Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Nintendo DS – ručna konzola sa najbržom stopom rasta prodaje

Nintendo DS, koji je na tržišta širom Evrope lansiran u martu 2005. godine, zvanično je proglašen najbrže prodavanom ručnom (handheld) konzolom. Do sada je na području Evrope prodato 10 miliona primeraka, od ukupno 34 miliona na globalnom nivou. Samo u decembru prošle godine, prodato je 1.7 miliona komada.

Evo šta o tome kaže Direktor marketinga u kompaniji NOE: “Ključna cifra od 10 miliona Nintendo DS gejmera označava prekretnicu i pouzdan dokaz da je ovaj uređaj čvrsto zauzeo vodeću poziciju na tršištu ručnih igračkih konzola, donoseći zanimljive i atraktivne igrice jednom potpuno novom auditorijumu – što je do pre samo par godina bilo krajnje nezamislivo!”

Ako je sve ovo tačno, onda izgleda da je u tome ključnu ulogu odigrao jedinstveni preklopni dizajn ove konzole, sa dva LCD displeja na unutrašnjoj strani – od kojih je jedan osetljiv na dodir. Osim toga, konzola je opremljena ugrađenim mikrofonom, smeštenim sa leve strane ispod donjeg displeja, koji se koristi u onim igricama u kojima se od igrača zahteva da u određenom momentu dune ili se razdere u mikrofon (na primer, u igricama Feel the Magic: XY/XX, Wario Ware: Touched, itd.).

DS igrice se zasnivaju na vlasničkom (proprietary) “Game Card” formatu čvrste (solid state) ROM memorije, koja umnogome podseća na memorijske kartice koje se koriste u drugim prenosivim elektronskim uređajima, kao što su, na primer, digitalni fotoaparati. Uređaj trenutno podržava ugradnju memorijskih kartica kapaciteta do 1 gigabajt. Ove kartice na sebi uvek imaju jednu malu količinu flash ili EEPROM memorije, u kojoj se čuvaju korisnički podaci, kao na primer nivo do kojeg je korisnik došao u određenoj igrici, ili najbolji ostvareni rezultati. To je još jedan od razloga velike popularnosti Nintendo DS konzole, jer mnogi ljudi ne vole baš preterano da se smaraju sa stalnim ubacivanjem flash memorijskih kartica, priključivanjem konzole na TV prijemnik, ili na kućni izvor napajanja.

Iako je kompanija Nintendo do sada ostvarila fantastičan uspeh na tržištu, ona ni izdaleka ne misli da se na tome zaustavi, već uveliko planira proširenje svog asortimana igrica za DS, kako rimejkom klasičnih igara tako i uvođenjem novih, tzv. Touch Generation igrica.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272