Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Mogulus - pokrenite sopstveni TV kanal

Robert Scoble je jednom rekao "Ja sam mediji." E pa, sada je to postalo istina - zahvaljujući Internetu, SVI možemo da budemo mediji. A zahvaljujući Mogulus-u, koji se nalazi u fazi zatvorene bete, naše mogućnosti da budemo mediji su proširene i na emitovanje UŽIVO.

Mogulus dozvoljava svojim članovima da produciraju i puštaju TV emitovanja uživo iz njihovog sopstvenog web pretraživača i Internet konekcije. Ono što je nekada bilo privilegija medijskih konglomerata sa jako mnogo para, postalo je dostupno i nama smrtnicima.

Mogulus je prilično lak za upotrebu i dizajniran je za prosečnog korisnika.

Ali kreiranje kohererentne priče, dodavanje tranzicija ekrana i dodavanje grafike predstavljaju umetnost za sebe. Međutim, ako odvojite malo vremena i posvetite se čitanju wikija znaćete sve što vam je potrebno za samo nekoliko dana.

Mogulus je besplatan ali zato će se na vašem ekranu pojaviti mala reklama svakih deset minuta. Vi možete da sarađujete sa drugim Mogulus korisnicima i kreirate mikseve u realnom vremenu. Vi možete da prikažete njihovu kameru na vašem ekranu, tako da možete da kreirate reportaže, isto kao što to rade velike medijske mreže.

Mogulus se još nalazi u beti i očigledno je da ima još puno grešaka. Ali sam koncept je stvarno izvanredan. Tamo gde je YouTube bio revolucionaran u tome da je omogućavao korisnicima da aplouduju editovane video fajlove, Mogulus omogućava korisnicima da kreiraju živi prenos i emituju ga u stvarnom vremenu 24 sata svakog dana u nedelji. Samo će vreme pokazati hoće li Mogulus dostići kritičnu masu potrebnu da postane opšte prihvaćen i ultra popularan.

Vi sadržaj za vaša emitovanja možete da pronađete na web sajtovima koji isporučuju video na zahtev, kao što je YouTube, od kojih većina uključuje licencu za ponovno emitovanje. Međutim, možete lako da naletite na sadržaj za koji autorska prava nisu baš najjasnija, zato morate da budete ekstra pažljivi u vezi sadržaja koje emitujete.

Tehnički zahtevi:

  • Radi na Windows i Mac operativnim sistemima, a možda i na Linuxu (trenutno se testira na Linuxu).
  • Preporučuje se minimalna daunlod konekcija od 500 Kbps za Web emitovanje i brzina aplouda od najmanje 400 kbps ako želite da koristite vašu web kameru za živo emitovanje.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272