Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Digitalna fotografija

Ukupno: 767, strana 7 od 39

Digitalna fotografija i lepota divlje prirode

 

 

 

Koja je vaša priroda? LINK.   LINK.    LINK.  LINK. LINK.   LINK.     Pogledajte celu kolekciju. LINK.    
 
   

Digitalna fotografija i NIKON Coolpix L110 i fotografisanje pajzaža

 

 

 

Bilo da želite da fotografišete pejzaže ili fotografije u krupnom planu, svestrani NIKKOR objektiv sa zumom od 15x omogućava vam da lako fotografišete izuzetne širokougaone ili telefoto fotografije.   Jednostavan automatski režim optimizuje sva podešavanja fotoaparata za izuzetne rezultate svaki put. Pet naprednih tehnologija protiv zamućenja automatski se aktiviraju kako bi otklonio rizik od zamućenosti slika, čak i ukoliko se vaš objekat pomera. Isporučuje se sa četiri pogodne dugotrajne, AA litijumske baterije, tako da vi možete bilo gde u svetu da fotografišete bez brige da će vam nestati napajanje. COOLPIX L110, sigurna zabava bez obzira na situaciju. LINK. Napravite odličnu pejzašnju fotografiju Fotografija: Garry Schlatter. Saveti za fotografisanje pejzaža. LINK. Pošaljite nam fotografiju pajzaža i prilikom kupovine knjiga o digitalnoj fotografiji možete da uštedite.
 
   

Digitalna fotografija i Patagonija

 

 

 

Fotosafari po Patagoniji         LINK.
 
   

Digitalna fotografija i rakete koje su lansirane, koje padaju, koje lete ka ....

 

 

 

Raketa uhvaćena fotoaparatom       Sve fotografije.  
 
   

Digitalna fotografija i The Wall slike sa koncerta

 

 

 

The Wall       LINK.
 
   

Digitalna fotografija i venčanja - Fotografije Kamile Lekberj

 

 

 

Sajt za fotografije sa venčanja Ian Johnson i fotografije sa venčanja, nama poznatih i nepoznatih. LINK.       LINK. Sajt koji možda niste posetili   Fotografije pune života. LINK.
 
   

Digitalna fotografija sa putovanja tviteraša Kreše, danas Yellowstone

 

 

 

Yellowstonenikad nisam vidio nešto ovako fascinantno. Yellowstone. Navio sam sat ujutro u 4 i idem mahnito trčat po livadama Očekivao sam turist trap, ali ovo je suludo. planet Vulcan. glavni veliki gejziri su ograđeni, klupice, najave erupcije, babe uzdišu i tako to. ali okolicom se slobodno šeta čekanje erupcije ovih velikih gejzira je godot, ali kada bubne ostaneš bez daha  čekamo erupciju  nije Merkur nego običan potok u Yellowstoneu smrdi ko da se neko napucao kuhanih jaja i tofnuo ovaj je ostao bez goriva. a za koju minutu će prasnut do 10 metara Tviteraš Kreso@kresoz
 
   

Digitalna fotografija Tomislav Srdar i Femina.hr vas vode na izložbu

 

 

 

Žene sveta       Pogledajte celu izložbu, sve žene sveta, u pravoj veličini. LINK.
 
   

Digitalna fotografija: Imre Sabo i 10 crno-belih fotografija koje bude emocije

 

 

 

Imre Sabo i emocija crno-bele fotografije KLJUČ. ĆAROBNJAK IZ OZA. LILIKA KAPIJA. ŽELJA. GUČA. KLJUČ. SENKA. SFERA. MIKI MAUS. Sajt koji možda niste otkrili LINK.   POLITIKA i Foto Imre Sabo LINK. Biografija Iz arhive: Imre Sabo u Đavoljoj varoši Fotoreporter Imre Sabo desno na putu za selo Dobri Do u kuršumlijskom kraju 1980.  LINK.  
 
