Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Audio, Multimedia, Video

Ukupno: 390, strana 13 od 20

Susan Boyle - Senzacija koja pokazuje koliko smo prepuni predrasuda - nepoznati slavuj

 

 

 

Susan Boyle - pomera sa sedišta Pogledajte video koji je do sada videlo preko 20 miliona ljudi. LINK. Da li verujete svojim ušima?  Sve je kao iz scenarija filmskih mjuzikala iz prve polovine prošlog veka i siguran sam da nećemo dugo čekati da pogledamo blockbuster i o životu Susan Boyle . . . Link.
 
   

Susan Boyle na ... pici i još na nečemu

 

 

 

Olive Boyle pica Link. Susan Boyle protiv Baraka Obame Prvih 10 dana nakog dana kada se događaj desio. Komentar nije potreban. Link. Devojčica 18 meseci mlada gleda video  
 
   

Sveti Georgije ubiva aždahu - Zavera

 

 

 

Sveti Georgije ubiva aždahu i Tamo i ovde Srpski kandidat za Oskara za najbolji strani film biće „Sveti Georgije ubiva aždahu", a ne „Tamo i ovde"! Stručni odbor Akademije filmske umetnosti i nauke iz Beograda zaključio je, na osnovu dodatnog tumačenja Američke filmske akademije, da srpski kandidat ne može biti ranije proglašeni film, kako javlja Svet. Ja gledam TAMO. Ja gledam OVDE. Mi gledamo i tamo i ovde. Link. Knjiga posle filma - Zavera Link ka knjizi.
 
   

Takmičenje za najbolju prezentaciju na svetu

 

 

 

Mislite da pravite interesantne prezentacije? Onda sada imate šansu da dobijete priznanje za vašu kreativnost. SlideShare, dom desetine hiljada PowerPoint prezentacija je pokrenuo takmičenje koje će nagraditi autore najboljih, pogodili ste, prezentacija. Vaš rad ne mora da bude korporativna prezentacija - vi možete da pošaljete i slajdšou slika, vaš školski plan urađen u PowerPoint-u, ili bilo šta drugo što može da se nazove prezentacijom. Ako vam je potrebna inspiracija pogledajte neke izvanredne prezentacije. Prezentacije koje dobiju maksimalni broj glasova od SlideShare članova će biti prosleđene žiriju koji će izabrati pobednika. Žiri čine ljudi kao što je Guy Kawasaki, Nancy Duarte, Garr Reynolds i Bert Decker.
 
   

Tamo i ovde - Oni koji su tamo bi da dođu, mi odavde bismo da odemo - Oskar

 

 

 

Tamo i ovde odlazi tamo i ovde Mi smo "tamo negde" za nekoga ko je "ovde". Mi smo "ovde" za nekoga ko je "tamo". Nominacije za 82. dodelu Oskara biće saopštene 2. februara 2010. godine, a ceremonija dodele nagrada zakazana je za 7. mart, kako javlja "Politika". Vanja Bjelobaba. Na Facebooku. Na IMDb treba dopuniti Link. Sindi Loper peva i glumi u filmu Link. Knjiga posle filma - A Guide to the Serbian Mentality Link ka knjizi.
 
   

Techsmith nudi besplatno preuzimanje Camtasia Studio-a

 

 

 

Šta je isto tako dobro kao kada napunite vaš stomak ukusnom hranom za praznike? Besplatni programi, naravno! A Techsmith vam nudi nešto što će vam omogućiti da vaše screencasting želje postanu stvarnost. Ova kompanija nudi svoj popularni Camtasia Studio softver na besplatno preuzimanje. Ova aplikacija se trenutno prodaje po ceni od  300 dolara. Ali postoji jedna caka. Najnovija verzija Camtasia Studio-a je Camtasia 5, dok je verzija koja se nudi za preuzimanje Camtasia 3. To znači da neke nove funkcije neće biti dostupne. Bez obzira na to, program je besplatan i može da se nadgradi na verziju 5 za pola njegove realne cene ako poželite. Da biste počeli, preuzmite vašu kopiju ovde, i tražite registracioni ključ od Techsmith-a. Na žalost, ova ponuda važi samo za korisnike PC-ja. Napomena: Za one koji ne znaju ova aplikacija vam omogućuje da pravite statične snimke vaših ekrana, kao i da snimite u obliku video fajlova sve što radite na vašem računaru.
 
