Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Audio, Multimedia, Video

Ukupno: 390, strana 14 od 20

Universal pokreće sopstvenu onlajn muzičku prodavnicu

 

 

 

Nije tajna da se se Apple i Universal Music posvađali. Dok je Apple-ov iTunes najveća onlajn prodavnica muzike u ovom trenutku, neki od najvećih umetnika se nalaze pod okriljem Universal-a. Mogli biste da kažete da ove dve kompanije trebaju jedno drugo. Ali Universal je odlučio da dopusti da njegov ugovor sa Apple-om istekne. A Universal je ove godine ponudio na preuzimanje muziku oslobođenu DRM zaštite, a za posao distribucije angažovani su Amazon, Wal-Mart, i RealNetworks a ne Apple. Sada izgleda da se Universal sprema za frontalni napad. Business Week izveštava da ova kompanija planira da pokrene sopstvenu digitalnu muzičku prodavnicu, najverovatnije sa podrškom Sony BMG i Warner Music Group-a. glavni cilje je da se stana na put Apple-ovom monopolu na distribuciju onlajn digitalne muzike. Trenutno, glavni u muzičkim kompanijama misle da Steve Jobs ima previše moći u rukama. Ovde stvari postaju interesantne. Universal-ova ponuda vas najverovatnije neće koštati više. Ne ako ste veliki daunloder muzike. Plan je da se ponudi mesečna pretplata od pet dolara koja će vam dati pristup ogromnoj biblioteci muzike. Vi nećete biti vlasnik muzike i ona će nestati ako otkažete servis. Ali 5 dolara mesečno je model mesečne pretplate koji stvarno ne može da bude jeftiniji. A Universal se nada partnerstvu sa kompanijama koje proizvode mobilne telefone i proizvođačima hardvera kako bi pokrio troškove. Naravno, ovo nije način na koji svet funkcioniše, i umesto da dobijete besplatnu muziku sa vašim sledećim mobilnim telefonom, najverovatnije ćete videti novi trošak od 5 do 10 dolara na računu za mobilni telefon.
 
   

UP - Piksarov i Diznijev novi film i 10 najkaraktera

 

 

 

UP - jer je u džungli najbolje   10 najkaraktera iz Piksar studija IGN je ukratko prikazao 10 karaktera koji su stvoreni u Piksar studiju, a koji se razlikuju od svega ostalog viđenog u crtaćima. Vrhunska tehnika mora uvek da stoji iza vrhunske ideje. Sigurno ih prepoznajete: ili Link.  
 
   

Uskoro stiže Flickr Video

 

 

 

U toku zadnjih četiri godine od kada je lansiran, Flickr je stvarno izgradio svoju reputaciju i postao ubedljivo najpopularnije mesto na svetu za deljenje fotografija. Flickr poseduej izvanrednu zajednicu korisnika koji redovno aplouduju, taguju i rangiraju fotografije. Mnogo članova ove zajednice, koji su tokom četiri godine postavili preko dve milijarde fotografija je tražilo da Flickr uvede i deljenje video sadržaja kako bi servis bio kompletan. Nakon sve češćih glasina u zadnjih godinu dana da stiže Flickr Video mi sada imamo bolju ideju o tome kada će se ovaj novi servis stvarno pojaviti. News. com izveštava da će beta Flickr Video-a stići u aprilu. Imajući u vidu da smo prošli polovinu marta, to znači da može da se pojavi već za samo 14 dana (mada im ne bi bila baš dobra ideja da lansiraju servis 1. aprila!). Za razliku od servisa Yahoo Photos koji je ugašen ubrzo pošto je Yahoo kupio Flickr, Yahoo Video će ostati sa nama (za sada). Postoje glasine da će se Yahoo Video koristiti za duže, profesionalnije filmove, dok će se  Flickr Video koristiti za kratke klipove koje koriscnici snimaju svojim amaterskim digitalnim kamerama. Pošto većina digitalnih fotoaparata ima mogućnost da snima i video (pored fotografija), itekako ima smisla da Flickr uvede i video sekciju u kojoj će korisnici moći da dele svoje video fajlove sa prijateljima i porodicom. Što se mene tiče, ja imam nekoliko video snimaka pomešanih sa mojim fotografijama (napravljenih pomoću digitalnog fotoaparata) koje bih želeo da dodam mom nalogu, ako ništa kao drugo kao rezervu. Siguran sam da je Flickr tim proveo mnogo vremena pokušavajući da smisli video servis koji neće izgledati kao YouTube, što takođe objašnjava zašto im je trebalo toliko vremena da se ovaj servis lansira. Ako njihov fokus bude na video klipovima koje snimaju korisnici svojim digitalnim fotoaparatima, siguran sam da će biti uspešni. U ovom trenutku, ostaje nam samo da čekamo da se novi servis lansira! I da, sretan ti četvrti rođendan, Flickr!
 
