzija 7 će biti isporučena u obliku privatne i poslovne verzije, kao i u 32-bitnoj i 64-bitnoj varijanti..

Prethodno, Windows 7 je bio poznat po njegovom kodnom imenu Vienna i zvaničnici kompanije su potvrdili da je 7 samo interno kodno ime čiji su detalji bili predstavljeni «preduzetnicima i partnerima kao deo naših tekućih radova. Microsoft je počeo da obaveštava o svojim planovima korisnike... naročito korisnike Software Assurance-a» rekao je predstavnik u izjavi koju je dao putem emaila, kako navodi sajt ZDNet.com. Za razliku od Viste, koja se veoma dugo razvijala, očekuje se da će 7 izaći na tržište za oko tri godine.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272