Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Grafika, Dizajn, Štampa

Ukupno: 470, strana 14 od 24

Laserski i đavolski oblaci iza crkve

 

 

 

Laserski oblak iznad Helsinkija Umetnici Helen Evans i Heiki Hansen, i zeleni oblak iznad Helsinkija. Oblaci koji skrivaju bicikliste U Kini oblaci mogu da se spuste na zemlju. A, na zemlji, biciklisti: Skijaši visoko lete, do oblaka   Oblak snimljen iznad Novog Zelanda. Pitanje: U koju je zemlju sleteo? Iznad oblaka iza crkve đavo   Zato što iza svakog dobra, neko zlo vreba. Ne moramo da odemo na Mars da bismo videli oblake National Geographic donosi Marsovske oblake. Pogledajte i 10 veoma retkih slika oblaka. Photoshop: Kreirajte fantastično nebo sa oblacima PSDTUTS ima jedno lako uputstvo za kreiranje nočnog neba sa oblacima. Ako vas interesuje kako da kreirate ovu sliku: Link. Samo 15 koraka.
 
   

Lav kakav je u prirodi i kakav može da bude - ažurirano

 

 

 

Da li ste ikada zagrlili lava? Neko jeste. Ove bele laviće je moguće videti samo kroz ogradu: Na sajtu Redfields Plugin koji je povećen dodacima ili plug-inovima, se pojavio najnoviji Fractalius. Jednim korakom se od fotografije, korišćenjem nevidljive fraktalske teksture slika transformiše: Ili, možda više volite transformaciju Deda Mraza: Kao što možete da primetite, plug-in daje odlične rezultate sa bradatim, čupavim i ostalim kosatim ljudima i životinjama. Ako želite da se upoznate sa anatomijom lava, pogledajte: U Pekinškom parku je bila postavljena velika figura Diznijevog Lava:   Dve mačke, jedna ispred ogledala.  Druga u mašti:   Lav koji je odgajan pa pušten u divljinu 1969. Džon Rendal i Ajs Burk iz Australije su otkupili mladunca lavića i odgajali ga kao kućnog ljubimca. Lavić Kristijan je postao vrlo popularan u kraju i slobodno se kretao. Međutim, kako je postajo sve veći i veći, dve godine kasnije su ga poslali u Keniju gde je pušten na slobodu. Devet mesci kasnje, Džon i Ajs su poželeli da vide šta je s njihovim lavićem ali im je rečeno da je on napravio sopstveno pleme i da je potpuno podivljao tako da im ne preporučuju da ga traže. Džon i Ajs su odlučili da rizikuju, otišli su u Keniju, tražili i našli Kristijana i prišli mu. A tada se desilo ovo: Ko kaže da ljubav ima granice? Ko kaže da postoji zaborav? Spašen lav se seća Ako ste spasili lava, uvek kada ga sretnete možete da doživite ovo. Da li je tako i sa ljudima?  Propratni tekst je sa sa foruma Užice.
 
   

Lego - Sala za projekciju filmova - samo da sednete i gledate

 

 

 

U sali dovoljno posetilaca. Svetlo može da se ugasi. Počinje projekcija. Može i Coca-Cola da se odloži. Kada se ugasi svetlo, obasja nas svetlo sa trake. Koji se film daje? Uvek kada počne projekcija pojavi se neko ko je malo zakasnio, a sedi, baš u vašem redu. Link.
 
   

Lego - sveće - posuda za led - Wall-e - Isus

 

 

 

Lego sveća Link. Lego led Link. Lego Wall-e za prikupljenje kocica Link. Lego Isus Link.
 
   

Lego: Kako da vozite formulu 1

 

 

 

Ako se ekonomija usporava, ne usporava se svaki njen deo. Neko i ubrzava. Lego je među onima koji imaju i vozilo za brzu vožnju. Šta je sve potrebno za ovakav poduhvat? 80000 lego kockia. Ovaj Ferari je najveći Lego Ferari. Link.
 
   

Lego: Nathanova nova izložba LEGO skulptura u Filadelfiji

 

 

 

Otvorena je nova izložba u Filedelfiji. Autor se raduje da vidi reakcije ljudi na semafor, čoveka koga drže ruke. . .   Autor pored semafora skulpture. Samo crvena je otvorila usta. Kočite, i posetite autora. Link.
 
