Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Nalu – Konceptualno ludilo ili mobilna revolucija?

Koncepti mobilnih telefona su oduvek fascinirali ljude, uostalom kao i koncepti bilo kod drugog proizvoda. U slučaju uređaja o kojem ću govoriti u ovom članku, koji se zove Nalu, fascinirajući deo je vezan za to kako ovaj tritetrafleksagonik (to je ime njegovog oblika, ako ste se zapitali kako biste ga kategorisali) uspeva da radi sva ta preklapanja i rasklapanja bez da se raspadne.

Njegove magične tranformacije u stilu origamija su stvarno fascinirajuće i ako budete imali prilike da vidite šta sve može da se radi sa njim, siguran sam da ćete barem jednom dići obrve od iznenađenja, pitajući se šta se dešavalo u umu njegovog dizajnera.

Ova Nalu stvar je multifunkcionalni uređaj koji se sastoji od mobilnog telefona, medija plejera i uređaja za poruke. On kombinuje tri različita interfejsa koji nude telefonsku tastaturu, QWERTY tastaturu i točkić za skrolovanje, tri stvari koje po njegovom dizajneru mogu da zadovolje sve mobilne potrebe koje biste mogli da imate.

Kada je zatvoren, Nalu ima talasasti oblik i prikazuje tastaturu mobilnog telefona i mali displej. Kada se otvori na levu stranu, on otkriva široki ekran medija pejera i točkić sa skrolovanje. Kada se otvori na desnu stranu, koncept otkriva QWERTY tastaturu koja služi za slanje poruka ili elektronske pošte.

Ovaj uređaj je samo 52 mm širok kada je zatvoren, što znači da je prilično velik. Imajući u vidu ovu veličinu, ne čudi da je unutrašnji rasklapajući ekran širok čitavih 104 mm, što znači da je veći od Sony PSP wide screen LCD-a. Ako uzmemo u obzir da se radi o portabilnom i mobilnom uređaju, možemo slobodno reći da je Nalu-ov ekran velik kao život i idealan je za gledanje video klipova.

U zatvorenoj poziciji, Nalu karakteriše klasičan izgled mobilnog telefona, ali i u tom obliku krije nekoliko iznenađenja. Ako ste se pitali kako ćete moći da skrolujete kroz menije, evo rešenja: nežno skrolujte dole ili gore tako što ćete staviti palac u veliki žleb na desnoj strani. Ingeniozno a takođe i korisno, zato što žleb takođe omogućuje dobar hvat za otvaranje uređaja pomoću samo jedne ruke.

Različiti delovi Nalua koji se potpuno odvajaju od ostalih delova se drže na okupu pomoću magneta, što mu daje čistiji izgled, bez primetnih ispupčenja.

Ako se pitate zašto je uređaj dobio ime Nalu, treba da znate da je “nalu” reč za talas, a to je tačno onaj izgled koji ima kada je zatvoren. Nalu je prvi put predstavljen na takmičenju IDEA 2007. Ako razmišljate o tome da ukradete ideju, razmislite ponovo: Nalu je zaštićen patentom. Međutim ako ste kojim slučajem Kinez, siguran sam da vam to neće predstavljati problem.

Ne možemo vam reći koliko je ovaj uređaj praktičan, koristan i funkcionalna pošto se radi o konceptu i dok nam ne dođe u ruke možemo samo da pretpostavljamo. Zato ostavljam vama da sami odgovorite na pitanje u naslovu: da li se ovde radi o konceptualnom ludilu ili o revoluciji na pomolu?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272