Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

Nezadovoljna radnica je izbrisala fajlove vredne 2.5 miliona dolara

JACKSONVILLE, FL - Možda se radi o "high-tech" događaju, ali emocije koje su uključene u njega su stare koliko i čovečanstvo. Mržnja, ljutnja, i osveta.. Policija kaže da je to ispunilo srce žene koja je pročitala oglas za posao.

Kada je Marie Cooley naišla na oglas u kojem se traži radnik za posao čiji opis je bio identičan poslu koji ona obavlja, bila je sigurna da će uskoro dobiti otkaz.

Zato je ona, kaže policija, kasno noću u nedelju ušla u Mandarin kancelarija gde radi u Steven E. Hutchins Architects.

"Odlučila je da uđe i da napravi što je moguće veću štetu za sve i za svakoga", rekao je predstavnik šerifove kancelarije u Jacksonville-u Ken Jefferson.

Jefferson kaže da je Cooley-jeva ušla u kompanijski server preko sopstvenog naloga. Pomoću samo nekloliko klika sa mišem ona je izbrisala sve arhitektonske crteže koji su kreirani u poslednjih 7 godina.

7 godina posla je nestalo za nekoliko sekundi.

Oštećena kompanija je procenila da su izbrisani fajlovi u vrednosti od 2.5 miliona dolara.

"Ona je odlučila da se osveti i sabotira dokumente i arhitektonske crteže. I to je veoma uspešno uradila", rekao je Jefferson.

Prema policiji, Cooley-jeva je priznala zločin. To što je ona uradila je drugostepeni prestup za koji može da dobije do 5 godina zatvora.

Zaposleni u arhitektonskoj firmi nisu hteli da pričaju za televiziju o nesrećnom događaju.

Vlasnik je ipak rekao časopisu First Coast News da je platio velike pare da se spasu izbrisani fajlovi i da su uspeli da povrate sve izbrisane crteže iz digitalne smrti.

"Lekcija koju smo naučili je da ne možete da se oslanjate na samo jedan set kopija fajlova i da ne smete da date radnicima da imaju pristup osetljivim materijalima. Morate da imate neki rezervni plan i neki sistem za kreiranje rezervnih kopija", rekao je Jefferson.

A evo najtužnijeg dela priče: vlasnik arhitektonske firme kaže da nije bilo u planu da Marie Cooley dobije otkaz. Konkurs za posao koji je ona pročitala je bio namenjen biznisu njegove žene - a ne njegovom.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272