Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Nokia, kompanija kojoj je zaštita okoline važna

Greenpeace je otkrio da je Nokia zelenija nego Apple, kada se postavi pitanje brige za okruženje. Sony se nalazi u samom dnu ove liste zbog nedosledne politike koju vodi u vezi zaštite okoline.

Nokia je zaslužio ovu poziciju zahvaljujući činjenici da je uklonio hemikalije koje su štetne za okruženje. Dobio je ocenu 8, najveću na listi, dok je Sony dobio samo četvorku.

Greenpeace je napravio ovu klasifikaciju samo za mesec jun, na osnovu ponašanja koje su kompanija prihvatile za ovo vreme. Drugi važni proizvođači mobilnih telefona, kao što je Motorola i Samsung, zadržali su svoje pozicije na rang listi od prošlog meseca, na petom i šestom mestu. LG, još jedan od vodećih proizvođača uređaja za telekomunikacije je u proteklih nekoliko meseci u konstantnom padu na listi i sada je dostigao trinaesto mesto, samo jedan korak iza Sony-ja.

Klasifikacija je napravljena tako što se uzelo u obzir u kom obimu kompanije sprovode nalaze i preporuke Toxic Tech kampanje. Da bi zauzeli najviše pozicije, proizvođači treba da očiste svoje proizvode od štetnih suspstanci i koriste samo bezbedne. Čak šta više oni treba odgovorno da recikliraju svoje proizvode kada više nisu u upotrebi.

Greenpeace želi da bude vođa u razvoju elektronskih kompanija koji će omogućiti da se one odgovornije odnose prema okruženju. Putem mesečnog rangiranja, oni žele da ih ohrabre da se više brinu o načinu na koje njihove aktivnosti utiču na okruženje.

Vodič se ažurira svaka tri meseca, tako da kompanije imaju dovoljno vremena da promene pravac u kojem se njihove akcije kreću kao i posledice koje imaju. Vodič ne ocenjuje kompanije po standardima radne snage, upotrebw energije ili bilo čega drugog, iako se smatra da je i to važan deo proizvodnje i upotrebe elektronskih proizvo

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272