Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Nokia Siemens Network je član Linux fondacije

Nokia Siemens Network je sada član Linux fondacije. Izgleda da je Nokia Siemens Network zainteresovana za saradnju sa Linux fondacijom i drugim kompanijama koje su njegove članice da bi obezbedili bolju podršku za Linux i da bi poboljšali Carrier Grade Linux.

Zvaničnici Nokia Siemens Networka su izjavili da je članstvo sa Linux fondacijom znači, osim finansijske podrške, takođe i tehničku saradnju sa Linux zajednicom. Ova kompanija za komunikacione servise je rekla da će nastaviti da koristi Linux za svoje komercijalne proizvode i da su svesni činjenice da Linux predstavlja napredak u svetu telekomunikacija.

Stephan Scholz, glavni tehnološki referent u Nokia Siemens Networksu je izjavio da bez obzira na saradnju između kompanija i on sam lično je za Linux fondaciju:

"Nokia Siemens Networks će igrati aktivnu ulogu kao član Linux fondacije tako što će doprineti i finansijskim i tehničkim resursima Linuxovom ekosistemu. U Linuxu najvažnije stvari za nas su sertifikovani interfejsi koji su cenjeni od strane operatera kao i interoperabilnost između različitih Linux distribucija. U budućnosti takođe želimo da radimo sa Linux fondacijom i da nastavimo da koristimo Linux na našim komercijalno dostupnim proizvodima".

Zauzvrat, zvaničnici Linux fondacije su iskazali svoje mišljenje, i Jim Zemlin, direktor, je rekao:

"Linux je postao veoma pogodan za telekomunikacijske mreže i proizvođači mobilnih telefona traže operativni sistem iz kojeg mogu lako i efektno da grade različite servise i vrednosti. Nema sumnje da je masivni uspeh Linuxa u telekomunikacijama ključni u današnjoj fazi rasta Linuxa. Nokia Siemens Networks će dodati još jedan nivo iskustva pošto se prebacujemo na sledeći stepen u otvorenom razvoju, i njihovo prisustvo je svakako dobrodošlo".

Obe strane tvrde da će zajedno raditi, i to posebno na razvoju Linux zasnovanih tehnologija za upotrebu u User Plane i Control Plane Network Elements-u a takođe i u ugrađenim programima.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272