Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Digitalna fotografija

Ukupno: 767, strana 2 od 39

Ako je auto Smart, kako se može nazvati ovaj vozač - Da li ima raznih Crvenkapa

 

 

 

Smart sa dodatkom Mada su najveći problem nadvožnjaci, predlažemo vozaču da na frižider doda još i električni štednjak, na koji može da nabaci i jedan bračni krevet. Link. Knjiga posle lude vožnje - Sve Crvenkape su iste Čovek se ne menja. Danas Crvenkapa, sutra Crvenkapa. Danas ste na kamion tovarili brdo stvari. Zašto ne i na Smart. Link ka knjizi.
 
   

Ako volite makro fotografiju učestvujte na Kenonovom konkursu MALI VELIKI SVET

 

 

 

Canonov MALI VELIKI SVET „Pristigli radovi su tematski objedinjeni i prikazuju detalje u svetu koji nas okružuje. U fokusu fotografija su detalji iz prirode, kao i prizori iz svakodnevnog života. Naš cilj je da podstičemo i razvijamo ljubav prema fotografiji. Kroz konkurse, radovi postaju vidljivi u javnosti, ali i podstiču naše učesnike da razvijaju fotografsko umeće i tehnike fotografisanja“, izjavio je Milan Ljubisavljević, glavni i odgovorni urednik Fotoarta. „Canon je sa zadovoljstvom podržao fotokonkurs „MALI VELIKI SVET“ prepoznajući duh zajedništva i posvećenost slici, koje i sam neguje kao osnovne vrednosti. Želja nam je da podstaknemo što veći broj zaljubljenika u fotografiju da kroz objektiv istražuju svet nevidljiv ljudskim okom, kako bi dali svoj lični doprinos razvoju makro fotografije“, izjavila je Mirjana Ekert, Account Manager Canona za Srbiju i Crnu Goru. Canon foto konkurs „MALI VELIKI SVET“ otvoren je do 29. maja. Svi zainteresovani mogu da glasaju za omiljene fotografije do 08. juna, na internet sajtu LINK. Proglašenje pobednika biće objavljeno 10. juna 2011. godine. LINK. Sajt koji možda niste posetiliPoštovani posetioci, Dobrodošli na sajt namenjen ljubiteljima digitalne fotografije. Sajt je počeo sa probnim radom 11. 03. 2010. Nadamo se da ćete biti čest posetilac sajta i da ćemo vam pomoći u sticanju i usavršavanju vašeg fotografskog znanja. Sajt je još uvek u fazi izrade pa molimo za razumevanje ukoliko neki odeljci ne budu funkcionisali. Molimo korisnike da posete i forum i ukoliko imaju neka pitanja ili nedoumice, da se registruju, i postave ih na forumu, da bi isti što pre zaživeo i postao mesto vaših čestih poseta. Naš cilj je da digitalnu fotografiju približimo početnicima, pomognemo im da se usavršavaju čitajući naše vodiče i savete i učestvujući u diskusijama na forumu. Uskoro počinju i mesečni foto konkursi gde će registrovani korisnici imati priliku da postave svoje fotografije vezane za datu temu određenog konkursa i da glasaju za fotografije drugih fotografa. Za pobednike konkursa su već obezbeđene vredne nagrade. Pored početnika, očekujemo da će i iskusniji fotografi ovaj sajt naći zanimljivim i korisnim i da će aktivno učestvovati u diskusijama da bi pomogli manje iskusnim kolegama ili da bi još više usavršili svoje fotografsko umeće. Možete nas kontaktirati na administrator@fotoart. rs LINK.  
 
   

Alfred Hitchcock vam predstavlja Ptice Twitter

 

 

 

Alfred Hičkok predstavlja Twitter Ptice Molimo vas za mišljenje.
 
   

Američki potpredsednik Bajden je stigao - ali će i da ode - mere sigurnosti iz drugog ugla

 

 

 

