Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Nine Inch Nails nudi svoj album preko Torrent sajtova

Muzička grupa Nine Inch Nails izgleda da potpuno razume u kom pravcu ide muzička industrija. Oni su nedavno izdali svoj novi album koji se zove “Ghosts” na Torrent web sajtovima kao besplatni daunloud. Nine Inch Nails nema ugovor ni sa jednom izdavačkom kućom, tako da imaju potpunu slobodu da odluče kako će da distribuiraju svoju muziku.

U svojoj izjavi za štampu povodom izdavanja albuma oni su rekli, “sada kada više nismo ograničeni od strane muzičkih kuća, mi smo odlučili da lično aploudujemo Ghosts I, prvi od četiri volumena, na različite torrent web sajtove, pošto mi verujemo da je BitTorrent revolucionarni metod za digitalnu distribuciju i mi verujemo da treba da se pronađu novi načini za korišćenje novih tehnologija umesto da se borimo protiv njih.” Kada bi samo izdavačke kuće u muzičkoj industriji razmišljale na isti način …

Sada na Torrent sajtovima možete da pronađete prvih devet pesama sa ovog labuma. Celokupan albuma koji sadrži 36 pesama je dostupan za kupovinu na njihovom web sajtu (mada ovaj web sajta trenutno ima velikih problema), i u Amazon-ovoj MP3 prodavnici za samo 5 dolara što je odlična cena za muziku koju dobijate.

Ono što je Nine Inch Nails uradio je stvarno nešto izuzetno i moglo bi da otvori vrata za druge muzičare koji žele da isprobaju isti metod distribucije ako budu uspešni i oslobode se jarma muzičke industrije. Nine Inch Nails će takođe imati velike koristi od čitavog publiciteta koji će dobiti zbog ovog hrabrog poteza. Ovo je novi način distribucije muzike i korisnici su svesni toga.

Jedini problem sa metodom koji trenutno koriste je što je postao veoma popularan veoma brzo i njihovi serveri nisu uspeli da izađu na kraj sa navalom korisnika koji žele da kupe album i daunloduju čitav albuma sa 36 pesama. Poruka na njihovom web sajtu kaže da ubrzano dodaju nove servere kako bi web sajt ponovo stao na noge. Takođe su zahvalili svima koji ih podržavaju i koji su zaslužni za to što je ova akcija tako uspešna.

Mi smo sigurni da će imati jako mnogo uspeha i sve više zainteresovanih korisnika koji će dati 5 dolara za kompletan album jednostavno iz zahvalnosti što su prigrlili novu tehnologiju. I budite sigurni da će njihovi obožavatelji biti spremniji da potroše novac na Nine Inch Nails-ove artikle kako bi ih dodatno podržali.

Ako se ovaj metod pokaže uspešnim, možemo da očekujemo da će uskoro i drugi muzičari pratiti njihov potez, što može da bude samo dobro.

Uostalom, razmišljajte ovako. Da li ćete radije platiti album direktno autoru, ili muzičkoj kući koja nema nikakvog udela u njihovom radu i kreativnosti već uzima lavovski deo samo zato što ima razvijenu distribucionu mrežu.

Vreme je da se stane na put ovim modernim, kapitalističkim vampirima muzičke industrije.  

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272