   

LEGO: Poslednje kreacije od svemirskog broga do kamp prikolice

 

 

 

Kevin Fedde je postavio ovaj prekrasni mali brod. Sava je nadogradio svoju Dreyfuss lokomotivu:  Gunship Cerberus koji je "pokrenuo" Paul Meissner: Ako vam je prijatelj bolestan, velika pomoć može da bude i srce koje ćete mu poneti. Tako misli Tadashistate: Na kraju, Hotel je jedno, a prikolica je kuća koja putuje sa vama. Bill Ward voli kuću da nosi sa sobom: Opušteno na kampovanju. Lego nas ispunava uvek novim idejama. Sve je moguće. Prijatelj sajta: The Brothers Brick.
 
   

Lego: Sef koji je siguran

 

 

 

Možda mislite da Lego sef moće lako da se otvori. samo uklonite nekoliko kockica i unutra ste, šifra nije potrebna. Ovo malo čudo je teško 6,5 kg. Pogledajte video.   A, onda pokušajte da ga otvorite. Link.
 
   

Lightroom 5 prvi utisci, Scott Kelby i Radial Filter

 

 

 

Lightroom 5 - 7 najnovijihNovi Radial Filteri posle:KOMPLETAN ČLANAK. Lightroom Presets – Black and White Tonal Contrast Effecti posle:KOMPLETAN ČLANAK.
 
   

Ljubitelji stonog tenisa sedite da nešto pojedemo

 

 

 

Prostor u kom živimo nikada nije dovoljno veliki za različite aktivnosti. Ako imamo gde da jedemo, nemamo gde da igramo stoni tenis. Ili, možda imamo? Link. Nakon partije onaj ko izgubi sprema sendviče. Stolice nisu potrebne. PING-PONG Dining Table je dizajnirao Hunn Wai.
 
   

Lobot ili lapma koja čita sa vama i koja lepo razgovara sa drugom lampom

 

 

 

Lobot Can you imagine owning a desk lamp that mimics the design of a humanoid robot? Well, if you are surprised, have a look at the new desk lamp called Lobot. Jinseok Hwang, a senior industrial designer at Frog design, has given shape to his unique imagination and created the extraordinary Lobot. LINK. Zamislite da vi i vaša lampa čitate knjigu, novine. Kada izađete iz sobe, lampe počinju da žive svoj novi život. Počinju da komuniciraju. LOBOT (DESK LAMP) "I will see what you see. "As a designer, Jinseok always thought about presenting stories to people in a uniqe way through product design. He was inspired by the movements of the humanoid robot and mechanics from movies and comic books and tried to give life and emotion into a desk lamp design. LOBOT means "Lighting" plus "Robot" as well as a "Robot" designed by "low tech". LOBOT is a desk lamp with LED lighting source. Its simple design with anodized aluminum body will match with modern task environment. The body is designed to easily adjust and optimize for a particular task situation by well-engineered hinge system. LOBOT is the initial and iconic product of the line up from studioLOBOT. CONTACT - info@studiolobot. com  +1 917 309 0033 
 
   

Logo dizajn - 40 seksi i kreativnih primera

 

 

 

Logo kao poruka Gađanje nacrtanom cipelom u Skupštini. Ubi me logo firme. Da li ti je dobra dioptrija? Iza pogrešnih postupaka, kriju se pravi. LINK ka svim primerima. Sajt koji možda niste otkrili - Spyrestudios Potrebni su im dizajneri. Link. Pratite ih na Twitteru.    
 
   

MADE IN SERBIA - Jana Oršolić - Fontovi Lovely

 

 

 

Jana Oršolić - Fontovi Lovely u Grafičkom kolektivu "Tipografija je veoma dugo bila isključivo u muškom domenu, sve do dvadesetog veka. . . . Na našoj savremenoj tipografskoj sceni ženski doprinos je primetan. To donosi specifičan šarm domaćoj ponudi fontova, koja je zapažena i u okviru svetske produkcije. Jana Oršolić jedna je od onih koje su stekle međunarodnu reputaciju. . . "Familija Lovely zamišljena je kao skupina tipografskih pisama posvećenim divnim, posebnim damama, ljupkoj Odri, divnoj Steli, krasnoj Sofiji i zanosnoj Grejs. Fina latinična pisma i iznenađujuće sveža ćirilična pisma očaraće Vas svojim neposrednim šarmom. " (Jana Oršolić) Jana Oršolić (1979. Beograd) diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, gde je  asistent-pripravnik na predmetu Pismo. Angažovana je i kao art direktor u studiju Coba&associates. Sa Oliverom Batajić izlagala u Grafičkom kolektivu 2008. LINK. Jana Oršolić Pogledajte stare i nove radove. LINK. Jana Oršolić bloguje Link. Tag Book za ljubitelje knjige: LINK. EAT DAIRY, not dairy.  
 
