Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Nauka i tehnologija - vesti sa komentarom 7

IT sektor najveći izvoznik: Cilj Vlade da se za dve godine taj iznos učetvorostruči!

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je u nedelju, 18. septembra, da je IT sektor trenutno najveći izvoznik i da je cilj Vlade da se u naredne dve godine taj iznos učetvorostruči.

  • Zoin Mihailo: "Ako vlada ništa ne bude radila kao i do sada, izvoz IT sektora ima šanse da se udvostuči u naredne dve godine. "

Apple nastavio sa angažovanjem eksperata u oblasti virtuelne i izmenjene realnosti

Direktor Apple-a Tim Kuk nagovestio je da je Apple zainteresovan za izmenjenu i virtuelnu realnost, a izgleda da to interesovanje raste. Business Insider piše da je Apple tokom leta angažovao dva nova eksperta koji su radili kod dva najveća imena u ovoj oblasti – Oculus VR i Magic Leap. BENCHMARK.

  • Zoin Mihailo: "Naša vlast ne mora da radi na projektima virtuelne realnosti jer propagandna aktivnost još daje odlične virtuelne rezultate." 

Jrump: Igra u kojoj se Tramp bori protiv knjiga i Hilari Klinton

Igra “Jrump” objavljena je u petak, a glavnu ulogu u ovom satiričnom “delu” igra Donald Tramp. Igrač mora da gradi zidove kako bi se junak otisnuo u zvezde i "galaksiju ponovo učinio ponovo velikom". B92

  • Zoin Mihailo: "Ideja za kompjutersku igricu. Kandidat za predsednika zakopava protivkandidate po Srbiji, a mi ih tražimo i spasavamo."

Ako ovu fotografiju okačite na Fejsbuk, bićete u velikom problemu

Naširoko je poznata činjenica koja je postala pravilo: nikada ne postavljajte vašu adresu na društvene mreže. Danas postoji i novo pravilo - a to je da ne smete da postavite ni fotografiju vaše avionske karte i pasoša na internet. Razlog toga je dvodimenzionalni QR barkod koji se nalazi na vašoj avionskoj karti i koji se može iskoristiti za razne podmukle prevare. VESTI.

  • Zoin Mihailo: "Ako ne objavite fotografije na Fejsbuku, pitaće vas starost šta ste to radili u mladosti." 

Od sad ćemo sve kazne da plaćamo elektronskim putem

Kazne će se uskoro plaćati preko interneta, platnom karticom, na isti način kao kada se onlajn kupuju patike ili trenerka, ili uplaćuje hotel u inostranstvu. Ovo će biti omogućeno na portalu e-uprave, a tu uslugu moći će da koriste i oni koji nemaju aktiviranu uslugu elektronskog bankarstva, pišu Večernje novosti. 24ČASA.

  • Zoin Mihailo: "I zatvorska kazna preko interneta bi mogla da se "plati". Zabrana pristupa internetu dok traje kazna."

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272