Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

NAND za svakoga!

Prema izveštaju analitičara American Technology Research-a, Shaw Wu-a, Apple želi da proširi upotrebu NAND fleš memorija na svoje iPod i Mac linije. On takođe kaže u ovom izveštaju da Apple pokreće novi subnotebook koji će takođe koristiti cenjeniju NAND fleš memoriju, umesto regularnog hard disk drajva.

Tako se priča. Svi smo mi čuli glasine koje govore o upotrebi NAND memorije u Apple linijama proizvoda, a takođe je postojao izveštaj koji je tvrdio da Cupertino zasnovana kompanija planira novi subnotebook, nakon produženog odsustva od preko deset godina sa tržišta mini prenosivih uređaja.

 Kao što se moglo i očekivati, istina je da ne postoji potvrđena informacija vezana niti za NAND niti za novi subnotebook. “Naši izvori ukazuju da bi Apple želeo da predstavi proizvod u drugoj polovini 2007. godine, kako bi dalje učvrstio svoj jak MacBook porast, ali će tajming zavisiti od mogućnosti NAND trgovaca da još spuste cene, i učine ih privlačnim za Apple sa ekonomske tačke gledišta, “ rekao je Shaw Wu u poruci potrošačima. Što se tiče prebacivanja sa HDD na NAND u iPod-ovima, analitičar je potvrdio da će se to desiti, ali ne u skoroj budućnosti.

NAND fleš memorije su mnogo skuplje od običnog HDD-a, pogotovo one koje su veće (NAND su memorije male veličine koje nude veće brzine pristupa).

Upotreba NAND memorija je sada ograničena na male kapacitete ili high-end prenosive uređaje. Cene NANDa padaju polako, tako da ćemo možda 2008. godine videti intenzivniju upotrebu ove tehnologije i na računarima i na korisničkim elektronskim uređajima.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272