Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Nauka i tehnologija - vesti sa komentarom 5

Japan troši milijardu dolara na veštačku inteligenciju

Japanska vlada će potrošiti 974 miliona dolara na desetogodišnji projekat koji bi trebao da veštačku inteligenciju učini realnošću. Kako navodi ugledni medij Nikkei, Riken centar za istraživanje napredne integrisane inteligencije će biti otvoren blizu železničke stanice u Tokiju i uključivaće 100 istraživača iz kompanija među kojima su Toyotai NEC. BENCHMARK.

  • Zoin Mihailo: "Mi nećemo potrošiti milijardu dolara na veštačku inteligenciju kao Japanci. Mi ćemo ih potrošiti na gluposti, jer mi smo prirodno inteligentni."
     
  • Zoin Mihailo: "Veštačka inteligencija u Srbiji je kada imaš diplomu škole u koju nisi išao."

Ovo je najpopularnija boja na internetu

Dizajner Paul Herbert analizirao je boje 10 najposećenijih internet stranica i otkrio da je među njima najzastupljenija plava. Stranice poput Facebooka, Wikipedije i Amazona među najposećenijim su na internetu, a zajedničko im je to što su dominantno plave. NOVA ENERGIJA.

  • Zoin Mihailo: "Sve boje interneta su lepe, sem crne, kada nema interneta."

Arktik ostaje bez leda već u leto 2030?

Led na Arktiku se ovog leta smanjio na drugi najniži nivo otkako su naučnici počeli da prate njegovo stanje putem satelita, što je, kako navode, još jedan zlokoban signal globalnog otopljavanja.

  • Zoin Mihailo: "Ako svet toliko kuka zato što će se led na Arktiku istopiti do 2030. zašto ga mi ne proizvodimo? Da se obogatimo i smrznemo svet."

Android 7 Nougat ima četiri bitne skrivene funkcije

Nakon što pređete preko ključnih novih funkcija Android 7.0 Nougat operativnog sistema, kao što su mod podeljenog ekrana i poboljšana obaveštenja, postoji čitava serija noviteta koje možete istražiti. Forbs poručuje da u novom Androidu postoje četiri skrivene funkcije. Jedna od njih je "Clear all" taster za aplikacije, U prethodnim verzijama Androida kada klinete na taster za pregled, to će vas dovesti do svih otvorenih aplikacija i nakon toga treba da prevlačite jednu po jednu kako bi ih zatvorili. Međutim, u Nougat platformi se to omogućava pritiskom na jedan taster. BENCHMARK

  • Zoin Mihailo: "Operativni sistemi su sve pametniji. Imaju i skrivene funkcije. Zato što vole da se prave pametniji nego što jesu."

 

 

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272