   

Usporeni snimak surfovanja napravljen kamerom od $ 100.000

 

 

 

Usporeni snimak surfovanja HD kamera kojom je napravljen snimak je 20 puta brža od bilo koje druge HD kamere. Uživajte. Link.  
 
   

UV Plus adapteri

 

 

 

UV Plus adapteri  dolaze iz firme EVGA i služe da na računar spojite više monitora. Dosta novih grafičkih kartica već pruža ovakvu mogućnost spajanja dva ili više monitora, ali ako nemate takvu karticu ili već imate spojen maksimalan broj monitora ili koristite laptop dovoljno je da na računar priključite jedan od ovih adaptera putem USB-a i direktno u njega spojite monitor na VGA ili DVI ulaz. Adapteri serije UV Plus su UV12 i UV16. Osim dizajna jedina razlika je ta da UV12 može „izvući” maksimalnu rezoluciju od 1280x1024 i 1440x900, dok je kod UV16 ta granica postavljena na 1600x1200 od 1680x1050. Na tržištu će se pojaviti krajem maja, a cena će im biti 55 dolara za UV12 i 75 dolara za UV16. Više informacija Pripremio: Milenko Kusurović
 
   

Valve je kupio Turtle Rock Studios

 

 

 

Valve je objavio da je kupio Turtle Rock Studios, kompaniju koja je odgovorna za razvoj igre, Left 4 Dead, koja mnogo obećava. Obe kompanije već duže vreme rade zajedno, tako da je Valve odlučio da kaže nešto slično ovome: "Hej momci, svideli ste nam se. Kupili smo vas. !" Sve u svemu, niko nije bio mnogo iznenađen ovakvim razvojem događaja. Svi znamo šta će proizići iz ove kupovine: Left 4 Dead će definitivno biti odličan naslov, pošto je Valve kupio kompaniju upravo zbog ove igre. A moramo da priznamo da imaju njuh za igre koje će postati hitovi. Dovoljno je da se setimo igara kao što su Half Life, Counter Strike, Day of Defeat ili Team Fortress. "Imajući u vidu naša očekivanja vezana za Left 4 Dead i naše dugogodišnje odnose sa Turtle Rock timom, ovo je bila laka odluka. Ova kupovina nam takođe daje osnovu za širenje u području Los Anđelesa," rekao je predsednik Valve-a, Gabe NewellTurtle Rock Studios, kao što ste verovatno već shvatili, nisu stranci za Valve. Ovaj studio sa sedištem u Kaliforniji je kreirao različite mape za Counter Strike: Source i sarađivao u razvoju igre Counter Strike: Condition Zero. Možemo da kažemo da su odlično obavili posao i da nameravaju da tako nastave i sa svojim najnovijim naslovom. "Valve je imao velikog uspeha u spajanju projekata i timova na naslovima kao što su Team Fortress i Portal," rekao je Michael Booth, osnivač i CEO kompanije Turtle Rock Studios. "Pošto sam proveo nekoliko godina radeći i pričajući sa kreatorima ovih proizvoda, postalo je jasno da je ovo sledeći pravi korak za mene, moje kolege u Turtle Rock-u, naše korisnike i naše proizvode. " Ako to još ne znate, Left 4 Dead je ambiciozna multiplejer igra u kojoj se dva tima sa najviše četiri igrača u timu bore jedan protiv drugog u horor zombi stilu. Jedan tim su "preživeli" a drugi tim su "inficirani" ili, bolje rečeno, zombiji gladni mozgova. To je brza i žestoka igra koja je već impresionirala mnogo ljudi. Kao što smo već rekli, Valve dobro zna šta radi.
 
   

Vi, ja i ostali talentovani

 

 

 

Talentovani? Želite li da vidite trejler? LINK. Izgubljeni i nađeni talenti i Izgubljeni simbol Link ka knjizi.
 
   

Video - 1500 sati u par minuta - Usamljenost prostih brojeva

 

 

 

1500 sati LEGO animacije Knjiga posle igranja - Usamljenost prostih brojeva Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Video - 20 najlepših mesta na svetu

 

 

 

Pogledajte 20  najlepših mesta na svetu i možda ćete se lakše odlučiti gde biste želeli da  putujete.  
 