   

Tehnologija = Kvalitet = Prenosivost

 

 

 

Kako svet oko nas sve više postaje mobilan, prenosivi (portabilni) zvučnici iz godine u godinu bivaju sve sićušniji, lakši i snažniji. Ovaj trend odlično ilustruju novi Wavio prenosivi zvučnici, proizvod firme Onkyo, koji – uprkos svojim izuzetno malim dimenzijama – daju veoma kvalitetan, kristalno jasan i (relativno) snažan zvuk. Za sve ovo treba zahvaliti jednoj neupadljivoj karakteristici njihovog dizajna, pod nazivom SD horn (Super Dimensional Horn, ili “super-dimenzioni rog”), koja omogućava da se na specijalno oblikovanim membranama generiše znatno “širi” zvuk. Štaviše, ovi prenosivi zvučnici smešteni su unutar takozvanog kućišta za refleksiju dvostrukih basova (twin port double bass reflex cabinet), čija se namena sastoji u obezbeđenju neke vrste “dvostruke strukture”, koja pojačava snagu i kvalitet zvuka zahvaljujući fenomenu rezonancije. Još jedna interesantna stvar u vezi ovog uređaja leži u činjenici da on poseduje svojevrstan anti-magnetski dizajn (JEITA), koji ga štiti od interferencije sa danas sveprisutnim elektromagnetnim talasima. Evo liste nekoliko najvažnijih tehničkih karakteristika kojima se odlikuju ovi prenosivi zvučnici: dimenzije: 170 x 120 x 54 mm; masa: 400 grama; napajanje: 4 baterije tipa AA; snaga: 1. 5W + 1. 5W; ulazna impedansa: 75kÙ; osetljivost ulaza: maksimalno 300mV; tip ulaznog priključka: Line-in jack, prečnika 3. 5mm; prečnik membrane: 3 cm. Kompanija Onkyo je zvanično objavila da će se ovi interesantni prenosivi zvučnici na tržištu pojaviti 27. januara (dakle, upravo danas). Još uvek, međutim, nema nikakvih naznaka o tome koliko će oni koštati, a ostaje da se vidi i da li će, snagom i kvalitetom zvuka koji daju, oni bar donekle opravdati prilično neumerenu hvalisavost njihovog proizvođača.
 
   

Tetris - slavi 25 godina - Znači da smo stariji za 25 godina - Google - Muzika

 

 

 

Freetetris Link. Trend na Twitteru Google i Tetris Tetris - muzika   Sa koliko godina ste igrali Tetris prvi put? 
 
   

Tetris - Triplex - za one kojima nikada nije dosta varijacija ove legendarne igre

 

 

 

Koliko ste u zadnje dve decenije reinkarnacija Tetrisa videli ili igrali? Tetris sa pet elemenata, trodimenzionalni Tetris, trouglasti Tetris i tako dalje. Ali nijedna od ovih verzija ne može da se poredi sa originalom: četiri elementa u obliku su postali najpoznatija verzija. Ali šta ako igru još olakšamo - tri elementa u obliku? Postoji samo jedan način na koji možete da otkrijete koliko je mnogo interesantnija ova ideja - Uverite se sami! Jednu stvar vam garantujemo: broj oblika raste što znači da vaše reakcije i brzina imaju mnogo više uticaja. Oblici su postali interesantniji i ne izgledaju veštački. Nadamo se da će se nova pravila svima svideti a obožavatelji ove igre će svakako biti oduševljeni Triplex-om. U ovoj igri možete da redefinišete tastere, snimate tabele, imate zvučne efekte (opciono) , dva sledeća oblika se prikazuju u posebnom polju, aktuelna pozicija u tabeli snimanja se prikazuje dok igrate, i tako dalje. I u budućnosti programeri će nam doneti i onlajn skorove. Adresa: http://www. simtel. net/product. php
 
   

TidalTV: drugačija web televizija

 

 

 

TidalTV je najnovija kompanija koja nam demonstrira da onlajn video ne mora da izgleda kao YouTube. Kada prvi put posetite TidalTV stranicu, vi ćete videti elektronski programski vodič sa rasporedom prikazivanja, kao i spisak dolazećih emisija. U uglu ćete video polje video klipa. Možete da kliknete na video da biste ga uvećali, ili možete da vrtite kanale tako što ćete skenirati programski vodič. Ako ne želite da čekate do 2 ujutro da biste pogledali neki šou, vi možete da kliknete na njega da biste ga pokrenuli. Iako TidalTV ima osećaj "živog TV-a", svi video klipovi su dostupni na zahtev. Vi takođe možete da kliknete na karticu da biste pretraživali programe. TidalTV nema tako mnogo sadržaja kao NBC i Fox - ov Hulu, ali sajt je u partnerstvu sa nekoliko kompanija koje obezbeđuju sadržaje, što znači da postoje velike šanse da ćete naći nešto što vredi  gledati. Adresa: TidalTV
 
