Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Digitalna fotografija

Ukupno: 767, strana 16 od 39

Ko me prati - grafiti sa kompjuterskom pozadinom

 

 

 

Kontraband nas osvežava sa slikama grafita. Pokazuje da nas sa zidova neko posmatra. Poznati likovi iz kompjutera sada su na ulicama. Matriks na mala vrata, onako stidljivo: Dobro je što se kreću samo po zidu. Još nisu otkrili da mogu da koriste i ulicu. Linux ni ziimi ne napadaju virusi Ako su kompjuteri sigurni, Linux je dobro da izađe na ulice. Da se oni koji nisu vakcinisani osećaju zaštićeno, naročito u mračnijim ulicama: Prljav grad se vraća u čisto stanje sa CTRL+ALT+DELETE  Ništa ne funkcioniše. Sve se zaglavilo.  Saobraćaj je postao veliki parking na kom ste se parkirali do kraja života.  Vreme je da se pritisne CTRL+ALT+DELETE i sve će PONOVO DA PRORADI: Kompjuteri za seniore, lekcije na zidu DOS je zastareo. Ali ne i za penzionere koji hoće da se upoznaju sa kompjuterskim programima. Kao prvo, kreće se od istorije. Kako je sve počelo. Tu je DOS. Deda je uzeo četku i počeo da piše po zidu: Hoće da mu lekcija uvek bude na zidu kada krene u prodavnicu da kupi nešto što je zaboravio.  
 
   

Kodak EasyShare C875

 

 

 

C875 čije je pojavljivanje objavljeno avgusta 2006. godine predstavlja jedna od najinteresnatnijih Kodakovih fotoaparata. Ovo je najnapredniji model u Kodak EasyShare 'C' rasponu. Za razliku od drugih Kodakovih početničkih fotoaparata koji su imali samo najosnovnije mogućnosti C875 je peuzeo funkcionalnost Kodakovih kvalitetnijih fotoaparata Z i P serije i smestio ih u jeftino kompaktno telo. To u kombinaciji sa rezolucijom od 8 megapiksela i 5x optičkim zumom čini ga direktnim konkurentom Canonovoj A seriji. Međutim, s obzirom na ono što nudi  cena mu je izuzetno niska. Ako se potrudite moćete ga naći i za manje od 200 dolara. Osnove karakteristike su mu sledeće: Rezolucija od 8. 3 miliona piksela na 1/1. 8 inčnom CCD senzoru 5x (37-185mm) Scheider-KREUZNACH Variogon objektiv 2. 5-inčni širokougaoni LCD ekran P/A/S/M režimi rada 22 scenska režima rada ISO 64-800 Smart scene funkcija KODAK PERFECT TOUCH tehnologija za bolje, svetlije slike MPEG-4 VGA movie režim rada C875 is iznenađujuće dobro konstruisan imajući u vidu da se radi o vrlo jeftinom modelu, gde je polovina tela oklopljena metalom i ima prilično dobru čvrstinu. Dizajn je funkcionalna ali ne previše atraktivan. Takođe ne može da se pohavli preterano tankom linijom. Međutim, ergonomija i razmeštaj kontrola su prilično dobri. Takođe Kodak nije štedeo na eksternim kontrolama, tako da se korisnički meni na oslanja preterano na menije i većina bitnih funkcija vam se nalazi direktno pod prstima. Ono što je slabijeg kvaliteta i po čemu se vidi da se radi o niskobudžetnom fotoaparatu je LCD ekran koji nije dovoljno svetao i ima rezoluciju od samo 115,000 piksela - što znači i da nema dovoljnu oštrinu. Iako je ekran prevučen premazom za neutralisanje odsjaja, on nije preterano efikasan - na jakom svetlu ekran je previše taman da bi se dobro videle fotografije. C875 ima 5x optički zum koji pokriva 37-185mm. Maksimalni otvor blende pada od sasvim solidnih F2. 8 na širokom uglu do manje korisnih F4. 4 na kraju zuma. Zato pazite kako fotografišete u lošim svetlosnim uslovima. C875 poseduje odličnu funkciju za automatsko određivanje ravnoteže beline u većini prirodnih svetlosnih uslova, a nije loša i u mešanim svetlosnim uslovima. Kvalitet fotografija je prlično dobar, naravno imajući u vidu klasu fotoaparata kojoj C875 pripada. Ekspozicija i fokusiranje su veoma precizni i boje su vibrantne. To će izazvati različite reakcije, zato što će vam se jarkije boje u fotografijama ili sviđaju ili ne sviđaju. Naravno, C875 nije savršen. Na ISO podešavanjima većim od 200 primenjuje se jako redukovanje šuma što dovodi do razmazivanja tekstura. Takođe javlja se odsecanje svetlih tonova u scenama koje su previše kontrastne, pojavljuju se umekšane ivice na kraju zuma i sa najvećim otvorom blende. Međutim, imajući u vidu cenu, ovi nedostaci i nisu tako veliki. Ako vam treba jeftini fotoaparat koji će vam dozvoliti da eksperimentišete dok učite da fotografišete, onda C875 treba da bude u vašem najužem izboru.
 
