Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Ukupno: 174, strana 2 od 9

AutoCAD 2010 - Ikone - Autodesk SEEK - Navisworks - Pitanje i odgovor

 

 

 

Ikone AutoCAD-a 2010 Autodesk je potrošio mnogo vreme na kreiranje ikona. Pročitajte ceo članak. Link. Autodesk SEEK Pored obilja aplikacija iz serije 2010, Autodesk je ponudio mogućnost da se sadržaji dele preko servisa SEEK. Autodesk Navisworks Freedom 2010 Autodesk® Navisworks® Freedom 2010 softver je besplatan i koristi se za pregledavanje NWD fajlova. Link. Pitanje i odgovor - Kursor crosshair je rotiran Ako vam je potreban odgovor: Link.
 
   

AutoCAD 2010 - MEP - Revit 2010 - Menu pretraživač

 

 

 

AutoCAD 2010 MEP Šta je novo u AutoCAD 2010 MEP? Link. Revit 2010 - Ribbon Bar detaljniji prikaz Kompletan članak na Bimboom Revit 3D. AutoCAD 2010 - Menu Browser, šta sam propustio? Sa sajta koji kombinuje AutoCAD, muziku, video i manipulaciju slike. Pitanje i odgovor. Da li sam propustio Menu Browser? Makro koji rešava problem. Link ka članku.
 
   

AutoCAD 2010 - Nove komande

 

 

 

Grafikon novih komandi po verzijama Kao što se vidi iz grafikona, najveći broj novih komandi je bio u verziji 2000. Dobra vest je da je i u verziji 2010 broj novih komandi veći nego u verzijama 2009 i 2008. Detaljan spisak možete da pronađete na: HiperPics  CAD Forum.
 
   

AutoCAD 2010 - TeknoJustice - malo humora u video epizodama

 

 

 

TeknoJustice trejler   Epizoda 1 Šta sve može da se uradi sa 3D alatkama AutoCAD-a 2010. Izvor.  
 
   

AutoCAD 2010 - Više snage u 3D - Prvi pogled na Parametric Constraints

 

 

 

AutoCAD 2010 - Više snage u 3D CAD-a-Blog. Svako zna da u AutoCAD-u može da kreira 3D objekte. Pre AutoCAD-a 2007 to je bilo izvodljivo, ali teško, tako da mnogi nisu ni pokušavali. Kompletan članak. AutoCAD 2010 - Pri pogled na Parametric Constraints  The CAD Geek.   Knjiga za vas: AutoCAD 2008 3D (CD) Link ka knjizi.  
 
   

AutoCAD: Arhitektura je poezija ali arhitekta može da zaglavi Gvantanamo

 

 

 

Arhitekta za rušenje sveta Blog Mirage. Studio postavlja pitanje kakav je obrazovni sistem, jer se u Gvantanamo zatvoru nalaze dva Malezijca koja su završila arhitekturu. . . . Link.  Ako nešto treba da se sruši, u ime nekoga, valjda najbolje znaju arhitekte. Gde gađati. Znam zgradu. Projektovao sam je. Arhitekta bi radio, ali da može da plaća račune Posao koji smo radili juče je gotov. Nudi se novi posao. Novi šef. Da li ga prihvatiti? Ili ga ne prihvatiti. Pogledajte račune koji se gomilaju na stolu. Ako vam ne ide posao, pitajte svog sina kakvi su mu prihodi od reklama na Internetu, možda on može da vam pomogne, kao u karikaturi koja je objavljena. Kineska nova godina je i naša Vreme je da svoje godine nazivamo po životinjama, kao Kinezi. Na primer, ako je godina dobra, upravo se završila godina mrava. Ili za godinu koja očekujemo da se sve promeni, ovo je godina svilene bube. Kaligrafski znak Kineske nove godine: U seriji Ranjeni orao piloti su seksi, ali arhitekte su uvek U istraživanju koje je sprovedeno pre par godina, arhitekte su ocenjene kao veoma seksi. Šta vi mislite o tome? Ešerove građevine ne prolaze na konkursima Ešer je umeo lepo da se igra sa optičkim iluzijama. Naravno da je nemoguće napraviti njegovu građevinu: Ali, ako projektujete građevinu u kojoj će da žive ljudi, zamislite sebe par godina u njoj, pa će građevina uvek biti bolja.
 
