Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Ukupno: 174, strana 4 od 9

Dizajnerka Camilla Pailllard i Three-fold sofa

 

 

 

Three-fold-sofaOva neobična sofa je nastala u Londonu. Dezajner Camille Paillard za Švedski brend De Sede. Camille PaillardFotografija sa Linkedin profila.
 
   

Dizajniranje brkova i brade superheroja

 

 

 

Superherojski brkovi i bradaYANKO DESIGN.
 
   

Dizajniranje budućnosti i košnice dizajnera Yuhana Zhanga

 

 

 

Ljudske košniceYuhan je zamislio razvijeni grad 2030. godine. Saobraćaj na više nivoa. Razdvajanje puteva između pešaka, poslovne upotrebe i one za lične potrebe. Sistem liči na košnice, gde pojedinac koristi iste sisteme za različite potrebe. U Centru košnice, automatizovana vozila se šalju direktno kupcima. Na primer, Beetrack je programirani kamion za prevoz tereta. Šta mislite zašto je oznaka na vozilima VOLVO?YANKO DESIGN.
 
   

Dnevna doza arhitekture - Panoramske fotografije

 

 

 

Indija Kanzas Siti Ahmedabad, Indija Švajcarska Kompletna priča - broj 293.
 
   

Dnevno preuzimanje programa i ažuriranja (DriverMax, Launchy, ...)

 

 

 

Stabilne verzije Programi koji su ovde izlistani su zvanično izdati od strane njihovih kreatora. DriverMax 4. 4 [Home stranica] [Mirror] [Pregled]Operativni sistem: Samo za WindowsVrsta aplikacije: Kreiranje rezervnih kopija drajvera Izmene: N/A Launchy 2. 1. 1 [Home stranica] [Changelog] [Mirror] [Pregled]Operativni sistem: Windows; LinuxVrsta aplikacije: Pokretač aplikacija Izmene: podrška za Linux, uključuje Google calculator plugin, ispravke grešaka, i još mnogo toga Recuva 1. 17. 339 [Home stranica] [Changelog] [Mirror]Operativni sistem: Samo za WindowsVrsta aplikacije: Spasavanje fajlova Izmene: Smanjena upotreba memorije i ispravke grešaka Pred izdanja (Alpha, Beta, i tako dalje…) Programi koji su ovde izlistani su pred izdanja koja možda nisu pogodna za svakodnevnu upotrebu. MediaCoder 0. 6. 1. 4150 [Home stranica] [Changelog] [Mirror] [Pregled]Operativni sistem: Samo za WindowsIzdanje: BetaVrsta aplikacije: Video konverterIzmene: Ispravke grešaka
 
   

Dual Cleaner ili očistite u oba pravca

 

 

 

Dual CleanerDvostruki čistač je kombinacija usisivača i paročistača na drugom kraju. Prvo se usisava, ako ima šta. Onda se čisti parom. Lep je i kad ne čisti. Uredan dom zahteva uredan čistač. DUAL CLEANER. I to nije sve, ukoliko ga naručite u narednih sat vremena, mi ćemo vam reći da ne možete da ga kupite jer ga nemamo na lageru. Ali, imamo knjigu za vas i uvek ćemo predstaviti funkcionalne i lepe proizvode.
 
   

Electronic Arts i Stevene Spielberg kreiraju igru

 

 

 

Electronic Arts i Stevene Spielberg najavili sarađuju u kreiranju tri nove igre. Jedna od njih je već najavljena, a u pitanju je igra koja je već dostupna u Evropi. Igra nosi naziv Boom Blox i dizajnirana je za Nintendo Wii. To je strateška igra koja igrača vodi kroz  400 nivoa. Na raspolaganju je i kreator nivoa koji igračima omogućava da kreiraju sopstvene nivoe. Igra je savršena za Wii konzolu jer do maksimuma iskorišćava karakteristike Wii Remote kontrolera. Pripremio: Milenko Kusurović
 
   

Eye Ring ili kako prsten čita Brajevu azbuku

 

 

 

Eye RingBrajeva azbuka je specijalno pismo namenjeno osobama sa slabim vidom ili slepim osobama. Brajevo pismo za slepe nastalo je 1825. godine. Proizašlo je iz tzv. noćnog pisma tajne službe koje su ga koristile u noćnim ratnim dejstvima. Luj Braj (Louis Braille) je usavršio ovu tehniku i nastojao da se ona primenjuje u praksi. Osnovna ćelija Brajevog pisma sastoji se iz šest tačaka (tzv. šestotačka), a svakom slovu odgovara određena kombinacija tih reljefnih tačaka. Dizajner: Yong Jeong
 
   

Fića u Ferrari varijanti

 

 

 

Limitirano izdanje Fijata 500, sa potenciranjem izgleda Ferrarija. Postoji samo jedna mala začkoljica ukoliko ste pomislili da je ovo vaš sledeći auto. Kreirana je limitirana serija od 200 komada. Svi su namenjeni SAMO VLASNICIMA FERRARIJA. Nije važno, ali je dobro što postoji. Link.
 
   

Gde koristite svoj laptop, dizajner Thibaut Rouganne

 

 

 

Laptop, ma gde da steModularno rešenje koje se prilagođava situaciji u kojoj ste. Dzajner: Thibaut Rouganne
 
   

Google Earth ekstenzija za AutoCAD 2010

 

 

 

Google Earth ekstenzija za AutoCAD Koristi se interfejs koji vam sugeriše poslove koje možete da uradite. Na rapolaganju je za verzije AutoCAD-a: 2007, 2008, 2009 i 2010. Izvor za preuzimanje.
 