   

Tom Džons i jedna mala Dilajla koja se sada sigurno baka

 

 

 

Tom Džons i Dilajla   Još video na Youtube u kojima Tom peva kroz decenije. Tom Džons u Srbiji, pa na Malti Link ka oficijelnom sajtu. Knjiga posla Toma - Biciklistički dnevnici Link ka  
 
   

Top 10 brendova na YouTube-u

 

 

 

Na YouTube-u ne samo da je predstavljen ogroman broj ljudi, već su i različiti brendovi predstavljeni svojim video klipovima. Nedavno je Custom Communication Ltd izVelike Britanije koji je specijalizovan za društvene medije, sastavio listu top 10 brendova na YouTube-u. Sledi lista top 10 brendova na YouTube-u. Nike - ” Ronaldinho: Touch of Gold” - viđen 22,838,929 puta Pepsi - “PEPSI (Britney Spears, Beyonce, Pink - We Will Rock You)” - viđen 14,491,813 puta McDonalds - “Fast Food Freestyle” - viđen 11,822602 puta Coca-Cola - “Diet Coke + Mentos = Human experiment” - viđen 8,651,351 puta Unilever - “Dove Evolution” - viđen 6,806,502 puta Disney - “Internet is for Porn (requires adult verification by YouTube)” - viđen 3,308,799 puta Budweiser - “Banned Super Bowl 2007 Bud Commercial” - viđen 2,204,028 puta Microsoft - “Microsoft Surface Parody” - viđen 2,098,435 puta IKEA - “Banned Commercial - Swedish Midsummer” - viđen 1,519,859 puta Toyota - “Top Gear: Killing a Toyota Part 1” - viđen 1,178,365 puta
 
   

Top 10 horor igara svih vremena

 

 

 

Saznajte u ovom videu koje su najstrašnije igre svih vremena. Sigurni smo da ste i vi igrali neke od njih.
 
   

Toshiba predstavila novi HD DVD disk za laptop

 

 

 

Japanski elektronski gigant Toshiba je objavio da su razvili prvi laptop računar sa HD DVD diskom sledeće generacije, uprkos neskrivenom “ratu” oko formata, koji se vodi sa grupacijom predvođenom kompanijom Sony. Toshiba planira da novi PC komercijalizuje početkom 2006. godine, prvo u Japanu, pružajući korisnicima pristup visoko definisanim video slikama snimljenim u HD DVD formatu. Suparništvo između HD DVD i Blu-ray formata podseća na bitku koja se nekada vodila između VHS i Betamax video traka. Betamax se vremenom ugasio kada su se kupci opredeli za njegovog rivala.   U Toshibi je prošlog meseca rečeno da je bilo pregovora sa komanijom Sony oko pronalaženja zajedničkog formata, ali pošto nije došlo do dogovora u Toshibi su odlučili da nastave dalje sa proizvodnjom sopstvenog formata. Tanani HD DVD-ROM disk, sa veličinom od samo 12,7 milimetara, u potpunosti koristi prednosti fizičke strukture HD DVD diskova, gde pick-up glava sa jednim optičkim sočivom može da čita HD DVD diskove i čita i piše na standardnom DVD-u i CD-u. Ova prednost u veličini je takođe pomogla Toshibi da dobije visoko definisane mogućnosti za notebook PC. U Toshibi su uvereni da će korisnici uživati u ovakvom okruženju, pogotovo kada njihov novi PC bude opremljen LCD displejem visoke rezolucije. HD DVD Iste strukture diska kao DVD, gde dva polikarbonska diska debljine 0,6 mm spojena zadnjim stranama znatno olakšavaju da HD DVD postigne kompatibilnost unazad sa DVD. Takođe obezbeđuje jednostavniju i jeftiniju proizvodnju diskova i hardverskih uređaja. Snažne mogućnosti reprodukcije, bez potrebe za kasetama za diskove koje štite površinu diska. DVD Forum je odobrio HD DVD-ROM diskove sa kapacitetom podataka od 30GB, što je sasvim dovoljno za više od osam sati videa visoke definicije. U Toshibi su već razvili disk sa kapacitetom od 45GB.
 
   

Traka iz starih kaseta crta muzičke ikone - Džimi Hendriks - Džim Morison, Bob Dilan

 

 

 

Ne vraćajte traku - oblikujte je Radeći sa starim i malo neobičnim materijalima, umetnik je došao do ovakvih rezultata: Džimi Hendriks Džim Morison Bob Dilan Link.
 