   

Digitalna fotografija: Majmuni su moralni, naravno

 

 

 

Moralna pitanja ne postavljaju samo sebi samo ljudi. Ono što čuju majmuni, razumeju na svoj način.  Velika polemika u javnosti oko sukoba interesa i velikih naknada u RIK-u na najbolji mogući način potvrđuje staru poslovicu koja u pristojnijoj varijanti glasi: „Ko o čemu, baba o uštipcima”. Zašto? , piše Blic. Opstanak u gupi češanjem. Češanje kao sport. Moral u sportu, pitanje humanizma, biće veoma važno za dalji razvoj sporta: to treba posmatrati kroz prizmu humanističkog morala. . na PNforumu. Istraživanje. Мој морал ми не дозвољава да учествујем у оваквим изборима. Немам ништа против Дивца, али замерам онима који су га гурали на разне начине, . . . piše Politika. Svako mora da jede. Prvo preživljavanje onda nešto drugo. Dakle, sve od tebe zavisi. A za ishranu vec dobijas savete. Ja sam tu da ti podignem moral i da slucajno ne bacas sve kupljeno na otpad, kako piše ExYuFitness. Link ka kompletnom članku. Knjiga za vas: Šta nas čeka - II izdanje Rašvort M. Kider piše o etici, strana 163-175. Link ka knjizi.    
 
   

Digitalna fotografija: Opuštanje se najbolje uči od životinja

 

 

 

Sajt fun-genius objavljuje ono što može da vas pokrene, ako ne na razmišljanje, ono sigurno na osmeh, smeh. . . Evo fotografija nekoga ko se stvarno opustio. Pričajte tiho da ih ne probudite. Peti je morao na pod. Samo mu rep nisu ispravili. Nekome se promeni lični opis kada se opusti, a tek kada je napet.  
 
   

Digitalna fotografija: Snimanje u krug - 360 stepeni

 

 

 

Ortery Technologies predstavlja Photosmile 5000. Koji može da snimi bilo koji objekat u krug, 360 stepeni, kao i animaciju sfernog oblika. Primeri su dati na sledećoj strani. Kada se objekat ubaci u bazu, kreira se flash koji se lako ubacuje u bilo kakvu prezentaciju. Na primer, kada kliknete na pečurku:   Biće startovana animacija koja pečurku prikazuje iz svih uglova. Odlično.
 
   

Digitalna fotografija: Uporedni život

 

 

 

Gradski nomadJedna je bila posvećena građanskom modernizmu (u galeriji Matice srpske), druga, pre neki dan otvorena, razvoju primenjene umetnosti (u Muzeju primenjene), a ova treća ilustruje nam uporedni život u rađanju naše metropole. Arhitekta po obrazovanju, Aleksandar - Aca Simić (1898-1971) studirao je u Parizu, a u novinarstvu, kao fotoreporter proveo pet decenija. „Politiku“ je višestruko zadužio - odnegovao je nekoliko generacija fotografa (seća se Predrag Milosavljević). „Bio je gospodin i kad su svi bili drugovi“ (T. Peternek). Kada danas posmatramo Simićeve fotografije, nameće se ispravan utisak da je on bio hroničar koji je s vremenom postao tumač epohe. Snimao je dva lica grada: jednog koji nastaje, drugog koji nikako da nestane: elitu na crvenom tepihu i invalide rata, školarce koji gledaju Berninijevu skulpturu na izložbi italijanskog portreta i nadničare, polupraznu Skupštinu, Tagoru, nobelovca, u poseti Beogradu i kneginju Olgu u obilasku logora sa 6. 000 nemačkih izbeglica iz Besarabije. . . Lep gest Muzeja grada da nam svoja novoosvojena vrata u Resavskoj otvori baš ovom izložbom koju je priredio Darko Ćirić, a tekst u katalogu napisao Goran Malić, mada bi tek gest gradske vlasti bio vizionarski kad bi nam konačno rekla kad misli da odvoji novac za restauraciju i adaptaciju ove palate (u kojoj je bila vojna štamparija) - u muzej. LINK.
 
   

Digitalna fotograifja - Blic vesti

 

 

 

