Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Moja konzola može da reprodukuje DVD-ove? Super!

Nakon što pročitate ovaj članak promenićete svoje mišljenje o broju gejmera na svetu. Trenutno, studija koju vodi The Diffusion Group je utvrdila da 80 procenata od 2000 vlasnika konzola koji su ispitani su svesni mogućnosti svog sistema – uglavnom za reprodukovanje DVD-ova. Izgleda da samo 30 procenata njih zna da to mogu da urade sa konzolom za igranje, dok samo 13 procenata stvarno koristi ovu funkciju.

Evo celog izveštaja Gamasutra-e: “Novi izveštaj o upotrebi konzola za igranje za gledanje filmova u kojem je učestvovalo 2000 ispitanika, kaže da se 74 procenata domaćinstava oslanja samo na samostalne DVD plejere za gledanje filmova, dok četvrtina naručuje filmove na internetu ili ih iznajmljuje. Gledajući dublje u rezultate ovog istraživanja, izveštaj otkriva da otprilike polovina domaćinstava u SAD ima barem jednu konzolu za igranje a 15 procenata ima više od jedne”.

Sad se spremite za dobar deo. Kao što izveštava isti sajt, “samo 30 procenata vlasnika konzola koje mogu da reprodukuju DVD je reklo da konzola koju imaju omogućava reprodukovanje DVD-ova, što govori da mnogi korisnici ne poznaju mogućnosti današnjih konzola za igranje i potrebno ih je obrazovati da bi svoje platforme koristili i za medije koji nisu igre”.

Naravno, ovo ukazuje na nešto još ozbiljnije što ja ne mogu da ne spomenem. Nintendo-ov uspeh sa Wii i DS-om. Normalno, igrači znaju za funkcije osetljivosti na pokret i upotrebu touchscreen-a ali mnogi izveštaji govore da Nintendo koriste i neki ne-gejmeri koji su čuli za magični Wiimote i želeli su da ga isprobaju zato što zvuči potpuno nezemaljski. Stvarnost je da mnogi od njih nemaju pojma sa igranjem igara, koja govori mnogo o industriji igara sa stanovišta ko pobeđuje a ko obezbeđuje bolje iskustvo u igranju igrica.

Sa druge strane, ne možemo isto da kažemo za Sony-jev PS3 i njegov plavi zrak anđeoske svetlosti koji stavlja Sony u još goru poziciju. Stvarno, šta mislite koliko PS3 kupaca je potražilo laserski zrak odmah nakon što su ga izvadili iz kutije?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272