Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

O ECDL fondaciji

ECDL – Kako do diplome koja je priznata  

Fondacija za Evropsku kompjutersku vozačku dozvolu (ECDL-F) je globalno upravljačko telo ovlašćeno za izdavanje licence ECDL, vodećeg svetskog sertifikacionog programa za krajnje korisnike kompjuterskih veština.

Kao neprofitna organizacija, prvobitno osnovana pod pokroviteljstvom mnogih svetskih vodećih kompjuterskih društava, ECDL-F je prožeta snažnim socijalnim etosom.

Iz svoje prvobitne formacije evropskih kompjuterskih društava, ECDL-F je proširila i ojačala svoje veze kompjuterskog društva i sada broji preko 40 kompjuterskih društava širom sveta, koja su ECDL/ICDL nosioci prava licence.

ECDL-F je osmišljena sa određenom svrhom unapređenja IT veština u industriji. Njen jak socijalni etos dalje zahteva od Fondacije da se posveti obezbeđenju pristupa svim licima informatičkom društvu i podizanju opšteg nivoa kompjuterskih veština u društvu.

Naša misija

Ciljevi ECDL-F su:

  • Da unapredi kompjutersku pismenost
  • Da podigne nivo IT znanja
  • Da olakša pristup informatickom društvu
  • Da olakša pokretljivost u poslu
  • Da olakša ponovnu obuku
  • Da poboljša produktivnost
  • Da poveća zaradu u IT investicijama

Naša uloga

ECDL-F je globalno upravljačko telo širom sveta ovlašćeno za izdavanje licence ECDL spektra proizvoda.

Kao takva, ECDL-F ima snažnu ulogu u osiguranju kvaliteta, postavljanju standarda i direktiva i proveravanju svojih spoljnih servis provajdera po regularnim osnovama.

ECDL-F je posvecena proširenju spektra svojih sertifikacionih proizvoda za krajnje korisnike kompjuterskih veština, te stoga ima aktivan pristup proizvodnom razvoju.

Mnogi novi proizvodi su nastali tokom poslednjih dvanaest meseci a još više ih je u pripremi.

ECDL-F takođe obezbeđuje suštinske stvari za mnoge internacionalne nosioce prava licence širom sveta, olakšavajući komunikaciju i interakciju i obezbedujući efektivnu marketinšku podršku.

ECDL oko sveta

ECDL-F je osnovana kao rezultat inicijative Komisije EU da se podigne nivo IT veština u industriji.

Prateći kreaciju radne grupe da odgovori na ovakvu inicijativu, ECDL-F je stvoren pod pokroviteljstvom CEPIS (Evropski savet profesionalnih informatičkih društava). U Evropi, nosilac ECDL licence mora biti član ove organizacije.

Izvan Evrope, ECDL program je poznat kao Internacionalna kompjuterska vozačka dozvola (ICDL).

Kao globalno licencno telo, ECDL-F ne obezbeđuje direktno obuku ili usluge testiranja za dobijanje sertifikata, niti to čini nosilac prava licence, kako bi se sačuvala nezavisnost i tačnost sertifikata.

ECDL-F ustanovljava ECDL i ICDL nosioce prava licence širom sveta, koji zatim prosleđuju svoje sertifikacione programe kompjuterskih veština na lokalnoj osnovi, bazirane na striktno postavljenim standardima i direktivama kvaliteta.

Test centri i prodavci kurs materijala obezbeduju obuku i usluge testiranja, kao i materijal za obuku.

Organizacija - članica ECDL - u svakoj zemlji je odgovorna za autorizovanje svojih lokalnih Test centara. Ovi obuhvataju škole, univerzitete, fakultete i više škole, kao i privatne i državne centre za obuku.

ECDL-F je stvorila standarde i direktive kvaliteta, koji regulišu procedure uvođenja ECDL koncepta i obezbeđuju da se konceptom rukovodi na dosledan način u svim zemljama članicama, pridržavajući se ovih opštih standarda kvaliteta.

Pored toga, ECDL-F preduzima redovni rigorozni proces provere, posećujući svaku zemlju. Proces provere obuhvata temeljni pregled procedura u mestu, kao i u odobrenim Test centrima.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272