   

Majica sa porukom - Pitajte mene a ne Google - Carstva reči

 

 

 

Ja sam Google, ili sam Bing Link. Ono što ne znamo: Prvo ne znamo kako da uradimo prvo. Drugo ne znamo koliko je dotični indeksirao strana. Treće ne znamo ko će da plati pivo. Četvrto ne znamo da li umesto Google možemo da upišemo Bing. Knjiga posle posla - Carstva reči Istorija sveta u poslednjih pet hiljada godina iznad svega je istorija njegovih jezika. No, i pored toga, priča o najznačajnijim svetskim jezicima još nije ispričana. Knjiga Carstva reči, široko obrazovanog lingviste Nikolasa Ostlera, prva je koja sabira u zajedničke korice storije različitih vrsta: začuđujuće inovacije u obrazovanju, kulturi, diplomatiji koje su izmislili Sumeri i njihovi naslednici na Bliskom Istoku, ali i Arapi danas; izuzetnu otpornost kineskog jezika dugu dvadeset vekova iskušavanja; očaravajući napredak sanskrta od severne Indije do Jave i Japana; samopoštovanje grčkog; borbe koje su izrodile jezike savremene Evrope kao i globalno širenje engleskog jezika. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Microsoftov skup alata za grafički dizajn

 

 

 

Microsoft je predstavio svoj novi skup alata namenjen dizajnerima i programerima grafičkih softvera. Novi skup alata, pod nazivom Expression Studio, sadrži alat “Acrylic” za grafički dizajn, alat “Sparkle” za pravljenje animacija i druge grafike i alat “Quartz” za web dizajn. Alati Expression Studio su usko povezani sa skupom alata Visual Studio za razvijanje aplikacija. To omogućava mnogo efikasniji zajednički rad dizajnera i programera. Tokom predstavljanja su demonstrirane neke od ključnih osobina novog proizvoda, kao što su linijski efekti, ugrađeni stilovi i direktan izvoz u XAML (Extensible Application Markup Language). Acrylic je hibridni alat koji podržava i vektorsku i bitmapiranu grafiku. Do sada, Microsoft nije imao alate u ovoj oblasti, gde je dominantan Adobe. Ovaj tekst sa primerima tekstura na bazi papira koje su iskorišćenje u web dizajnu, samo zbog nagradne igre pretraživanja. Paper Texture in Web Design 1. EmailFuture 2. Shoebox Blog 3. 5pts 4. Ximena Ruiz 5. Lokalisten Sprechblase 6. Not Your Average Joe 7. Spoon Graphics 8. Edgepoint Church 9. Literary Bohemian 10. Jared Campbell 11. Web Smarty 12. Edu. tnVacation 13. Arounddorsetwalk 14. Time for Cake 15. Swing Theory 16. Dawghouse Design Studio 17. Web-g 18. Viget 19. Noel Design 20. Tohavit 21. DK Publishing 22. Resume Girl 23. Dopheide Ministries 24. Eric’s Empire 25. Bien Bien Bien 26. Vsplash 27. Spring Time 28. Cassys Design 29. Think Design Blog 30. Light Techo 31. Free People Clothing 32. Sprocket House 33. VCU Office of Undergraduate 34. Gardening With Children 35. Mouse To Minx LINK.
 
   

Mlinarev sin može da bude Rembrant, a može da bude i otac dizajnera stolica

 

 

 

Sreten Petković je rođen sredinom XX. veka. Rembrant je rođen početkom XVII veka. Mlinarev sin i Rembrantova kuća u Amsterdamu: Knjigu možete da naručite od nas ili od Dobre knjige. Mi ćemo vam sa knjigom doneti i 1 kg projinog brašna, ako ste iz Beograda. KAKO REMBRANT NA SVOJIM SLIKAMA STARI. Da li ste gledali video sa Youtube, kako Rembrant na svojim slikama polako stari: VIDEO. Kako vaši zubi? Da li su beli? Zubna pasta i tako dobre usne: Homer Simpson je veliki ljubitelj Rembranta, sa sajta Limpfish:   Rembrantova majka kao model za potret: Sada su tu i tata i mama.
 
