Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Može li žudnja za malim mobilnim telefonom da bude dobra stvar?

Kada neki ljudi kažu da njihovi mobilni telefoni vrede milione dolara oni se ne šale! Po rečima CNN-a, GoldVish, provajder luksuznih telefonskih komunikacija prodao je svoj “Le Million” mobilni telefon (koji je i dobio naziv po svojoj ceni) ruskom biznismenu koji je ispljunuo 1.2 miliona dolara u toku Millioners Fair u Kanu, Francuskoj. Telefon je napravljen od čistog zlata i okićen dijamantima. Za one koji nisu toliko bogati, kompanija ima 15 drugih modela luksuznih mobilnih telefona, čija cena počinje od 24.000 dolara.

GoldVish je možda ekstrem, ali nije sam na polju dizajniranja “preteranih mobilnih telefona”. Aktuelna je trka u kreiranju Blahnika od mobilnih telefona. U proteklih nekoliko meseci, videli smo Vertu-ovu Diamond kolekciju (83.000 dolara), prepunu priča da su Brad Pitt i David Beckham njihovi ponosni vlasnici. Peter Aloisson, dizajner svih lepih stvari, koristi zlato i dijamante za Nokia i Motorola mobilne telefone; cene počinju od 32.000 dolara. A u skladu sa Longest List of the Longest Stuff, David Morris International of London kreirao je i prodao mobilni telefon za 104.050 dolara 1996. godine. Telefon je bio napravljen od 18 karatnog zlata a tastatura je bila prepuna belih i roza dijamanata.

Smešno – mi ostali smrtnici nikada ne treba da platimo toliko malo za mobilni telefon! (Sećate li se 1983. godine, trubeće zveri od telefona, Motorola DynaTAC, koji je bio prvi registrovani prenosivi telefon, prodat za 4.000 dolara).

Srećom, za većinu nas, cene mobilnih telefona stalno padaju. Telefoni su takođe postali manji i lakši i uvek imaju neke nove funkcije. Kažite da sam luda, ali lakši, manji telefon i nove funkcije su odličan razlog da kupite telefon po pristojnoj ceni i da ga menjate svake godine ili svake druge godine. Ko je taj koji bi normalnog uma platio milion dolara za težak telefon koji je napravljen od zlata koji nema ni približno toliko modernih funkcija?

Zašto je dobra žudnja za mobilnim telefonom

Da li išta dobro može da proiziđe iz ljubomore zbog mobilnog telefona? Sigurno da može. Sinoć sam večerala sa drugaricom koja je neizlečivi optimista. Evo priče koju mi je ispričala:

Prilično lepa plavuša koja je po struci inženjer i radi u priznatoj kompaniji obavljala je razgovare sa decom u gradu pokušavajući da ih zainteresuje za budućnost u matematici i nauci, ali nije naišla na prihvatanje. Tada joj je zazvonio mobilni telefon. Izvukla je iz torbice svoj Motorola mobilni telefon roza boje. Pre nego što je uopšte i mogla da se javi na poziv, bila je obeležena kao “cool”, a sa njom i matematika i nauka.

Ako razmetljiv mobilni telefon od platine i zlata koji je okićen dijamantima može da ubedi decu da su nauka i matematika “cool”, onda možda žudnja za mobilnim telefonima može daleko da nas odnese.

Razmislite o tome!

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272