   

AutoCAD: Sajt koji možda niste otkrili - WikiArquitectura

 

 

 

WikiArquitectura nije projekt samo za profesionalce u arhitekturi i inženjeringu. Ona želi da pomogne i arhitektama početnicima da se predstave sa svojim idejama i budućim, mogućim ostvarenjima.  613 građevina, 39 projekata, 514 arhitekata iz 54. zemlje. Kriterijumi za pretraživanje su: Građevine po arhitektama Građevine po nazivu Projekti koji nisu izgrađeni ili su u izgradnji Građevine po lokaciji Postavite svoju stranicu, da bi se na ovom perspektivnom sajtu našle i Srbija, Hrvatska, Crna Gora, BiH, Makedonija. Slovenija (Ljubljana) se već nalazi na mapi sveta: Arhitekta: Bevk Perović S/B kuća.   Irak, Američka ambasada u Bagdadu: Crtež iz planova:  Kada smo kliknuli Random stranu, došli smo do Smith House: Plan koji je rađen u AutoCAD-u 3D možete da preuzmete besplatno: LINK. Video uputstvo vam objašnjava kako se dodaje novi artikal: Javite nam kada dodate svoju građevinu. Rado ćemo je predstaviti.
 
   

Autodesk dodaje simuliranje efekata modela na naše okruženje

 

 

 

Autodesk je predstavio u aprilu dodatak koji omogućuje dizajnerima da pomoću Inventor-a, programa za kreiranje prototipova, izračunaju emitovanje štetnih gasova velikog broja proizvoda. Autodesk Inventor-ov Sustainable Materials Assistant može da proceni toksičnost proizvoda, njegovo emitovanje ugljen-dioksida, kao i mogućnost njegovog recikliranja. Sustainable Materials Assistant, dostupan za pregled preko Autodesk Labs-a, takođe sadrži o podatke o toksičnosti i mogućnosti recikliranja upotrebljenih materijala i kako će finalni rezultat biti usklađen sa regionalnim zakonima. Korisnici treba da unesu podatke u polja koja se odnose na toskične sastojke, zakone i slično. Autodesk Inventor 2009 će nakon toga da izračuna ukupni ekološki uticaj koji će dizajner ili inženjer moći da koriguju. Adobe se hvali kako Photoshop pomaže da što pre stigne era digitalnih fotografija što će automatski smanjiti seču šuma i proizvodnju otrovnih materija. Isto tako, Autodesk se hvali da njegov softver omogućuje da dizajneri troše manje materijala na fizičke prototipove. Zahvaljujući ovim indirektnim ekološkim doprinosima softvera, očekujte da će u budućnosti sve veći broj aplikacija diretktno inkorporirati ovakve podatke u svoje interfejse. Besplatni Google Earth i Sketchup programi, koji su lakši za potrošače da se igraju sa njima, su u aprilu dobili alate za dizajniranje zelenih zgrada. Korisnici mogu da aplouduju i pretražuju modele na 3D Warehouse sajtu.
 
   

Autodesk Inventor _ Izbor najboljeg rada iz oblasti mašinstva - Raspisan konkurs za nagradu \\

 

 

 

Konkurs je otvoren do 31. oktobra Konkurs traje do 31. oktobra 2011. godine, a njegov cilj je promovisanje ove oblasti među mladim stručnjacima. Pobednik konkursa dobija novčanu nagradu u iznosu od 1. 000 EUR u dinarskoj protivvrednosti. Pravo učešća na konkursu imaju studenti visokih škola ili fakulteta uz mogućnost korišćenja i trial verzije softvera "Autodesk Inventor Professional 2012". Dokumenta propisana pravilima konkursa sa popunjenom prijavom dostavljaju se pismenim putem na adresu "OSA Računarski inženjering", Takovska 45/VI, 11000 Beograd. Cilj konkursa je promocija jedinstvene povezanosti kreativnog i produktivnog u programu "Autodesk Inventor 2012" koja omogućava pripremu konkurentnog proizvoda za plasman na tržište u najkraćem mogućem roku. LINK.
 
   

Autodesk ja lansirao Maya 2008 Extension 1

 

 

 

Maya Muscle donosi napredne mogućnosti animiranja kože i mišića. Autodesk-ova Maya 2008 Extension 1 je sada dostupan za preuzimanje i donosi sa sobom Maya Muscle, sistem za kožu i mišiće koji je Autodesk kupio od Comet Digital-a. Pomoću Maya Muscle, umetnici mogu direktno da animiraju kretanje kože kroz ponašanje kože i mišića, koristeći alate za vajanje i deformisanje kože. Maya Muscle koristi standardni Maya interfejs, omogućujući korisniku da veoma brzo počne da koristi ovaj odlični dodatak. Ažuriranje je dostupno za sve Maya 2008 Complete i Unlimited Subscription kupce sa Gold podrškom, i nije dostupno odvojeno.
 
