Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Ne postoji veza između nasilja kod dece i igranja video igara

Dečaci koji ne igraju nikakakve video igre su pod većim rizikom da imaju problema  nego oni koji povremeno igraju nasilne igre, tvrde dva ugledna Harvardska psihologa.

Ovaj par nije našao nikakve dokaze da nasilne igre pretvaraju mlade naraštaje u kriminalce ili nasilnike, bez obzira na izveštaje medija.

"Ako pogledate nasilne zločine među omladinom u SAD-u u zadnjih 20 godina, videćete da ih je sve manje, a sa druge strane igranje video igara je u porastu, i to veoma velikom porastu", kaže Dr Lawrence Kutner i Dr Cheryl Olsen sa Harvard Medical School u nedavnom intervjuu.

"Iako političari tvrde kako će igranje nasilnih igara nekako pretvoriti decu u kriminalce i nasilnike, za to ne postoje nikakvi dokazi."

Dr Kutner i Dr Olson su sproveli istraživanje koje je trajalo dve godine nad 1250 dece i 500 roditelja, kako bi otkrili da li postoji veza između igara i nasilnog ponašanja.

Oni su otkrili da ne postoji direktna veza između igara i nasilja, ali postoji korelacija (povezanost) između igara namenjenih za odrasle i agresivnog ponašanja.
Ono što nije utvrđeno je da li deca postaju agresivnija jer igraju igre za odrasle ili igre za odrasle privlače agresivnu decu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272