Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

Najpoznatiji Apple-ovi proizvodi - 2. deo

 

1. aprila je bio ne samo dan za prvoaprilske šale već i dan kada je nastao Apple. U čast 32. rođendana Apple kompanije, mi vam donosimo listu 32 najpoznatija proizvoda u istoriji ove kompanije.

Neki od proizvoda u ovoj listi se podrazumevaju, neki su manje poznati, a neki samo zauzimaju specijalno mesto u našim srcima. Hajde da nastavimo tamo gde smo stali u prethodnom članku.  

Power Macintosh 9600: Mac-ovi nisu uvek bili najproširivije mašine na svetu, ali ovaj momak je imao 6 PCI slotova i 12 RAM slotova. Siguran sam da još ima korisnika koji koriste ProTools pod OS 9 operativnim sistemom, koji je naravno nadgrađen na G3.

20th Anniversary Macintosh: Ako ste želeli da dobijete glorifikovani 6400 isporučen do vas u limuzini po ceni od 10,000 dolara, onda sa ovim ne možete da pogrešite.

Power Macintosh G3: Za one među vama koji se ne sećaju, prelazak na G3 procesore je bio stvarno velika stvar. Ova mašina je bila prava radna mašina.

PowerBook Pismo: 400 ili 500 MHz PowerBook G3 Pismo je mogao da bude vrhunac PowerBook serije. Sa FireWire-om koji je postao standard i dva slota za drajvove, mnogo je ljudi dugo vremena žudelo za ovom mašinom.

Network Server 500/700: Sa šest slotova za promenljive drajvove, šest PCI slota, i do 1GB RAM-a, ovo je bilo kao da ste dobili Xserve i veliki broj drajvova u jednom ogromnom kućištu. Ovo je toliko drugačije od Mac-a koliko to može da bude, a radio je na IBM-ovom AIX-u.

Bondi Blue iMac: Original. On je počeo revoluciju u Mac-u i imao je one lude USB portove.

iBook: Tangerine ili Blueberry, to su moje jedine opcije? Možda je čudno izgledao ali je zato zauvek razdvojio liniju prenosivih uređaja u potrošačke i profesionalne.

Candy Flavored iMac: Strawberry, Lime, Grape, Blueberry i Tangerine, a za njima je krenuo talas imitatora.

iPod: Postojali su MP3 plejeri i pre njega, ali je iPod preuzeo vođstvo i od početka diktirao standard za sve digitalne multimedijalne uređaje.

G4 Cube: Cube je bio lep, ali je bio precenjen i najverovatnije je započeo definiciju Apple Tax-a

Mac OS X: Zastrašujuća promena za neke, brza tranzicija za druge. Budite srećni što niste morali da koristite Classic.

The iTunes Store: Nastavljajući da potresa muzičku industriju, iTunes Store je brzo postao jedan od najvećih distributera muzike na svetu.

iMac (Flat Panel): Možda je izgledao malo kao lampa, ali je ova mašina bila hrabar potez za Apple koji se ovim modelom udaljio od dobro poznatog iMac oblika. Iako nije trajao dugo a i dizajn je imao nekoliko propusta, on je najverovatnije bio jedan od Mac-ova koji je najbolje izgledao.

MacBook Pro: Ovo je bio prvi prenosivi Macintosh koji je proizveden sa Intel procesorom. On se dugo pripremao, ali sam siguran da još ima ljiudi koji čekaju da se pojavi PowerBook G5

Power Macintosh G5: 2 GHz! Nema se šta više reći.

iPhone: Glasine o njemu su se čule godinama, ali snovi velikog broja obožavalaca su se obistinili tek kada je Steve objavio negov izlazak na svetlo dana.

Iako su neki među vama koji su već bili živi pre 32 godine očekivali da će 2008. godine već leteti okolo sa ličnim mlaznim motorima i putovati do drugih galaksija, neki drugi još ne mogu da dođu sebi i shvate kako je jedna tako mala kompanija uspela da postigne tako mnogo.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272