Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Nokia, najbolji trgovac Smartphone-om

Nokia se pokazao kao najbolji Smartphone trgovac u studiji koju je izdao ABI Research. Motorola i RIM (Research in Motion) su postavljeni na sledeća dva mesta u rangiranju smartphone trgovaca širom sveta.

Prilično je iznenađujuće videti da je Nokia, pa čak i Motorola bolji od RIM-a, jedinog smartphone proizvođača BlackBerry telefona. Ova situacija je rezultat studije koju je vodila ABI Research kompanija. Nokia je nagrađena ne samo zbog broja ovakvih uređaja koje je prodala Nokia, već je povezan i sa kvalitetom i vrednostima percepcije tržišta.

“Nokia vodi globalno tržište smartphone-a, uživajući u preko 56 % tržišta u 2006. godini. Jačina Nokia-e takođe obezbeđuje vodeću poziciju Symbian-a na tržištu mobilnih operativnih sistema. Motorola, RIM i Sony Ericsson se nalaze na istom nivou sa Nokia-om sa stanovišta inovacija u proizvodima ali kaskaju iza Nokia-e sa stanovišta implementacije parametara kao što su ukupan broj isporučenih uređaja i široke mrežne distribucije” objašnjava anlitičar industrije Shailendra Pandey.

Međutim, ovo rangiranje nije validno za Američko tržište. “U severnoj Americi, Nokia prati Palm i RIM koji zajedno drže više od dve trećine tržišta kroz svoje prodaje Treo i BlackBerry uređaja” dalje objašnjava analitičar industrije Shailendra Pandey.

Prirodno je da stvari ovako stoje u SAD-u. Nokia je trenutno vodeći svetski proizvođač mobilnih telefona, ali nije uspeo da postigne visoke rezultate u SAD-u. Finski proizvođač drži samo mali procenat Američkog tržišta mobilnih telefona, sa malo šansi za proširenje. To je takođe slučaj i sa smartphone linijom uređaja koja je takođe doprla do samo malog broja korisnika telefona.

ABI Research je procenio proizvođače smartphone-a na osnovu inovacija i implementacija selektujući više kriterijuma koji se odnose na funkcije proizvoda. Studija je takođe uzela u obzir vrednosti koje se odnose na isporuku uređaja, cenjenost brenda, izbor operativnog sistema, broj smartphone modela, da li je trgovac bio prvi na tržištu, distributivne mreže, udeo u tržištu smartphone-a, smartphone ASP, međusobni odnosi sa operaterima, ODM partnerstva, fabrike za proizvodnju, opšti ASP uređaja i ukupni udeo na tržištu mobilnih telefona.

ABI Research je takođe uzeo u obzir prilagođavanje korisničkog interfejsa, portfolio patenata, diferencijaciju uređaja, životni vek baterje, veličinu uređaja, podršku za programere programa drugih proizvođača, uobičajene i koncizne licence izvornog koda API-ja i operativnih sistema. Navedeni proizvodi su bili ocenjeni u svakoj od kategorija, omogućujući istraživačima da rezimiraju date karakteristike i da obezbede objektivan rezultat.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272