Oni koji ga dočekuju treba da dođu bosi Ovakav doček će potpredseniku pokazati da nismo obojeni ratničkim bojama. Naravno, ne možete nekoga gađati cipelom ako ste je ostavili kod kuće. Cipela se pokazala kao veoma loš proizvod, što je dokaz i poslednja Evrovizija. Ko dolazi sa bebom - bez poruka Zabranjeno je bebi na guzi ispisivati bilo kakvu poruku sem dobrodošlice. Bez mobilnih telefona molim Političari i drugi zvaničnici u BiH koji će se danas u Sarajevu sastati sa američkim potpredsednikom, proći će neviđene mere sigurnosti. Jedan od političara, koji je dobio poziv da prisustvuje sastanku sa Džozefom Bajdenom, kaže za „EuroBlic“ da će im tom prilikom biti zabranjeno čak i nošenje mobilnih telefona.  Blic. Posle posete možete da dođete i podignete svoj telefon. Oni koji pozovu potpredsednika mobilnim dobiće virus i račun za mobilni od 1. 000. 000. 00 dolara. Bajden kaže da voli Beograd Očekujem da će dolaskom Džozefa Bajdena na mesto potpredsednika Sjedinjenih Američkih Država politika te zemlje prema Srbiji biti kooperativnija i mekša.  Politika. Jer je ovo bilo veoma tvrdo. Odmah nakon potpredsednikovog odlaska ćemo sve da popravimo.   Bajdenobil sleće na aerodrom U tekstu pod naslovom "'Bajdenomobil' danas u Beogradu" list piše da će vozilo slično Obaminoj limuzini, koje američki novinari nazivaju "zver", u Srbiju u ponedeljak doneti kargo avion.   Napomena našim biznismenima da ovaj automobil nije na prodaju. Link. Biden - Google Možete da birate, a ja sam izabrao potpredsednikovig psa:  
 
   

Andrew Kovalev - Les Visages des Puces

 

 

 

Međutim, fotografa Endrjua Kovaleva je na tom mestu našao inspiraciju da uradi niz portreta pod naslovom 'Les Visages des Puces' (doslovno - Lica buva'), projekat je posvećen nekim od najupečatljivijih trgovaca kojima je ovaj buvljak višegodišnji dom. IZVOR
 
   

Animirani gifovi plime iako Srbija nema more puna je ljubitelja mora

 

 

 

Plima je kadaZoin Mihailo: "Nikada ne zakopavajte drage osobe blizu obale, da se ne bi udavile u plimi. "
 
   

Apple - Dizajn laptopa - da li će Snežana da zagrize Jabuku

 

 

 

Snežana i jabuka Kada se u igru uključi jedna druga jabuka, dobija se: Kada otvorite, ne čeka vas veštica, nego zmaj od laptopa.   Mehanička devojka je Snežana u bliskoj budućnosti Ja: Nije bitno koju kupite, ali kupite. On: Jeste bitno. Ja: Onda kupite knjigu o kojoj ste nešto čuli. On: Ali, čuo sam od nekoga ko malo čita. Ja: Da li ja mogu da vam predložim šta da kupite? On: Možete. Kupite knjigu danas: LINK. On: Zašto ovu knjigu? Ja: Da vidite da će i ovakve devojke uskoro da postanu stvarnost. On: Pošto je? Ja: Za vas 730. On: Devojka? Ja: Ne, knjiga.
 
   

Avantura na plovilima napravljenim u kućnoj režiji, fotografije Tod Seelie

 

 

 

Splavovima po svetuFotograf Tod Seelie snima život umetnika kako putuju, plutajući na svojim jedinstveno konstruisanim splavovima. U organizaciji uličnog umetnika Kaledonija "Callie" Curryja, najbolje poznatog kao nesvijest, projekt krenuo na svojoj prvoj ekspediciji lani. Do sada, grupa je ostvarila četiri izlet ukupno, prošle godine-dvije rekom Mississipi, rekom Hudson iz Troy-a, New York u Queensu, i konačno putovanje iz Slovenije u Veneciju. SPLOVIVI, MALO DRUGAČIJI OD BEOGRADSKIH.
 
   

Beograd - Kartongrad - Grad Ranjene gazele

 

 

 

Rende je u izradi, ali radi Pojavila se nova knjiga u izdanju kuće Rende. Beograd Gazela. Autori ove knjige uradili su nešto što nije niko pre njih: proveli su šest meseci sa stanovnicima ovog čudnovatog naselja. Gazela koja leti Link. Gazela stočić Gazela na majici Kao pomoć za one koji će se odseliti ispod Gazele. Pročitajte novu knjigu: Beograd - Gazela Link ka knjizi i korpi za naručivanje.  
 