   

Autodesk je osvojio National Television Academy Awards

 

 

 

SAN RAFAEL, Kalifornija. , 8. januar /PRNewswire-FirstCall/  - Autodesk, Inc. (Nasdaq: ADSK) je danas objavio da su njihovi programi Autodesk 3ds Max i Autodesk Maya, softver za 3D modelovanje, animiranje i renderovanje dobili Technology and Engineering Awards nagrade od National Academy of Television Arts & Sciences, u Gaming kategoriji u Visual Digital Content Creation Tools and Their Impact. Sada već četvrtu godinu ova kategorija nagrađuje pionirske  napore i proboje u svetu igara. Seth Haberman, predsedavajući od Video Gaming and Technology Awards Panel, je rekao, "Odabrana ekspertska grupa je proučavala alate za kreiranje digitalnih sadržaja tokom šestomesečnog perioda, i na kraju smo anonimno nagradili oba Autodesk alata. Većina video igara je kreirana pomoću Autodesk proizvoda. Pored toga, ovi industrijski standardni alati nastavljaju da oblikuju najsofisticiranije digitalne sadržaje na različitim platformama za zabavu. Ja čestitam Autodesk-u na vođstvu u području 3D Inovacija pomoću 3ds Max-a i Maya-e. " Marc Petit, stariji podpredsednik, Autodesk Media & Entertainment, je rekao, "U ime Autodesk-a, ja se zahvaljujem National Academy of Television Arts & Sciences na ovoj izuzetnoj časti. Takođe bih hteo da se zahvalim svim Autodesk Umetnicima tamo napolju. Oni poseduju izuzetnu strast za našim proizvodima; konstantno nas inspirišu da razvijamo naše alate u novim pravcima. Mi smo posvećeni tome da 3ds Max i Maya budu najinovativniji alati za pričanje priča, kinematografiju i vizuelnu komunikaciju. " 3ds Max i Maya su primili nagrade 7. januara  2008. godine na 59-toj Annual Technology and Engineering Awards ceremoniji koja je održana u Las Vegasu, Nevada. Pokrenut 1948. godine, Technology and Engineering Awards nagrađuje razvoj i inovacije u tehnologiji emitovanja i odaje čast kompanijama, organizacijama i pojedincima za prodore u tehnologiji koji imaju značajan uticaj na televizijski inžinjering.
 
   

Autodesk Maya 2008 - Šta je novo

 

 

 