   

TV i radio uživo sa Livestation-om

 

 

 

Nedavno sam dobio beta poziv za Livestation preko e-mail-a. Prvo sam pomislio da se radi o spemu, pošto sam siguran da se nisam prijavio ni za kakav sličan servis. Međutim, na kraju se ispostavilo da je Livestation legalni servis koji podržava Microsoft kako bi korisnicima obezbedio tv i radio prenose. Poziv koji sam ja dobio je bio za tehničku betu Livestation-a. Ako ste zainteresovani možete da ispunite formu na Livestation web sajtu. Međutim, imajte na umu da može da potraje dok dobijete poziv. Softverski zahtevi za Livestation servis su Windows XP Service Pack 2 ili noviji, ili Windows Vista i Microsoft Silverlight. Verzija za Apple Macintosh se trenutno razvija. Nakon što sam se dobro pomučio da instaliram Microsoft Silverlight (radio je u Firefox-u ali je neprestano tražio da ga instaliram u Internet Explorer-u) uspeo sam da pogledam aktuelnu verziju Livestation-a. Livestation trenutno nudi devet TV stanica i radio stanicu koji se uživo šalju na računar korisnika. Iskusio sam određene probleme sa konekcijom, ali to nije veliki problem ako imamo u vidu da je u pitanju beta verzija, a ne konačno izdanje. Devet TV kanala koje nude su: Al Jazeera (Engleski) BBC World BBC World Service Bloomberg Television Euronews (Engleski) Euronews (Francuski) France 24 (Engleski) France 24 (Francuski) Sky News I jedna jedina radio stanica koju emituju je BBC Radio 4. Međutim, nisu sve stanice dostupne za sve korisnike. Neke stanice su dostupne samo u određenim zemljama. Na primer, BBC News 24 je dostupan samo u Velikoj Britaniji a korisnici u drugim zemljama uopšte ne mogu da prate ovaj kanal. Kvalitet prenosa je izuzetno dobar, mnogo bolji nego što obično očekujete od onih P2P klijenata kao što je TVU Player, pa čak i Joost. Jedina mana je mali broj kanala, ali to je razumljivo ako imate na umu da je ovo tehničko izdanje a ne javno. Kontrole ne postoje, a interfejs, recimo Joost-a, je mnogo lepši. Međutim, meni se sviđa minimalistički pristup, pošto ja ne želim da pišem komentare ili četujem sa drugim korisnicima dok gledam televiziju. Sve u svemu, Livestation puno obećava i ak uspeju da ubede više TV stanica da se uključe, ovaj servis će moći da se poredi sa Zattoo-om koji uspešno funkcioniše u nekoliko zemalja. Sa stanovišta kvaliteta prenosa Livestation ga je već prevazišao.
 
   

Twadio - legalna muzika preko Twittera

 

 

 

Twadio - radio stanica koju ne možete da čujete Koristeći Twitter, Twadio vam donosi pesmu. Pratite ga na Twitteru. Odličan podsetnik šta slušati. Radio stanica koju ne možete da čujete. Ona će vam nešto odsvirati ali samo ako to tražite. Slušaocu se šalje poruka šta neko sluša. Podsetnik. Link.
 
   

Tweenbots - kratka priča o robotu kome čovek treba da bi stigao sa jednog kraja na drugi

 

 

 

Tweenbots - kako stići sa jednog na drugi kraj parka Mali robot je krenuo na dalek put. Potrebna mu je pomoć čoveka. Zato je poneo zastavicu sa sobom, da svakom dobronamernom kaže gde bi da stigne. Ljudi, kao ljudi. POMOZITE MI! Pa ćete pomoći i sebi. Staza   Link.
 
   

Twitter - Coachella - koju ju otvorio Pol Makartni - slike i video

 

 

 

Coachella - pustinjski festival Link. Scene iz pustinje - gde nije posto Mnogi se pitaju, gde je pustinja. Pa ispod ljudi. Ovo nisu zvučnici. Muški i ženski kišobran. Timoti Noris. Frabc Ferdinand na propan. Auto koji pokreće Jack Daniels. I ostalo sa muzičkog festivala. Pol Makartni i Coachella  
 
   

Umetnost senki ili da li smo ono što se vidi ili sopstvena senka

 

 

 

Umetnost senki   3 primera. Pogledajte senku koju ste stvorili. Pošaljite nam je. Knjiga posle senki - Viktorija Kakvu senku stvara velika ljubav? Kakvu senku u vodi stvara zamak pored vode? Ako se ona zove Viktorija, kada izgubi, da li se i senka izgubi? Link ka knjizi.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272