   

Bežeći od montaža čeznemo za fotografijama koje nisu montirane

 

 

 

Ovo nisu fotomontaže, ali poslednjih godina je sve više fotomontaža. U svakoj se kreira nemoguća situacija, koja je interesantna. Ovo nije fotomontaža. Naslov je "Kontrola vazdušnog saobraćaja". Link. Danas, 19. 10. 2008. smo na istom mestu, od istog autora, pronašli još jednu sliku, koju bismo da podelimo sa vama: Sanjanje o svetu plavog neba. Šta se vidi u kugli koju ste bacili visoko put vašeg neba?
 
   

Bolt sam određuje svetski rekord na 100m - Lovac na zmajeve

 

 

 

Bolt i rekord na 100m Novi svetski rekord. 9. 58. Ko pomera granice? Bolt. Bolt i inspiriše sve one koji obaraju sopstvene rekorde i rekorde svojih zemalja.   Knjiga posle posla - Lovac na zmajeve Da li Bolt lovi zmajeve kada juri svetski rekord? Ovaj snažan debitantski roman… pripoveda o žestokoj okrutnosti i žestokoj ljubavi koja iskupljuje. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

CAM najnovije iz magazina o fototehnici

 

 

 

CAM magazin o fototehniciLINK. Posebno izdvajamo - Ugradite mini kameru na svoj biciklPre svega, zašto biste ugradili kameru na bicikl? Da li ste gledali neke kul video klipove gde su prikazane scene kako guma od bajsa kotrlja prostranstvima ili je statična kamera uperena u Vas dok vozite bicikl (nešto na foru spota Aleksandre Radović za pesmu Kao so u moru)? Pretpostavimo da je odgovor potvrdan. Želite i Vi da napravite takav klip? Ništa lakše. Potreban vam je samo reflektor (mačje oči) za bajs, poveći šraf i još neke sitnice. Uostalom, pogledajte ovaj klip gde vam je sve lepo i postepeno objašnjeno. Naš komentar:1. Kada ugradite mini kameru na bicikl snimićete sve lepe staze kojima ste prošli. 2. Snimak ćete moći da gledate i u vreme kada ne budete mogli da vozite bicikl. LINK.
 
   

Canon Powershot A630

 

 

 

Canon PowerShot A630 poseduje CCD senzor od 8. 0 megapiksela sa 4x optičkim zum objektivom koji nudi 35mm-ekvivalent fokalnog raspona od 35-140mm, dakle od klasičnog širokog ugla do malo izdašnijeg telefotoa, što ćete naći kod većine komapktnih fotoaparata. Maksimalni otvor blende ide od f/2. 8 do f/4. 1 duž raspona zumiranja. Senzor A630-ice daje ISo osetljivost od 80 do 800, dok brzina zatvarača ide od 1/2,500 do 15 sekundi. Dizajniran sa lakoćom upotrebe kao osnovnim ciljem, Canon A630 nudi raspon funkcija koje ga čine lakim za korišćenje od strane početnika, kao i funkcije koje omogućuju veću kontrolu na dkrajnjim rezultatom fotografisanja. Za prvu kategoriju korisnika, postoji potpuno automatizovan režim rada, kao i izdašan izbor od čak trinaest scenskih režima rada. Tu ćete naći Manual, i Aperture Shutter Priority režime rada kao i predefinisane i ručno definisane ravnoteže beline i tri režima merenja svetloće. Ovaj fotoaprat može i da snima filmove sa maksimalnih 30 frejmova u sekundi, u vremenskom trajanju do jednog sata (ili jednog gigabajta) po klipu. Canon A630 USB konekcija nudi lako prebacivanje fotografija sa SD, ili MMC memorijskih kartica na Mac-u, ili PC-ju, i za razliku od drugih proizvođača koji se drže starijeg USB 1. 1/2. 0 Full Speed standarda, Canon je integrisao mnogo brži USB 2. 0 High Speed interfejs u Canon A630. Za korisnike bez računara (ili one koji žele da brzo odštampaju fotografije bez komplikovanja čitavog procesa sa prebacivanjem na računar), vi možete kompletno da zaobiđete ovaj ekstra korak i odštampate fotografije direktno sa PowerShot-a A630 na Canon, ili bilo koji drugi PictBridge-osposoboljen štampač preko iste brze USB konekcije. Iako ima relativno veliki 2. 5-inlni LCD, Canon je zadržao pravo optičko tražilo u dizajnu A630-ice. Ne samo da optičko tražilo pomaže da se produži trajanje baterija putem isključivanja LCD-a, oni su takođe korisni kada ambijentalno svetlo otežava prikaz scene na ekranu. Napaja se iz AA baterija i Canon je uključio alkalne baterije za jednokratnu upotrebu u paket. Takođe je u paket uključena elementarna memorijska kartica od 16MB MultiMediaCard. Ako još nemate, svakako nabavite punjive bateije i veću fleš memorijsku karticu. Što se tiče kvaliteta fotografija možemo reći da on više nego zadovoljava. Uprkos velikom kontrastu u vreme isprobavanja fotoaparata nismo videli oduvane svetle tonove u fotografijama niti prezasičenost bojama koja se javlja kod većine fotoaparata u ovoj klasi. One izgledaju vrlo slično stvarnim scenama koje smo fotografisali. A što je najlepše uopšte nismo podešavali A630 već smo koristili automatska podešavanja. Ovakav fotoaparat treba većini korisnika fotoaparata. Vidite scenu koja vam se sviđa, kadrirate je i snimite, Pogledate je na LCD-u, nasmešite se i nastavite da snimate. Kada dođete kući i prebacite fotografije na računar i budete još zadovoljniji dobijenim rezultatima. Canon A630 je tačno znao šta radi čak i kada nisam imao vremena da proverim rezultate. Uprkos tome, dobio sam odlične rezultate svaki put. Ako vam iz prethodnog izlaganja još nije jasno, ja toplo preporučujem ovaj fotoaparat svim fotografima amaterima.
 
