Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

Novo oružje u borbi protiv napadača - baterijska lampa?

U pobunama i haotičnim situacijama, policija često koristi tejzere, gumene metke i sprej sa paprikom za kontrolisanje situacije i rasterivanje izgrednika. Ali možda će se uskoro pojaviti novo oružje u policijskom arsenalu: "hi-tech" baterijska lampa koja ima razarajući efekat na napadača.

Slepoća izazvana jakim svetlom i reči "O bože ovo svetlo je stvarno jako, ne vidim ništa iza njega" su poznate svima. "Ovaj efekat je isti kod svih ljudi", kaže Bob Lieberman, predsednik Intelligent Optical Systems-a.

Vrtoglavica i osećaj dezorijentacije prate gore opisane efekte. Uređaj koji izaziva ovakve simpotme zove se "LED Incapacitator".

Uređaj emituje LED svetla na nekoliko specifičnih frekvencija. Pre nego što vaš um ima vremena da se prilagodi na jednu frekvenciju, Incapacitator počinje da emituje drugu. Dodajte tome različite boje i nasumično pulsiranje i vaš mozak jednostavno ne može da izađe na kraj sa ovim napadom na čulo vida.

"Što duže gledate u svetlo, tim ćete manje želeti da gledate u njega," kaže Lieberman. "Što ste bliži lampi, tim će efekat biti jači".

Jedini način da izbegnete efekat? "Zatvorite oči, podiginite šaku, okrenite glavu. Svaka od ovih akcija daje napadnutoj osobi prednost i mogućnost da pobegne," kaže Lieberman.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272