Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

TCP/IP naučite za 21 dan

TCP/IP naučite za 21 dan

Popust cena: 1930 rsd

Cisco Tehnologije

Cisco Tehnologije

Popust cena: 1540 rsd

Mlazni avioni dovoljno mali da mogu da stanu u garažu

Kada vam neko spomene mlazne avione reč malo retko će vam pasti na pamet, osim, naravno ako ne pričate o XF-85 i BD-5. Ako imate garažu za dva automobila sa visokom tavanicom i ništa nemate parkirano unutra, ovi avioni će stati i nju bez ikakvih problema. Kliknite ovde da biste pogledali prvu sliku u galeriji.

XF-85 Goblin

McDonnell XF-85 Goblin se vodi kao najmanji borbeni avion na svetu i dugačak je samo 14.8-feet-a. Prvi put je predstavljen u avijaciji SAD-a 1948 i dizajniran je specijalno da može da stane u spremište većeg bombardera.

Goblin je trebao da bude deo prvog "programa parazitskih mlaznjaka", zato nije posedovao opremu za sletanje, već je koristio trapezasti sistem sletanja.

Bede BD-5

Svoj debi je imao u Džejms Bondovom filmu Oktopus. U pitanju je Bede BD-5, najmanji mlaznjak na svetu. Ovaj mikro mlaznjak težak je samo 860 funti i pokreće ga jedan jedini TRS-18 mlazni motor koji mu omogućuje da se kreće brzinom od 320 milja na sat. On može da dostigne visinu od 30,000 feet-a, i može da leti 2 sata bez potrebe za punjenjem.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272