   

Koga biste danas upucali - naravno nikoga

 

 

 

Upucajte telo: Vaš pas sa okom kao meta, a i tapete u vašem stanu kao mete, za komarce: Onda smo ciljali i stigli do sajta Busmaster Firearms i pronašli pravu kolekciju meta koje nisu samo upucane, već su i dizajnerski obrađene. Srežno lice:  Pokažite mi metu koju ste vi kreirali mecima.
 
   

Kolekcija - 30 primera Camera Toss fotografija

 

 

 

Toss fotografija ili kada fotoaparat slika sam LINK. Kolekcija           Još primera. Još linkova. LINK.   Sajt koji možda niste otkrili - The Photo Argus LINK.  
 
   

Kolekcija - 50 primera umetničke fotografije

 

 

 

50 primera umetničke fotografije     LINK. Sajt koji možda niste posetili - Cretique Pratite ih na Twitteru. LINK. LINK.
 
   

Kolekcija fotografija POGLED IZ KNJIŽARE i kako da platite manje

 

 

 

Pogled iz knjižare, a vi na fotografijiKao prvo ćemo objaviti fotografiju iz vremena kiša, zato što bi nam valjalo da se malo rashladimo. Ovo je jedina fotografija koja je snimljena van knjižare. A, sada fotografije. Zoe je pošla na Adu. Komšije. Dođite u našu knjižaru. Ako želite da i vas snimimo, platićete knjigu manje.
 
   

Kolekcija tvitova u 6 reči - IX deo

 

 

 

Original San svake kopije da bude original. — Mina (@larasara38) July 20, 2015 Nova formula BGH2O je nova formula za maglu! — Pakleni Andjeo (@pakleniandjeo) July 29, 2015 Mladi alhemičari Najbolji mladi hemičari doputovali u Srbiju U šest reči: Mladi najbolje od blata prave zlato. pic. twitter. com/vEJYSq8H7v — Kompjuter biblioteka (@kombib) July 29, 2015 Muda Za prave suze su potrebna muda. — UmbertoEgo (@stanovnikzemlje) December 18, 2014
 
   

Kompletna slika - 100ti Tour de France

 

 

 

IZVOR
 
   

Kompletna slika - Finalisti takmičenja magazina Smithsonian

 

 

 

Ovogodišnje takmičenje privuklo je više od 37 600 unosa od fotografa iz 112 zemalja širom sveta. Uredništvo će izabrati dobitnika glavne nagrade, kao i pobednike u svih pet kategorija redom: Svet prirode, Amerikana, Ljudi, Putovanja i Izmenjene slike. Pomračenje Sunca - Albuquerque, New Mexico, May 2012. (Colleen Pinski/Peyton, Colorado/Smithsonian. com)Rečni prevoz - Xiao Donjiang, China/August 2010. (James Khoo/Shah Alam, Malaysia/Smithsonian. com)Pirinčana polja - Bacson Valley in July. (Hai Thinh Hoang/Hanoi, Vietnam/Smithsonian. com)Mravi - Bekasi, West Java, Indonesia, July 2012. (Eko Adiyanto/Bekasi, Indonesia/Smithsonian. com) Čuvar šume - Rio Caqueta, Amazonas, Colombia, February 2012. (Piers Calvert/West Sussex, England/Smithsonian. com)Bagan, Myanmar, January 2011. (Han Tha/Yangon, Myanmar/Smithsonian. com)IZVOR
 
   

Kompletna slika - Junski protesti u Brazilu

 

 

 

IZVOR
 
   

Kompletna slika - Monsuni

 

 

 

IZVOR
 
   

Kompletna slika - Najopasniji grad: San Pedro Sula, Honduras

 

 

 

Stopa suicida u ovom gradu je 169/100 000. Zakon dozvoljava građanima da poseduju do pet komada ličnog naoružanja, a prema proceni 70% oružja u zemlji nije registrovano; 83% ubistava izvrši se vatrenim oružjem, naspram, radi poređenja, 60% u Sjedinjenim Državama. IZVOR
 
   

Kompletna slika - Oružje

 

 

 

IZVOR
 
   

Kompletna slika - Poslednji ribari

 

 

 

Trenutno se samo 200 ljudi bavi ribarenjem, na floti od svega nekoliko čamaca. Kombinacija obaranja ribolovskih kvota, klimatskih promena i prekomerni ribolov uništila je lokalnu ribarsku industriju. IZVOR
 
   

Kompletna slika - rat u Vijetnamu

 

 

 

Zatočenice čekaju razgovor sa prevodiocem američke vojske. Vijetnamski civil se svađa sa vojnikom iz kovoja. Charlie Haughey sa vijetnamskim školarcima. Vijetmanska deca. Tunelski pacovi bili su dobrovoljci koji su se javljali da, uz ograman rizik, ulazi u neprijateljske tunele u potrazi za neprijateljem i oružjem. Tuneli bi, zatim, bivali uništeni eksplozivom. IZVOR
 
   

Kompletna slika - Severna Australija

 

 

 

IZVOR
 
   

Kompletna slika - Sirija

 

 

 

IZVOR
 
   

Kompletna slika - Slike leta

 

 

 

IZVOR
 
   

Kompletna slika - Solar Impulse

 

 

 

IZVOR
 
   

Kompletna slika - Supermesec

 

 

 

IZVOR
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272