Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Novosti na CES-u: D-Box stolica za igranje

Na upravo završenom Međunarodnom Sajmu elektronike (CES), mogli su se videti dugački redovi ispred “igračke stolice” (gaming chair), u kojoj su svi želeli da rade isto – da voze Formulu 1 ludačkom brzinom. Naravno, u tome ne vidimo ništa loše.

Za razliku od drugih “stolica za igranje”, ova konkretna D-Box stolica, pod nazivom GP-100, ne samo da jednostavno vibrira u toku igre, već se bukvalno pomera, naginje i poskakuje u skladu sa onim što se trenutno dešava na ekranu. Vašem izveštaču se zavrtelo u glavi samo od gledanja kako se drugi igraju. Tajna efikasnosti i privlačnosti ove stolice leži u njenim aktuatorima. Radi se o elementima koji, po svom spoljnom izgledu, neodoljivo podsećaju na amortizere čiji se klipovi pokreću u skladu sa onim što se dešava u samoj igri. Proizvo|ač je ovu tehnologiju patentirao pod imenom “Integrated D-BOX™ MOTION CODE™.”

Kada sam jednog od uzbuđenih posetilaca zapitao kakav je osećaj, odgovorio mi je: “Čoveče! Kao da upravljaš pravim trkačkim autom!”

A evo šta o stolici piše na zvaničnom web sajtu proizvođača:
Integrisani pokretni sistemi koriste dva, tri ili četiri aktuatora, pomoću kojih se sedište podiže i pomera u savršenoj sinhronizaciji sa slikom i zvukom koji dopire iz monitora, kreirajući tako nesvakidašnji doživljaj virtualne realnosti koji možete iskusiti u svojoj dnevnoj sobi ili kućnom bioskopu.

Sve to, kao što i sami pretpostavljate, košta poprilično novca. Samo za igračku stolicu moraćete da izdvojite ni manje ni više nego 15,000 američkih dolara, pri čemu u cenu nije uključen TV prijemnik, PC računar (za demonstraciju je upotrebljen jedan Voodoo gaming tower), pa čak ni igrice. Sve što za uloženi novac dobijate, jeste stolica sa pripadajućim aktuatorima i D-Box kontrolerom, te uređaj koji prima signale iz kompjuterskih igrica specijalno dizajniranih za igranje iz ove pokretne stolice i prevodi ih u komande za njeno fizičko pomeranje u prostoru. Lično smatram da ćemo ove stolice u budućnosti viđati po igraonicama i bioskopima, ali znatno ređe u kućnom okruženju.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272