Novi radni tok za modelovanje poligonaMaya 2008 nudi nove i poboljšane alate za manipulaciju i editovanje poligona na visokom nivou i na nivou komponenti. Ovaj video će vas upoznati sa novim Smooth Mesh radnim tokom programa, koji je znatno poboljšan, pre svega zahvaljujući novim mogućnostima prikaza visokih preformansi. Takođe ćete naučiti kako da iskoristite novu Slide Edge funkciju i kako da se upoznate sa unapređenjima u ostalim funkcijama za editovanje poligona kao što je Pick Walk i Poly Reduce. Maya nCloth Wind FunkcijaKao prvi Maya modul izgrađen na Autodesk-ovoj novoj Nucleus tehnologiji, Maya nCloth vam omogućava da brzo i efikasno usmeravate i kontrolišete odeću i druge simulacije materijala na potpuno novi način. U ovom videu, vi ćete videti demonstraciju naprednih funkcija za generisanje dinamičkog vetra za Maya nCloth, uključujući Wind Shadow Distance i Wind Noise. Takođe ćete dobiti prikaz novih nCloth preseta koji mogu da vam uštede mnogo vremena. Maya nCloth: Unapređeni Wind ModelOvaj video će vas upoznati sa unapređenim nCloth modelom vetra, koji sada podržava senčenje vetra - efekat u kojem vetar neće pomerati odeću na suprotnu stranu od karaktera, ili kada je karakter zaklonjen drugim objektom. Takođe ćete videti demonstraciju koja će vam pokazati kako da upotrebite Air Push Distance funkciju i novi lift model. Maya nCloth sa objektima koji se brzo pomerajuOvaj film će vam demonstrirati efikasni radni tok za kreiranje nCloth-a na objektima koji se brzo pomeraju. Naučićete kako da iskoristite prednosti nCloth Cache Blending and Painting da biste brzo dobili željene rezultate. Poboljšani Character Rigging radni tokOvaj film će vam pokazati kako da ispravite neželjene šiljke i druge anomalije na glatkoj koži koja obavija ograničeni karakter pomoću nove Smooth Skin Weights operacije. Ovaj video će vas upoznati sa novim alatima za ubacivanje i pomeranje zglobova na kosturu, kao i sa novom X-ray Joints opcijom koja vam pomaže da brže kreirate karakter i efikasnije ga pomerate. Demo takođe uključuje pogled na nove prečice na tastaturi za Maya Artisan četkice. One vam omogućuju da se prebacujete između Push/Pull/Smooth i Add/Remove, kao i da invertujete vrednosti koje slikate dok radite - omogućujući vam da se bolje fokusirate na model koji vajate ili atribute koje slikate. Maya Renderovanje: Radni tokOvaj film će vam pokazati kako da iskoristite prednosti ključnih funkcija Maya-inog radnog toka za renderovanje kako biste brzo i efikasno obavili uobičajene zadatke renderovanja. Na primer, dodavanje kontejnera Hypergraph-u i Hypershade-u, vam pomaže da pojednostavite prikazivanje složenih hijerarhija tačaka (nodova). Ovaj video će vas naučiti kako da publikujete atribute u kontejnere iz Attribute Editor-a. Takođe ćete naučiti kako da brzo i efikasno podesite skin shader i kako da koristite subdivision approximation node kako biste dobili Catmull-Clark mreže poligona. Maya Renderovanje: mental ray Shaders i IPROvaj film će vam demonstrirati neke od najnovijih mental ray efekata renderovanja za Maya 2008 - i kako brzo i efikasno možete da ih dobijete. Videćete kako poboljšanja u šejderu zaobljenih uglova olakšavaju kreiranje geometrijskih nesavršenosti ili realističnih uglova i naučićete kako da iskoristite prednosti šejdera za mapiranje tonova u konvertovanju slika visokog raspona u slike niskog raspona. Takođe ćete naučiti kako da koristite mental ray Sky Portal sistem - radni tok koji pojednostavljuje proces osvetljavanja zatvorenih prostora pomoću svetla koje dolazi spolja. Konačno, videćete kako poboljšanja u IPR-u - uključujući novu snapshot funkciju - mogu da vam pomognu da mnogo brže i preciznije podesite scenu.
 
   

Automobili budućnosti – BMW GINA, više informacija, video

 

 

 

Bavarski proizvođač nam je predstavljanjem jedinstene nove studije najavio budućnost svojih automobila kako u pogledu njihovog stvaranja, tako i u pogledu dizajna. GINA ili Geometry and Functions In „N” Adaptions se pre svega odlikuje spoljnjim omotačem izrađenim od posebne tkanine koja pokriva pomične metalne delove svoje substrukture. Od prednjeg dela automobila preko bočnog, dakle od vrata pa sve do zadnjeg dela reč je o jednoj neprekinutoj celini koja zajedno čini strukturalno jedinstvo. Kako bi se stvorilo ovako fleksibilno telo GINA je napustila nekoliko ubičajenih delova automobila kao što su klasični poklopac i maska motora, vrata, blatobrani, krov, poklopac prtljažnika i sl. Umesto njih tu je nova struktura sa minimalnim brojem komponenti. Posebna tkanina koja prekriva sve karoserijske površine je učvršćena metalnom žičanom strukturom sa fleksibilnim ojačanjima napravljenim od ugljenih vlakana. Dizajn prostornog okvira je optimizovan kako bi udovoljio sigurnosnim standardima, potrebnoj čvrstoći i naprednim voznim sposobnostima, a sve bez konvencionalnih karoserijskih površina. Vozač može pomicati delove unutrašnje konstrukcije putem elektro-hidrauličnih kontrola. Ovim bi se mogao menjati ukupni izgled automobila kako bi se automobil mogao prilagoditi trenutnim potrebama. Jedna od najočitijih promena je mogućnost zatvaranja prednjih svetala koja su do njihovog paljenja doslovce pokrivena pokrovom automobila. Paljenjem svetla se otkirvaju i time se menjaju konture prednjeg dela automobila. Iako je BMW poznat po otkrivanju svojih budućih tehnologija putem konceptnih vozila, a često i s konceptima najavljuju tek neznatno izmjenjene produkcijske automobile, GINA će ipak, barem u bližoj budućnosti, ostati isključivo model namijenjen istraživanju i prezentiranju novih ideja. U svakom slučaju pogledajte video zapis u kojem nam Chris Bangle, šef BMW-ovog dizajna, objašnjava funkciju i nastanak ovog fenomenalnog koncepta. Izvor: memebox. com/futureblogger Pripremio: Milenko Kusurović
 