   

Canon PowerShot SD1100 IS je došao na testiranje

 

 

 

Canonov najnoviji digitalni fotoaparat SD1100 IS je doživeo samo pohvale u nedavnom testiranju od strane Imaging-Resource web sajta. Okej, možda su kritičari govorili o maloj količini šuma na ISO 800, o malčice konfuznom interfejsu, i o ne posebno korisnom digitalnom zumu, ali ovaj point-and-shoot aparat je briljirao u područjima koja su najbitnija. Kvalitet izrade i dizajn su ocenjeni kao jako dobri, stabilizacija slike se ponašala onako kako je reklamirano a kvalitet slike je ocenjen kao "izvanredan. " Primećene su male hromatske aberacije u fotografijama snimljenim sa širokim uglom, ali imaju'i u vidu veličinu ovog fotoaparata, rezultati su fantastični. Sve u svemu izgleda da je Canon napravio još jednog pobednika u konkurenciji džepnih digitalnih fotoaparata.
 
   

Canon predstavlja nove digitalne video kamere

 

 

 

Canon je najavio pokretanje nove serije 800K piksel digitalnih video kamera: serija MV800. Namenjene da privuku kupce koji traže jednostavnost i kvalitet, MV850i, MV830i, MV830 i MV800 kombinuju jednostavno rukovanje uređajem sa izuzetnim kvalitetom i optičkom preciznošću. Novo dugme “Easy”, koje postavlja kameru u potpuni automatski režim, je uvedeno zbog korisnika koji traže neposredne i jednostavne rezultate. Svaku kameru karakteriše moćni optički zum: 22x (44x kombinovano) za MV850i i 20x za MV830i, MV830 i MV800. Svi modeli imaju Electronic Image Stabilisation (EIS), high-res true 16:9 široki ekran, funkcionalnost web kamere, Super Night (MV850i) režim i Night režim. Serije MV850i, MV830i i MV830 karakteriše i PictBridge za direktno štampanje na kompatibilnim foto štampačima bez računara. Sve u vezi ovih digitalnih video kamera je dizajnirano da snimanje i reprodukciju učini “super” jednostavnim. Pored dugmeta “Easy” sa prelazak između potpuno automatizovanog i programskog režima, tu su i ostale tasterske kontrole za izvršavanje operacija samo jednom rukom. Kamere imaju ergonomski ovalni dizajn. Da bi snimanje bilo što jednostavnije, eksterna namenska dugmad sada obuhvaju dugme “Night Mode”, dugme LCD Backlight za snimanje pri jakoj svetlosti i dugme Widescreen za prelazak između običnog 4:3 i widescreen 16:9 režima. Oslanjajući se na 70-godišnje iskustvo, Canon je opremio digitalne video kamere staklenim objektivima koji sadrže elemente za visok kontrast i oštriji footage. Da bi se sprečilo tzv. belo odsecanje (gubitak diferencijacije u beloj boji) koje se dešava kada se snima u uslovima jake svetlosti (na primer sneg), svaki model sadrži dupli filter neutralne gustine (ND).   Serije MV850i, MV830i i MV830 imaju mogućnost izdvajanja kvalitetnih digitalnih nepokretnih slika za vreme snimanja video footage, Nepokretne slike se smeštaju kao JPEG slike direktno na MMC ili SD memorijsku karticu, koje se mogu koristititi i za čuvanje Motion JPEG filmova. U zavisnosti od kapaciteta kartice, na nju se može snimiti do 60 minuta Motion JPEG filma. Serije MV850i, MV830i i MV830 imaju 8MB DS karticu. Takođe, ovi modeli imaju USB 2. 0 FS port. Svi modeli podržavaju PictBridge, što im omogućava štampanje direktno na kompatibilnom foto štampaču, bez potrebe za računarom.
 
