Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Metodika nastave tehničkog i informatičkog obrazovanja

Metodika nastave tehničkog i informatičkog obrazovanja

Popust cena: 1150 rsd

Projektovanje informacionih sistema u praksi

Projektovanje informacionih sistema u praksi

Popust cena: 880 rsd

Moje putovanje

Gde sam putovao, a gde su neki drugi bili

U „Gloriji“:

Jokohama

Glumac i esperantista Saša Pilipović, član kragujevačkog Teatra Joakim Vujić, prilikom nedavne posete Japanu uzalud je tražio hleb u radnjama i vino po iole pristupačnoj ceni, uverio se koliko se u toj zemlji ceni svaki sekund i da su kašnjenja vozova nepoznat pojam, a malo je nedostajalo da se podmladi od crnih jaja skuvanih u gejziru na planini Fudži

gloriamagazin.com

Na Blogu:

Putovanje u jednom smeru

Neću da odrastem
Često provodimo vreme pitajući se kad je pravo vreme za nešto. Da li to vreme postoji? Dešava se da nam ono proleti upravo dok ga čekamo. Posle toga je za sve kasno. Ja sam se dugo pitao kada da počnem da pišem blog. Volim da pišem, i mislim da mi ne ide loše, ali sam se jednostavno bojao da iznesem detalje iz svog života u javnost. Danas se nešto u meni prelomilo i rešio sam da svoj život podelim sa svima. Nekome će možda biti zanimljivo, nekome ne, ali «svetu se ne može ugoditi»

izgubljen.mojblog

U „Blicu“:

Avioni gube bitku sa vozovima

Avio-kompanije su dobile neočekivanog takmaca u brzini, ali i ceni. To su vozovi. Kompanija „Evrostar“, koja upravlja saobraćajem ispod tunela Lamanš, organizovala je juče promotivnu vožnju na relaciji od Pariza do Londona, na novoj rekonstruisanoj liniji dužine 490 kilometara gde vozovi dostižu brzinu od 300 kilometara na sat.

blic.co.yu/

Na „Diskusijama“:

James Kook

Britanski istraživač i pomorac, čuven po svojim trogodišnjim putovanjima u istraživanju južnog Pacifika i priobalnih voda Sjeverne Amerike. Cook, popularno zvan, Kapetan Cook rođen je u selu Marton, grofovija Yorkshire, 27. listopada 1728. godine kao jedno od sedmero djece u obitelji farmera. Osnovnu školu je pohađao u rodnom selu, a potom je radio kod Williama Sandersa u obližnjem ribarskom selu Staithes. Tu je Cook zavolio more i u potpunosti se fascinirao njime. No, s ribarskim poslom nije bio baš previše zadovoljan.

diskusije.net

Na „VoA“:

Voz «Eurostar» postavio novi rekord na relaciji London-Pariz
Voz «Eurostar» je postavio novi rekord, prešavši razdaljinu od Pariza do Londona za 2 sata, 3 minuta i 39 sekundi.

U novinskim izveštajima se navodi da je kompozicija dostizala brzinu od preko 300 kilometara na sat, skrativši putovanje za 32 minuta, zahvaljujući završteku nove britanske visokobrzinske deonice u dužni od 109 kilometara.

Putovanje se završilo na obnovljenoj londonskoj stanici Sent Pankras, koja će u novembru postati terminal za sve brze vozove koji dolaze u London iz Evrope.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272