   

Google i Multiverse će kreirati virtuelne svetove pomoću Google Earth-a

 

 

 

Deo privlačnosti virtuelnih svetova kao što je Second Life i World of Warcraft je to što vam omogućuju da pobegnete od stvarnog sveta. Ali ko kaže da ne postoji tržište za virtuelne svetove koji su zasnovani na stvarnim mestima?CNet izveštava da se Google i Multiverse Network  spremaju da objave partnerstvo koje će omogućiti bilo komr da kreira virtualni svet/MMORPG koristeći podatke sa Google Earth-a i 3D modele kreirane pomoću Google-ovog SketchUp-a. Vi ćete moći da postavite vaše virtuelne svetove u prave gradove, omogućujući posetiocima da stupaju u interakciju sa realističnim reprezentacijama zgrada, ulica i drugih delova gradova. Prema CNet-u, partnerstvo sa Multiverse-om nema nikakve veze sa glasinama da se Google razvija svoju sopstvenu tehnologiju za kreiranje virtuelnih svetova.
 
   

Google SketchUp

 

 

 

Google SketchUp je besplatna aplikacija za 3D modeliranje koja će vas uvesti u 3D svet. Možete da kreirate kuće, garaže, poslovne objekte, brodove itd. Sve modele koje napravite možete da postavite na Googlov veb sajt 3dwarehouse. Na ovom sajtu već ima dosta 3D modela poznatih građevina kao što su: Bela kuća, Tadž Mahal, razni univerziteti, zgrade itd. a kompletna baza modela može da se pretražuje. Ova aplikacija je integrisana sa Google Earth-om, pa svaki od ovih modela možete da skinete sa Interneta i povežete sa Google Earth-om kako biste kasnije uživali u realnom pogledu na poznate građevine. Ali ovo je samo uvod u komercijalni alat SketchUp Pro, koji nije besplatan. Ovo je već profesionalni alat sa mnoštvom funkcija za kompleksnije modele, i koji ima mogućnost interaktivnih prezentacija. Preuzmite Google SketchUp Pripremio: Milenko Kusurović
 
   

Grad budućnosti - Seul - grad u gradu

 

 

 

Grad smešten 35km od centra, u šumovitom kraju. Terase prekrivene zelenilom. Normalno, sadržaji su mešavina stanova, meloprodaja, kancelarija, parkinga. Arhitekte su Nemačke. Firma je MVDRV.  Za 77000 stanovnika. Bilo gde da gledate, pogled je zelen. Prilog je objavio Gizmag.
 
   

Hakan Gürsu - Taksi stanica, ali ne za divljake

 

 

 

Taksi stanica - Hakan GürsuKako bi bilo da taksi stanice nude salon za čekanje, poslovni prostor, osobne kabine za vozača, umivaonikei, svlačionice, skladišni prostor, kuhinju i prostor za odmor! YANKO DESIGN.
 
   

Hidroponične lampe beogradskog dizajnera Marka Vučkovića

 

 

 

Hidroponične lapme Mladi dizajner iz Beograda Marko Vučković, osmislio je elegantnu lampu koja je u isto vreme i hidroponični vrt i nazvao je Grass lamp. Malo zelenila može pretvoriti beživotni prostor u opuštajuću oazu. Ideja vodilja za izradu ove lampe je bila povezivanje modernih tehnologija, ograničenog životnog ili radnog prostora i potrebe ljudi da budu okruženi prirodom. Trava ili neka druga biljka u ovoj lampi raste uz pomoć supstrata koji je smešten na dno i pruža sve potrebne hranljive sastojke. Svetlo iznad biljaka pruža rasvetu celoj prostoriji. Sa strane lampe smešten je prostor za vodu. Ova lampa kombinuje baštovanstvo sa dekorom enterijera i daje elegantnu i udobnu atmosferu svakoj prostoriji. Dostupna je u više modela koji se mogu montrati na zid ili plafon, i kao podna lampa. Marko Vučković je diplomirao industrijski dizajn na Univerzitetu u Beogradu i širom sveta je osvojio brojne nagrade za svoj rad. EKO KUĆE.
 
   

INBOX za digitalizovanje i rukovanje papirnim dokumentima

 

 

 

INBOXKako se osloboditi papirnatog sveta?Jednostavna komunikacija. Različiti formati. Skener, odlagač papira i aplikacija za upravljanje elektronskim fajlovima. YANKO DESIGN.
 
   

IPhone π - ili koncept okruglog telefona

 

 

 

IPhone π Smanji dozivljaj ‏@Muticka 11h Uvek cekam neki okrugao broj na satu da ustanem iz krevetaDizajn: Chike Newman
 
   

Ivan Zhang i The Eggstractor za one koji vole da odvajaju belance od žumanca

 

 

 

The Eggstractor ili . . . žumance-belanceSada nam treba jedno jaje. Žumance ostaje, belance. . . . Posao je obavljen. Čestitamo. Dezajner: Ivan Zhang
 
   

Izašao je septembarski COSMOPOLITAN

 

 

 

Izašao je septembarki broj Cosmopolitan-a Zasto je seks ponekad bolan Savrsen ten na svakom svetlu Ostanite „boginja sunca“ Cosmo anketa: Kod muškarca prvo primetim: osmeh ruke zube oči Posetite: http://www. cosmopolitan-scg. com/
 
   
Strane: 1 2 3 45 6 7 8 9

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272