Samsung je poboljšao svoju NV seriju Samsung je najavio izlazak tri nova kompaktna fotoaparata u NV (New Vision) seriji, podižući rezoluciju u NV20 na 12 megapiksela i na 10 megapiksela u NV8 i NV15. Sva tri fotoaparata poseduju atraktivno kućište i inovativni "Smart Touch" interfejs kao i pre. The NV20 je prvi fotoaparat iz Samsunga koji poseduje novi i poboljšani sistem za obradu slike - biće interesantno videti kakve će performanse doneti kada se pojave u Avgustu Izašao je Samsung i85 Samsung je objavio izlazak njegovog najnovijeg multimedijalnog fotoaparata - i85. Prateći stope prethodnih modela iz i-serijes uređaja koji su kombinovali muziku i video sa fotografijom, i85 ima nekoliko kečeva u rukavu, kao što je ugrađeni vodič za putovanja koji može onlajn da se ažurira i fenomenalnih 450MB interne memorije za skladištenje. Kodak tuži Panasonic zbog krađe patenata Kodak je ovih dana tužio Panasonic (i JVC) tvrdeći da krše Kodakove patente koji pokrivaju kompresiju slika, skladištenje, kolorne senzore, podesivu veličinu slika i prikaz. Kodak očekuje da mu Matsushita (Panasonic) i njeni saradnici plate obeštećenje i buduće koriććenje patenata. Interesantno je napomenuti da se Sony već dogovorio sa Kodakom povodom veoma slične tužbe u januaru, i pristao je da plaća Kodaku za korićenje patenata (koje Olympus i Sanyo već plaćaju). Fujifilm FinePix S5800 - Mali fotoaparat - velika slika Izašao je naslednik Fujifilma S5700 u klasi superzum fotoaparata. Pored 10x zuma i 8 megapiksela, S5800 poseduje ISO osetljivost od 1600 i Super Macro mod koji mu omogućuje da snima sa udaljenosti od samo 1cm. Filmofili će biti oduševljeni sa snimanjem videa u rezoluciji od 640x480, sa 30fps i elektronskom stabilizacijom slike, kao i EVF-om. S5800 će moći da se kupi u Evropi i Aziji već u septembru 2007. Sigma HSM objektivi za Nikon bajonet Sigma je danas objavila da će izbaciti na tržište poboljšane verzije DC 17-70 mm and DC 18-50 mm objektiva sa HSM motorima za Nikon bajonete. Za one koji nisu upoznati sa mnogobrojnim skraćenicama u svetu digitalne fotografije, HSM je skraćenica od Hyper Sonic Motor, (poznat i kao Ultrasonic motor, Silent Wave Motor pa čak i Sonic Direct-drive Motor) i označava brže, tiše i kompaktnije sisteme motora za objektive. U suštini, oni treba da donesu tiše i brže fokusiranje.
 
   

Digitalni aparat sa ugrađenim štampačem - instant fotografija se vratila

 

 

 

Pisali smo o tome da Polaroid fotografija treba da živi, iako je Polaroid objavio da više neće podržavati ovaj fotmat. Tone fotografija se sada prikupljaju po raznim web adresama. Fuji film je najavio Instax 200 koji nije kompatibilan sa Polaroidom, ali je vrlo Polaroidan. Najava za decembar. Fotoaparat sa ugrađenim štampačem. Plava varijanta.   Osmeh u šumi, i odmah znamo šta smo i koga snimili. I film Instax. Neočekiva povratak na sledećoj lokaciji.  
 
   

Digitalni fotoaparat - Canon Powershot SD430

 

 

 