   

Canon-ov EOS Rebel XS DSLR stiže u avgustu

 

 

 

Već smo čuli puno toga o novom Canonovom dolazećem DSLR-u, ali sada je kompanija izbacila neke čvrste činjenice za nas nezajažljive ljubitelje digitalnih fotoaparata. Ovaj fotoaparat - koji će početi da se prodaje u avgustu - će koštati 699. 99 dolara, i prodavaće sa zajedno sa EF-S18-55mm f/3. 5-5. 6 IS zoom objektivom, paketom punjivih baterija i punjačem, svim potrebnim kablovima, i uverenjem da će vaše fotografije biti znatno bolje od onih koje ste snimili sa vašim fotoaparatom jarko žutog kućišta koji ste kupili na kineskoj pijaci. Canon EOS Rebel XS će se isporučivati u crnoj i srebrnoj varijanti.
 
   

Čegevara - jedna od najeksploatisanijih fotografija našeg doba

 

 

 

Fotografiju Čegevare je snimio 5. marta 1960. godine Alberto  Korda, na sahrani žrtava La Coubre eksplozije. Objavljena je u novinama tek 7  godina kasnije. Ova fotografija svakako spada u najeksploatisanije radove od  kada je fotografija izumljena. Možete je videti na majicama, šoljama,  plakatima, zidovima i na svakom drugom mestu koje vam padne na pamet. Čegevara je imao 31 godinu u vreme fotografisanja. Fotograf: Alberto KordaGodina: 1960Izvor: Saša Prudkov
 
   

Cela slika: Putovanje Iranom

 

 

 

Dodaje i to da je svaki putnik koga je sreo u Iranu imao isti utisak. Vlada nastavlja antizapadnu kampanju, ali su ta, nekad popularna, osećanja izbledela u narodu. Chapple to opisuje kao “konstantno sramoćenje običnog Iranca. Za sve vreme koje sam tamo proveo nisam doživeo ništa sem dobre volje i uvažavanja, što je u potpunoj suprotnosti sa mojim iskustvima u drugim bliskoistočnim zemaljama".   U nastavku pogledajte neke od Chapple-ovih fotografija. . . Persepolis - detaljNa brdu pored TeheranaKula Slobode iz 1966. godineCentar TeheranaMladićMuralGroblje Behesht-e Zahra u TeheranuBehesht-e ZahraMauzolej Ajatolaha Homeinija u TeheranuPlaninsko selo Palangan, u blizini granice sa IrakomIZVOR
 
   

Chefchaouen ili plavi grad na severu Maroka

 

 

 

ChefchaouenŽika Ženeva ‏@Alfi4096 Jun 28 Kako je lepo i romantično kad dobijem pismo,samo šteta sto je plavoZbunjeniPuding ‏@PudingZbunjeni Jun 28 Lako je vama kojima je nebo plavo. Nama Pancevcima je zutoVolšebna ‏@Volshebna Jun 26 Nije sve onako kao što zvuči. Plavi patlidžan je ljubičast. Slobodan Srdić ‏@slobosaurus Jun 18 IDEJA - praviti margarin u raznim bojama: plavi, zeleni ljubičasti i to, kad već ima ukus plastične mase, nek i izgleda takostriptizetaVioleta ‏@stripizetViolet 4h Kad perem zube plavom pastom za zube shvatim koliko su oni zapravo zutiboii ‏@nisam_ciko_ja Jun 29 Tip u plavom kaze stani, trazi s njim da podjem
 
   

Čistač ulica - Metle koje kruže - Auto koji čisti ulicu

 

 

 

Čistač ulice iz Kine Dok čistač ne prođe, svi stanovnici se sklanjaju sa ulice. Link. Malo drugačije. Auto koji čisti ispred sebe Link.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272