Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Nokia E65 - Biznis može da bude lep i elegantan

Nokia E65 je najnoviji dodatak u Nokia "business class" seriji koja cilja na - pogodili ste - biznismene u pokretu. Oni koji su bili zaljubljeni u E50 i E60 modele će svakako biti iznenađeni novim članom "E business class" serije. Klizač na nokia E65 se može smatrati tehnološkim vrhuncem serije a poseduje i mogućnost konektovanja na veliki broj različitih načina kao što su: UMTS kompatibilnost, WLAN (Wi/Fi 802.11b-g), VoIP over WLAN, GPRS i EDGE class 32. Značajno drugačiji od E61 i E61i koji su izgledali više kao pite, elegantni dizajn Nokia E65 potpuno menja izgled ove serije telefona i što je najvažnije, proširuje tržište za ovaj mobilni telefon.

Dizajn

Dizajn telefona je izvanredan ali kroz njegovu jednostavnost. Finese i solidnost izrade definišu izgled novog telefona i po prvi put pojam atraktivan može da se veže za biznis klasu Nokia mobilnih telefona. Ne previše debeo, ali ni previše tanak, telefon savršeno staje u džep srednje veličine. Dimenzije su mu 105 (135) x 49 x 15.5 mm i težak je 115 grama (zajedno sa baterijama).

Ekran i kamera

TFT ekran telefona zauzima skoro dve trećine telefona i poseduje rezoluciju od 240 x 320 piksela sa 16 miliona boja. Ugrađeni senzor za svetlo kontroliše svetloću ekrana, što znači da ćete moći da čitate displej i kada se nalazite na jakom suncu ili u mračnim prostorijama. Vi možete da podesite svetlosni senzor na koji god intenzitet želite, ali budite pažljivi: ovo vrlo lako i brzo može da vam posisa baterije.

Kamera od dva megapiksela podržava samo dve rezolucije (640x480 i 1200 x 1600 piksela) i nema blic, zum niti bilo kakva druga podešavanja koja mogu da poprave kvalitet snimaka. Čudno... ali izgleda da je Nokia ugradila kameru koja je namenjena za snimanje dokumenata. Vi ne možete da fokusirate kameru na određeni detalj a ponekad su fotografije pune jakog šuma.

Srećom, filmovi izgledaju mnogo bolje od fotografija. Bez kašnjenja i sa prilično dobrim kvalitetom slike, kamera može da snimi video klip u tri različite rezolucije: 128x96, 176x144 i 352x288 piksela. Vi možete za snimanje filmova da koristite ista podešavanja kao na kameri za slike: noćni režim rada, ravnoteža beline, tonovi boja, rezolucija, kvalitet i dužina klipa.

Meni i softver

Nokia koristi zadnje izdanje Symbian operativnog sistema - Symbian 9.1 sa S60 3rd Edition interfejsom, ali joj fale ostali Feature Packs. Mada nije od presudnog značaja da ima neki od 2 najnovija Feature Packs, ipak bi bilo dobro imati ih pošto oni nude dodatne funkcionalnosti i opcije. Korisnici će i dalje moći da ažuriraju firmware telefona direktno sa servera proizvođača.

Interfejs glavnog displeja može potpuno da se prepodesi i korisnici mogu da modifikuju bilo koju funkciju koja se pojavljuje na ekranu. A aktivnom modu, telefon može da vas upozori na propušteni poziv, različite SIM servise, događaje iz kalendara, email poruke i tako dalje. Takođe postoji korisna funkcija na glavnom ekranu koja vam pomaže da detektujete WiFi mreže u letu. Na prvi pogled, bićete izgubljeni u ogromnom broju podmenija, ali nakon jedan do dva sata igranja sa telefonom videćete da je raspored logičniji nego što vam je izgledalo.
                   
E65 poseduje QuickOffice koji vam omogućuje da pregledate Word, Excel, .txt, PDF i PowerPoint dokumente. Na žalost, možete samo da gledate ove fajlove ali ne možete da ih editujete.

Multimedijalne mogućnosti su solidne, imajući u vidu da se radi o poslovnom telefonu. Tu se nalazi muzički plejer za slušanje MP3, RA, AAC formata a za video formate možete da gledate MPEG4 i 3GPP formate.

Zaključak

U ovom trenutku, nokia E65 je najbolji telefon sa klizačem za poslovne ljude. Dizajn je veoma elegantan i poseduje sve funkcije koje jedan poslovni korisnik može da poželi. To ga stavlja na veoma visoko mesto sa stanovišta produktivnosti, ali i elegancije. Ovaj telefon vas nikad neće razočarati u smislu funkcionalnosti i biće svakako odličan, ako ne i najbolji dodatak vašoj liniji produktivnih alata. 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272