Canon je predstavio svoj prvi bežični digitalni fotoaparat, Powershot SD430, takođe poznat i pod nazivom IXUS Wireless u Evropi. Powershot SD430 se odlikuje 5-megapikselskom rezolucijom, optičkim objektivom sa 3x uvećanjem, Digic II procesorom, a obuhvata i Wireless Print Adapter (WA-1N) za jednostavno bežično štampanje. Zamislite da snimate fotografiju svoje porodice u dnevnoj sobi, a zatim bežično prosleđujete tu sliku na štampač, a da se pritom uopšte ne pomerate iz svoje fotelje. Zvuči kao neka magija? Zapravo nije. Sa novim PowerShot SD430 Digital ELPH Wireless digitalnim fotoaparatom korisnici mogu da se otarase mnoštva kablova računara i štampača oko svog stola i da se mnogo lakše bave fotografijom. Verovatno najbolja osobina ovog novog digitalnog fotoaparata nije ta što je bežičan, već što je vrlo jednostavan za upotrebu. Sve što korisnik treba da uradi je da poveže adapter za bežično štampanje (Wireless Print Adapter) sa Canon PictBridge štampačem, kao što su novi Canon SELPHY CP510 ili CP710 modeli, i da pritisne plavo dugme Print/Share na zadnjem delu fotoaparata. Par sekundi kasniji slika se bežično šalje na štampač, a fotografija izuzetnog kvaliteta počinje da se pojavljuje. Korisnici takođe mogu bežično da preuzimaju slike sa ovog digitalnog fotoaparata na kompatibilne personalne računare, ili čak da upravljaju fotoaparatom sa udaljenosti od 100 stopa – što je vrlo praktično za roditelje koji žele da snime svoje decu kada ne gledaju u fotoaparat. SD430 digitalni fotoapara će sigurno biti hit na zabavama koje organuzejete, a vaši prijatelji će biti zadivljeni dok se slike budu automatski bežično prenosile sa fotoaparata na ekran računara dok je zabava još u toku. “Sa novim Canon PowerShot SD430 Digital ELPH Wireless modelom smo napravili fotoapara koji koristi prednosti digitalne fotografije i čini ih takom jednostavnim da čak i početnici mogu da uživaju u njima”, rekao je Yukiaki Hashimoto, potpredsednik i generalni menadžer Consumer Imaging Group u Canon U. S. A, Inc. “U paru sa nekim od naših PitchBridge kompatibilnim SELPHY ili PIXMA Photo štampačem, novi digitalni fotoapara omogućava korisnicima vrlo jednostavno snimanje i štampanje fotografija”. Pošto je adapter za bežično štampanje WA-1N već registrovan na fotoaparatu kao konekcioni uređaj, bežično štampanje ne zahteva nikakvo konfigurisanje. Sve što treba da uradite je da povežete adapter sa Canon SELPHY ili PIXMA PictBridge štampačem. Kada izaberete sliku sa poleđine fotoaparata, pritisak dugmeta Print/Share je sve što je potrebno za bežično štampanje. Kada se štampanje završi, samo stavite sliku u ram i dobićete sjajan poklon uz minimum napora. Upotrebom IEEE802. 11b Wi-Fi standarda, SD430 digitalni fotoaparat može da prenese 5. 0 megapikselski fajl sa slikom na kompatibilni Canon SELPHY ili PIXMA Photo štampač brzinom od oko šest sekundi. Direktnim bežičnim štampanjem sa SD430 digitalnog fotoaparata, rešavate se problema stalnog povezivanja fotoaparata sa štampačem pomoću USB kabla kad god želite da odštampate sliku. Slika snimljena PowerShot SD430 digitalnim fotoaparatom se takođe može bežično preneti na PC opremljen bežičnom LAN karticom ili bežičnom pristupnom tačkom kao što je ruter. Kada je fotoaparat postavljen na Auto Transfer, sve što treba da uradite je da snimite sliku. Za samo par sekundi slika će se pojaviti na monitoru računara. Kada režim Auto Transfer nije aktivan, slike se bežično prenose na PC pomoću dugmeta Print/Share na fotoaparatu. Još jedna sjajna osobina SD430 fotoaparata je mogućnost daljinskog upravljanja kada je fotoaparat bežično povezan sa računarom, omogućavajući vam da snimate slike na ručanar sa udaljenosto do 100 stopa od fotoaparata. Akciju možete da pratite preko živog, bežičnog video feeda na računaru i da pritiskom tastera na tastaturi date instrukciju fotoaparatu da snimi sliku. Na primer, fotograf može da postavi SD430 digitalni fotoaparat pored hranilice za ptice i da prati akciju na računaru, pritiskajući taster u trenutku kada ptica sleti. Takođe, fotograf može da ponese fotoaparat i laptop u šumu i da snima životinje sa udaljenosti na kojoj ih neće uznemiravati. Pored tehničkih inovacija, novi PowerShot SD430 Digital ELPH Wireless fotoaparat uvodi novi dizajn sa oštrim ivicama, umekšanim prelivajućim oblicima i plavim trepćućim svetlom na prednjoj ili zadnjoj strani fotoaparata, koje ukazuje da je bežični prenos u toku. Pored već unapređenog 1/2,5-inčnog 5. 0 megapiksela CCD senzora sa Digital ELPH SD400 i SD450 modela, SD430 koristi većinu njihovih ključnih osobina. Pored toga, SD430 Digital ELPH Wireless fotoaparat se odlikuje Canonovim ekskluzivnim Intelligent Orientation Sensor/9-point AiAF sistemom za autofokus koji omogućava fotoaparatu da automatski detektuje vertikalni ili horizontalni pravac i da precizno detektuje i fokusira subjekte unutar 9-point fokusnog kadra. U skladu sa PowerShot tradicijom, SD430 Digital ELPH Wireless fotoaparat obuhvata najnovija poboljšanja u Canon tehnologiji, uključujući vlasnički DIGIC II procesor. Ovaj procesor poboljšava definiciju slike i njen kvalitet, povećava brzinu pokretanja fotoaparat, autofokusa, odgovora ekspozicije, reprodukcije i obrade slike, a smanjuje utrošak energije za 35% u odnosu na originalni DIGIC čip. Ako želite da svoje slike šaljete preko žičane konekcije, brzina prenosa se povećava (kada se fotoaparat koristi sa USB 2. 0 kompatibilnim računarom, štampačem ili drugim perifernim uređajima) zahvaljujući hi-Speed USB 2. 0 portu. Kao i svi PowerShot digitalni fotoaparati, SD430 savršeno funkcioniše sa Canon SELPHY Compact Photo štampačima. Korisnici povezuju svoj PowerShot digitalni fotoaparat sa SELPHY štampačem – kao što su novi SELPHY CP510, CP710 i CP600 model – pritiskaju dugme Print/Share i za samo par sekundi slika se pojavljuje. To je tako jednostavno! Canon SELPHY Compact Photo štampači su PictBridge kompatibilni. Komplet PowerShot SD430 Digital ELPH Wireless obuhvata adapter za bežično štampanje WA-1N, Compct Power adapter CA-DC20, baterije NB-4L, punjač za baterije CB-2LV, kabal za povezivanje IFC-400PCU, AV kabal AVC-DC300, ručni kaiš WS-600, SD memorijsku karticu SDC-16M, uputstvo za upotrebu i disk Canon Digital Camera Solution v. 27, na kojem se nalaze najnovije verzije Canonovih softvera i ArcSoft Photo Studio.
 
