Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows Server 2008 - umrežavanje - Mark Minasi

Windows Server 2008 - umrežavanje - Mark Minasi

Popust cena: 1500 rsd

Windows Vista Business DO KRAJA

Windows Vista Business DO KRAJA

Popust cena: 880 rsd

Microsoft: Windows XP SP2 = Mac OS X

Sa Microsoft-ove tačke gledišta, postoji mala razlika između njegovog Windows XP Service Pack 2 i Mac OS X Tiger-a, koji je Apple-ov aktuelni dostupan operativni sistem za Mac platformu. U stvari, granica koja razdvaja Windows XP i Tiger nije čak ni tanka linija, i ona je izbledela i skoro potpuno nestala.

Prilikom pokušaja pristupa Windows Update-u sa famozne kopije Windows XP SP2 pomoću Internet Explorera 7 pojavila se poruka sa greškom. "Thank you for your interest in obtaining updates from our site. This website is designed to work with Microsoft Windows operating system only. To find updates for Microsoft products that are designed for Macintosh operating system, please visit http://www.microsoft.com/mac/," piše u pogrešnoj Microsoftovoj poruci o grešci.

Nije mi jasno kako je Microsoft uspeo da detektuje Internet Explorer 7 na Windows XP-u, koristeći ugrađenu Windows Update funkcionalnost,kao Mac OS X. Ali rezultat nije ništa drugo već smešan. "This website is designed to work with Microsoft Windows operating system only." Stvarno? Pretpostavljam da Windows XP SP2 nije uspeo da se kvalifikuje kao Windows operativni sistem. Da li je ovo još jedan znak od Microsofta da je vreme da se prebacite na Windows Vistu?

Ali naravno postavlja se sada pitanje… da li je Vista katalogizovana kao Windows platforma? Ili će i Vista korisnici biti preusmereni na ažuriranja za Mac OS X? Ali ako izuzmemo ovaj primer, Microsoft je oduvek bio poznat po smešnim a ne zagonetnim porukama o grešci. Microsoftov Photosynth i novi projekat isporučivanja 3D slika Endeavour rakete na Kennedy Space Center raketodromu nudi uvid u opušteniji pristup porukama o greškama.

Sa druge strane Vista je sama na svom prestolu. A hardkor Windows korisnike ništa neće zaustaviti u hvaljenju njihove omiljene platforme, a tetoviranje zloglasnog plavog ekrana na telo predstavlja samo početak.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272