Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Nastavite da se igrate i postaćete hirurg

Nije potrebna velika mudrost da biste zaključili da igranje igara poboljšava koordinaciju, reflekse i razmišljanje u perspektivi, ali vredi ponovo popričati o tome, zbog drugačijih rezultata koje je dalo jedno novo istraživanje.

Ovo istraživanje je izvedeno u Beth Israel Medical Center u Njujorku, i ono jasno pokazuje da su doktori koji su u svojoj mladosti igrali igre najmanje 3 sata nedeljno bolji u svom poslu.

Prema Douglasu Gentileu, mozgu koji stoji iza ove studije, hirurzi su pravili " 37 procenata manje grešaka, radili su 27 procenata brže i postizali 42 procenata više poena na testovima hirurških veština." Da li to znači da je korisno igrati igre? Pogrešili ste, nije! Ako pažljivo pročitate prethodno izlaganje videćete da se dati rezultati odnose samo na one koji su se igrali najviše tri sata nedeljno. Sigurno se pitate šta se dešava kada igrate igre na primer 9 sati nedeljno. Neka druga istraživanja koja je izveo Douglas Gentile pokazuju da deca koja igraju igre 9 ili više sati nedeljno imaju velike šanse da postanu agresivna i postignu veoma loše rezultate u školi.

Da li to znači da igre nisu dobre? Ne, opet ste pogrešili. Sve je to pitanje zdravog razuma i umerenosti. Bilo šta što prekomerno upražnjavate, uključujući filmove i muziku, je loše za vas. Postoje mnogi drugi faktori pored višečasovnog igranja igara koji utiču na pojavu agresivnosti kod dece. Zato nemojte da brinete ako igrate igre više od 3 sata nedeljno, kao što sam siguran da radite.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272