Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Novell i Lenovo su izdali Linux zasnovan ThinkPad T160

Lenovo, jedan od najvećih proizvođača PC-ja na svetu i Novell, softverska kompanija, su nedavno objavili u štampi dostupnost Linux zasnovane ThinkPad mobilne radne stanice. Ova ThinkPad radna stanica koja se zove ThinkPad T60p, je zasnovana na Intelovoj Centrino Duo tehnologiji i pokreće SUSE-ov Linux Enterprise Desktop 10 operativni sistem.

Osim njegovog revolucionarnog dizajna, težine od samo 4.7 funti i debljine od jednog inča, ovaj proizvod je prvi svoje vrste koji donosi pomoć Lenovo Help Centera za Linux klijente, nudeći podršku za Lenovo ThinkVantage Technologies, drajvere, osnovnu Linux konfiguraciju i hardverske probleme. Podršku za jezgro operativnog sistema i druge srodne probleme će obezbediti Novell.

Marc Godin, predsednik marketinga za Lenovo Worldwide Notebook Business Unit, smatra ovo izdanje kao prekretnicu u saradnji sa Novell-om i takođe ispunjenje obećanja da će zajedno razviti rešenje za moćnu radnu stanicu. Po njegovim rečima ThinkPad T60p je ispunio očekivanja.

Jeff Jaffe, predsednik i šef tehnologija pri Novell-u je takođe pokazao svoje zadovoljstvo sa postignutim i o ThinkPad-u T60p kaže sledeće:

“Mogućnost da se upotrebi ThinkPad sa SUSE Linux Enterprise Deskop-om će otvoriti nova vrata za poslovne desktop korisnike. Ovi zahtevni PC korisnici sada imaju infrastrukturu najnaprednije radne stanice pod svojim prstima da bi maksimizirali produktivnost u kancelariji, laboratoriji, na sajtu i na putu”.

Intelov generalni direktor za Core Software Division, Doug Fisher je rekao o novo izdatoj radnoj stanici da ona predstavlja rezultat zajedničkog obećanja da će doći do razvoja rešenja za platformu koja će isporučiti odlične performanse.

“Sa ovom Linux zasnovanom mobilnom radnom stanicom, elektro inženjeri sada imaju mogućnost da sarađuju na globalnom nivou u poslovima dizajna bilo gde i bilo kada. Poboljšanjem produktivnosti, kružni proces razvoja proizvoda može da se ubrza i da se tako poveća konkurentnost” dodao je.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272