   

Video - 2000 ljudi sluša istu MP3 muziku

 

 

 

Eksperiment - svi slušamo istu MP3 muziku Link. Šta slušate ovoga trenutka?
 
   

Video - 3D tetovaže

 

 

 

Pogledajte ovu galeriju veoma interesantnih 3D tetovaža.   Možda se opredelite za neku od njih.  
 
   

Video - 3D umetnost na ulici

 

 

 

Na prvi pogled, ovo deluje strašno. Sigurno biste stali i ne  biste zakoračili, ali. . . . . Da li je to baš tako?Pogledajte ovaj interesantan video snimak. Mene je oduševio.
 
   

Video - 7.000.000.000 evolucija i čovek

 

 

 

7. 000. 000. 000 1 nedelja embriona je vreme nastanka dinosaurusa. 6 nedelja je vreme građenja piramida.   Na video nas je uputio Mitaco. Knjiga posle evolucije - Rečnik simbola Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Video - Ako ste ljubitelj džipova i igre - Novo sa Youtube

 

 

 

Oni su negde krenuli, i potreban im je prevoz. Šta je potrebno u pustinji za dobru vožnju?  Uživajte. Link. Još jedna reklama za Hammer.
 
   

Video - app za pronalaženje kanabisa i marihuane je odličan za korisnike i policiju

 

 

 

Marihuana app za korisnike i policiju Aplikacija je nazvana Canabis i isporučivaće se po ceni od $ 2. 99. Ovo je alikacije za pronalaženje legalne marihuane koju izdaju medicinske ustanove. U svim ostalim situacijama, policija može da je koristi da dođe do onih . . . . Ni jednom, ni malo, ni ponekad Posetite i obrazujte se. Link. Obavezno za roditelje. Zaboravi sve ZABORAVI SVE. OPET UČI DA PIŠEŠ. TO REČE SENSEI. Haiku već vekovima preminulog vodje sada već izumrlog Japanskog klana ratnika nama poznatijih kao nindze. Po dolasku u klan učenik je pitao šta treba da radi, a sensei mu je pomoću ove kratke pesme odgovorio sadržajnije i prostije nego što je mladi polaznik očekivao. ZABORAVI SVE. OPET UČI DA PIŠEŠ. Pročitajte celu ispovest. Knjiga pre i posle posla Izdavačka kuća "Kairos" iz Sremskih Karlovaca objavila je knjigu dvojice tehnologa dr. Pavla Hadžića i Bisera Kalabe "Sintetičke droge". Knjiga može da bude korisno štivo za borbu protiv narkomanije.
 
   

Video - Bavarija odgovara Hajnekenu - NLO koji nije flaša piva

 

 

 

Zaključajte ih da biste imali sve devojke sveta Hvala @JelenaRakic Super brzi NLO na Bavarskom, nije flaša piva Super Fast UFO May 2009 Bavaria
 
   

Video - Boom Boom parodija i John Lee Hooker

 

 

 

Parodija uvek pokazuje koliko je neko delo inspirativno.   John Lee Hooker  
 
   

Video - budućnost i prošlost izdavaštva - sve je napisano i mi smo deo

 

 

 

Budućnost je prošlost je budućnost Ovo je kraj izdavaštva. Ili nije? Onakvog kakvo znamo.  Ili ne znamo? Šta mislite? Ako nešto kažete ima jedno značenje. Ako to kažete obrnuvši redosled, značenje se potpuno menja. Ili postaje ono što ste želeli i tek otkrili. Budućnost je već napisana i mi smo njen deo Link.    
 
   

Video - Civilizacija - Marco Brambilla - Da li biste voleli da živite u doba dinosaurusa

 

 

 

Civilizacija Civilization by Marco Brambilla from CRUSH on Vimeo. Gde je raj, a gde pakao. Da li silazimo u raj ili se penjemo u pakao? Doba dinosaurusa Na izložbi dinosaurusa voditeljka pita dečaka da li bi voleo da je živeo u doba dinosaurusa. Ona bi volela, ali ne zna zašto. Pitanje koje je postavljeno na blogu: "Da li biste voleli da živite u civilizaciji koja propada ili koja napreduje. " Link. Civilizacija na dnu okeana Taman kada čovek dođe do dna, a dno je u okeanu, povuče za sobom i. . . Posetite.
 
   

Video - Čudna umetnost

 

 

 

Upoznajte Scott Wade-a, koji obožava kada mu je automobil  prljav jer tada u stvari dobije platno za slikanje.  
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272