Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Najskuplji miš na svetu

S vremena na vreme, na tržištu se susrećemo sa proizvodima koji kao da su isključivo namenjeni onim ljudima koji imaju toliko novca da prosto ne znaju na šta da ga potroše. Ukoliko, dakle, već posedujete jahtu, najnoviji nabudženi Brabus Mercedes, privatni mlaznjak i, zašto da ne, svoje privatno ostrvo na Pacifiku, onda ćete po svoj prilici moći sebi da priuštite i kompjuterskog miša koji vredi, ni manje ni više nego 18.600 evra (ili 24.180 dolara). Radi se, naime, o modelu “Diamond Flower” (dijamantski cvet) dobro poznatog švajcarskog proizvođača otkačenih i ekstravagantnih miševa, firme Pat Says Now.

Zbog čega je, dakle, ova stvarčica tako besramno skupa? Osnovni razlog verovatno leži u činjenici da je “Dijamantski Cvet” izrađen od 18-karatnog belog zlata i optočen sa 59 brilijanata. A ovde nije reč o nekim lažnim ili minijaturnim brilijantima, već o 58 komada dragog kamenja prečnika 2 mm i jednom središnjem, koji u prečniku meri 4 mm. Štaviše, proizvođač ovog miša garantuje da nijedan od njih ne spada u kategoriju tzv. “konfliktnih dijamanata”, odnosno da ne potiče iz zemalja koje se nalaze pod sankcijama od strane Ujedinjenih Nacija.

Osim što se radi o zaista dragocenom nakitu, ovaj miš se ne odlikuje naročito impresivnim tehničkim karakteristikama. Reč je, dakle, o običnom mišu sa dva tastera i točkićem, koji se na bilo koji Mac ili Windows računar može priključiti bilo preko USB ili PS/2 porta. Ovaj veoma impresivan (barem na vizuelnom nivou) miš izrađuje se u dve verzije – već pomenuti “ Diamond Flower ”, kao i model pod nazivom “Scattered Diamond”, koji na seba ima isti broj brilijanata, s tom razlikom što su oni ravnomerno raspoređeni po čitavoj gornjoj površini miša. Dakle, kako vam se čini? Da li biste se odrekli gomile novca za jednu ovakvu spravicu?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• dimitrije lovcevic
dobar je mis. prvo, pre svega, lep je i ako ne znam puno o njemu svidja mi se.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272