   

Digitalni fotoaparat - Fuji FinePix F30

 

 

 

Fuji FinePix F30 je digitalni fotoaparat u koji je stvarno lako zaljubiti se. On ima puno odličnih funkcija koje će svaki fotoamater znati da ceni. Osnovne karakteristike ovog malog kompaktnog fotoaparata su: Senzor od 6. 1 megapiksela Real Photo Processor i novi Super CCD HR VI ISO osetljivost od čak 3200 3x optički zum Snimanje VGA filmova sa 30 frejmova u sekundi sa zvukom Prioritet blende i prioritet zatvarača plus petnaest scenskim režima rada Relativno kratko vreme aktiviranja nakon uključivanja Litijum-jonska baterija koja kada je puna može da snimi preko 500 snimaka Interfejs koji je lak za upotrebu Pored redizajniranog tela F30 sadrži nekoliko ključnih poboljšanja koja su prvi put viđena na F11 (tu pre svega mislimo na prioritet otvora blende i prioritet zatvarača), plus nekoliko sopstvenih poboljšanja. Najinteresantnija funkcija ovog digitalnog fotoaparata je njegova mogućnost snimanja sa ISO osetljivošću od 3200, što znači da F30 može da napravi čiste snimke u slabo osvetljenim prostorijama kao i u drugim situacijama slabog osvetljenja, kao što je zalazak sunca ili noć u gradu. Jedina mana je 3x optički zoom fotoaparata – nije mnogo ako želite da snimite špijunske fotografije sa velike udaljenosti. Ali ako tražite lagan fotoaparat koji je jednostavan za upotrebu Fuji FinePix F30 je ko stvoren za vas. Slede detaljne specifikacije. Senzor 1/1. 7" Super CCD HR 6. 3 miliona efektivnih piksela Veličine slika 2848 x 2136 3024 x 2016 (3:2) 2048 x 1536 1600 x 1200 640 x 480 Filmovi 640 x 480 @30fps 320 x 240 @30fps sa Monaural zvučnim formatom fajla Format: AVI (Motion JPEG) Objektiv 36-108mm ekvivalent F2. 8-5. 0 3x optički zum Stabilizacija slike Fokusiranje AF with Macro AF area modes Center Multi Continuous AF assist lampica Macro: 5cm (široki ugao) Merenje ekspozicije 256- zona TTL Multi Spot Average ISO osetljivost Auto ISO 100 ISO 200 ISO 400 ISO 800 ISO 1600 ISO 3200 Kompenzacija ekspozicije +/- 2 EV 1/3 EV Brzina zatvarača 3 - 1/2000 (Manualni program) 3 - 1/1000 (Prioritet blende i prioritet zatvarača) 1 -15 sekundi u Night Mode Aperture Blenda Wide: F2. 8 - 8 Tele: F5. 0 - 8 Scenski režimi rada Auto Program AE Aperture Priority Shutter Priority Burst/Continuous Scene modes Natural light Natural light with flash Portrait Landscape Sport Night Fireworks Sunset Snow Beach Underwater Museum Party Flower close-up Text Ravoteža beline Auto Fine Shade Fluorescent light (Daylight) Fluorescent light (Warm white) Fluorescent light (Cool white) Incandescent light Parametri slike Standard Chrome (vivid) B&W Flash Režimi rada blica Auto Intelligent flash mode Red eye reduction Forced flash Suppressed flash Slow sync Red eye reduction & Slow synch Raspon fotografisanja (široki ugao): 60 cm-6. 5 m (2. 0 ft. -21. 3 ft. ) (Tele): 60 cm-3. 5 m (2. 0 ft. -11. 5 ft. ) (Macro): 30 cm-80 cm (1. 0 ft. -2. 6 ft. ) LCD monitor 2. 5-inča 230,000 piksela Anti-glare/low reflection Konekcija USB 2. 0 high speed Video out DC-in Print compliance PictBridge Storage Memorija 10MB interne memorije xD-Picture Card Power Baterija NP-95 Li-ion baterija Dimenzije 92. 7 x 56. 7 x 27. 8 mm (3. 6 x 2. 2 x 1. 1 in)
 