   

Mozak koji stvara umetnička dela je postao umetničko delo

 

 

 

The Museum of Scientifically Accurate Fabric Brain Art Mozak umetnika. Vredne ruke jedne pletilje mogu da ispletu i mozak. Kada se mozao raspara, šta ostaje. Odgovor najbolje zna Karen Norberg:  Sve što se isplete može da se napravi i od drveta: Nije svako drvo za sviralu, kao i nije svako drvo za drveni mozak. Nekada se i priroda bavi kiparstvom: Tamo gde je mozak, je odlično mesto za ptice. Da se sakriju. Da gnezda stvore, i iz gnezda da nove ptice polete visoko. Let ptica postaje još magičniji uz muziku:    
 
   

Muzej nevinosti - da li imate šta da prikažete kao Orhan Pamuk

 

 

 

Pažljivo. Čitajte, ali pažljivo.  Originalne korice. Ako ga narucite od nas za 872. 00 dinara,umesto za 972. 00 koliko košta u knjižarama, i iz Beograda ste, ne možemo da vam ga dovezemo u roze automobilu, ali možemo na MOTORU. 1999. godine Orhan Pamuk je kupio trospratnu zgradu u Istambulu koja je trebala da komunicira sa njegovom najnovijom knjigom. Posetite i pročitajte celu priču na Else Place: Uvek sam voleo kuće u dve ulice. Na uglu.   Pesma nevinosti od Vilijema Blejka se peva ulicama Istambula: Posetite Muzej Nevinosti, kao mali doprinos protiv zlostavljanja dece: Da li nevinost ima zaštitu, ili je bez zaštite? Knjiga posle posla: Muzej nevinosti - Orhan Pamuk Link ka knjizi i kopri za naručivanje.
 
   

Na čemu biste sedeli dok gledate TV, jedete, čitate novine - stolice

 

 

 

Sedenje na ekserima, ali nije potrebno da budete fakir: Dok je druga nekako baštenska varijanta, i više je tranformisana u krevet. Revol Design. Stolica od čoveka, ali nije za čoveka, već samo umetnički predmet. Na Geekologie neke stolice od ljudi, ali niko nikada nije seo na njih: Ove reciklirane stolice od saobraćajnih znakova će dobro izgledati u sobi vašeg jedinca, ili ako volite da budete drugačiji: Stolica na kojoj već sedi dvadesetak pandi, a vi možete da sedne pored, na pod. Posetite Design Corner. Možete da sednete, a možete i da stojite. 1889. godine proizvođač stolica West Wycombe je napravio luk od stolica slaveći povratak Edvina Dešvuda sa Novog Zelanda.    
 
   

Na današnji dan (10. jun 1943.) – hemijska olovka, Argentina

 

 

 

10. juna 1943 . godine braća Laslo i Džordž Biro, Mađari, izbeglice koji su živeli u Argentini, patentirali su hemijsku olovku. Ideja stara pola veka postala je komercijalni proizvod. Laslo Biro je bio Mađarski novinar koji je imao ideju da za izradu hemijske olovke upotrebi brzo sušeće boje koje su korišćene u novinama, a njegov brat Džordž, koji je bio hemičar, pomogao mu je oko tehničkih stvari. Upotrebili su mali i precizno obrađen kuglični ležaj za dve namene. Kuglica je prenosila boju iz patrone na papir a ujedno je i zadržavala boju u njemu. Braća Biro su unapredila hemijsku olovku američkog bankara Džona Louda (patent iz 1888. godine) koja je imala puno mana i loše pisala po papiru. Hemijska olovka braće Biro je ravnomerno pisala, kao naliv pero – naliv pero je izumeo Levis Vaterman 1884. godine. Prilike u Mađarskoj pred Drugi svetski rat bile su jako loše, pa su braća Biro pobegla iz Budimpešte za Pariz, odatle za Madrid i konačno su se nastanili u Buenos Airesu u Argentini. Kada su hemijske olovke počele da se proizvode i prodaju 1945. godine bile su senzacija. U Sjedinjenim američkim državama „Reynolds Pen” je prodavana za 12,50 dolara (danas oko 150 dolara). Ali uprkos visokoj ceni ljudi su se gurali u redovima kako bi kupili hemijsku olovku. Prvog dana je prodato 8. 000 komada  – a prve komercijalne verzije hemijske olovke nisu bile savršene, curile su i pravile mrlje. Danas reč „olovka” za većinu ljudi znači hemijska olovka. U velikom delu sveta drugo ime za hemijsku olovku je BIRO olovka. U Argentini je BIROME. Ceo tekst Pripremio: Milenko Kusurović
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272