Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Mobilni telefon: Stiže Firefox za mobilne telefone

Već neko vreme se zna da Mozilla planira da dizajnira pretraživač za mobilne telefone, a sada imamo i neke informacije o pravcu kojim su krenuli. Kako se ispostavilo oni dizajniraju dva različite mobilne verzije, jednu za touch screen uređaje (iPhone stila) i drugi za manje ekrane (kao što su mobilni telefoni).

Na osnovu onoga što smo videli možemo da kažemo da oba dizajna izgledaju veoma lepo, a zahvaljujući širokom krugu obožavatelja Mozillinih proizvoda siguran sam da će jako brzo biti prihvaćeni.

Verzija dizajnirana za manje ekrane ne donosi ništa novo što već nismo videli, pa smo zvog toga odlučili da u ovom članku stavimo akcenat na verziju dizajniranu za touch screen uređaje. Izgleda da je ona pozajmila mnogo dizajnerskih ideja od Apple-ovog Safari pretraživača na iPhone-u:

Mislim da će Apple na ovo gledati kao na kompliment, pošto će Mobile Firefox naslediti mnoga dizajnerska rešenja koja je prvi uveo Apple. Ono što mene jako zanima je da li Mozilla planira da izda verziju pretraživača za iPhone kada iPhone SDK bude jednom dostupan.

Koliko smo mi shvatili, bookmarkovi mobilnog pretraživača će biti sinhronizovani sa desktopom preko Weave servisa koji je nedavno predstavljen. Ovo je pametan potez od strane Mozilla-e, ali ni u ovome nisu prvi (Opera Link).

Sa interesovanjem ćemo pratiti ove projekte i videti da li će Mozilla definisati tržište mobilnih pretraživača isto onoliko koliko je definisala razvoj desktop pretraživača.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272