   

Balans kako ga vidi Marie Dessuant

 

 

 

BalansBalance is a contemporary single flower vase designed for Secondome gallery, using the traditional know-how of Veneto blown glass. This elegant piece is composed of a floating glass element that rests on a delicate wooden structure. Inspired by a reflection on “in between space”, this vase tries to emphasize a certain balance between emptiness and fullness. Marie DessuantPOSETITE SAJT UMETNICE. Marie Dessuant was born in 1984 in Paris. In 2008, she graduated with distinction from the Ecole Supérieure des Arts Décoratifs de Strasbourg in product design (MA). She wrote a thesis about ‘Wandering in Daily Life’ and designed a collection entitled ‘Objets Vagues’. She then worked in Shanghai, collaborating with studios like Naço architecture and EXH. In 2010 she was awarded the Cinna-Ligne Roset design award ‘révélateur de talents’ for the ‘étagère de coin’, which is now produced by Cinna - Ligne Roset. From October 2010 to October 2011 she was a resident at Fabrica, the Benetton Group Communication Research Centre, in Italy. She lives and works in London where she manages the design studio at Another Country. She envisions design as a way to observe her surroundings, a way of seeing, a way of showing. She experiments with a large scope of practices (product, furniture, space, graphic design, drawing, concept…) Beyond these forms, she is trying to develop new ways of interacting with objects. Using new typologies or modified details in traditional product, she is trying not to impose anything to the user, not to say too much, not to be too narrative. Her projects aim to raise questions rather than to give solutions. Video
 
   

Bergov Drveni neboder

 

 

 

Wooden SkyscraperDobro došli u Stokholm. Bez čelika, samo drvo. Designer: Berg | C. F. Møller Architects
 
   

Besplatan Autodesk magazin na ruskom - Autodesk Community

 

 

 

Autodesk Comunnity
 
   

Besplatna elektronska knjiga o ZELENOJ GRADNJI

 

 

 

Pojavila se i besplatna elektronska knjiga: Green Building 101: A Basic Guide to Building and Remodeling Sustainably Šest oblasti u kojima možete da primenite nove principe u gradnji, prepravci, bilo da radite od temelja, ili unosite novine u postojeći objekat. Da biste dobili besplatnu knjigu pošaljite email na treehuggerconsulting@comcast. net i dobićete u svom sandućetu primerak, nakon čega samo treba da primenite savete koje vam autor daje. Link.
 
   

Besplatno: Download Free AutoCAD Architecture Styles

 

 

 

Besplatno preuzimanje stilova za AutoCAD Architecture vam omogućava da ih uključite u svoje projekte, kao i da dodate u u standarde kompanije u vašem Content Browser | Tool Palettes. Upotrebite svoj AutoCAD Architecture Style Manager da prikažete, promenite i kreirate varijacije ovih stilova. Link za preuzimanje sa Autodeska.  Pogledajte sve o našoj knjizi AutoCAD Architecture 2008. i naručite je već danas.
 
   

BONE je lepo dizajniran produžni kabl

 

 

 

BONEBona, donesi mi BONE. Inspirisan pršljenovima. Inovativna struktura koja se sastoji od četiri dela. Svaki deo može da se rotira, da uključi ili ne struju. Sbaki deo može da se rotira za 45 stepeni. YANKO DESIGN
 
   

Bookdesk, dizajn Damiena Van Durmea

 

 

 

Sto za knjiguPostoji polica za knjige, a tu je i sto. Spajanje radnog prostora i prostora za knjige. Mala modifikacija postojećeg upotrebnog predmeta, dovodi do zanimljivih i upotrebljuvih rešenja. Da li je ovo rešenje za vas?DIZAJN.
 
   
Strane: 1 23 4 5 6 7 8 9

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272