   

Digitalni fotoaparat - FUJI FinePix S9500

 

 

 

FUJI FinePix S9500 iako izgleda kao pravi DSRL fotoaparat on to nije, ali u svakom slučaju je daleko bolji i napredniji od klasičnih ultrazum aparata, a sa običnim kompaktnim fotoaparatim ne može ni da se upoređuje. Objektiv ima raspon 28-300 mm žižne daljine (ekv. 35mm aparatima). Na žalost, objektiv nema optički stabilizator koji bi svakako bio dobrodošao kod objektiva ovako velike žižne daljine. To znači da ćete sa sobom morati da nosite i stativ ako planirate mnogo da zumirate. Kretanje objektiva prilikom zumiranja je veoma glatko. Ručno fokusiranje se odvija preko prstena na objektivu koji je mnogo bolje rešenje od zumiranja putem dugmadi koje je vrlo neprecizno Kada ručno fokusirate od velike koristi biće vam i funkcija "Onetouch AF" koja omogućuje automatsko izoštravanje. Na sličan način možete da pomerate tačku za AF od središta na bilo koju stranu. Kućište fotoaparata je izrađeno od kvalitetne plastike, koja je hrapave površine što omogućuje da fotoaparat bolje leži u ruci. Ovaj fotoaparat je predviđen da se koristi kao i DSLR-ovi, jer mu je EVF tražilo od 0. 44" i rezolucije 235000 piksela, a LCD ekran je od 1. 8" i rezolucije 118000 piksela. To znali da ćete na EVF-u dobiti čistiji i kvalitetniji prikaz kao i lakše fokusiranje. FinePix S9500 može uspešno da fokusira na udaljenosti od samo 1cm, što je stvarno izuzetno dostignuće. Aparat je solidnih dimenzija, a u poređenju sa Canonom 350D gotovo je isti, jedino mu je hvat nešto veći. Ono što je bitno je da fotoaparat odlično leži u ruci. Kontrole su odlično raspoređene i podsećaju na raspored kod profesionalnih DSLR fotoaparata. LCD može da se rotira za 90 stepeni prema gore i 45 stepeni prema dole ili da se izvuče prema sebi, ali rotiranje po strani nije moguće. Aparat poseduje i Hot Shue priključak za spoljašnji blic kao i konektor za sinhronizaciju. Konekcija za spajanje sa računarom je USB 2. 0 protokol. Ograničenje predstavlja samo činjenica da ga možete povezati sa onim računarom na kojem je instaliran i njegov drajver. Za ostale situacije gdje niste u mogućnosti da instalirate drajver moraćete da upotrebite čitač kartica. Fuji je u ovaj fotoaparat ugradio novi senzor pete generacije, takozvani Super CCD HR, rezolucije 9. 6 megapiksela. Fotografije u Normal modu imaju 2MB a fotografije u Fine modu su velike 5MB. Obe veličine se odnose na jpeg format. U RAW formatu fotografije prelaze veličinu od 18MB. Raspon osetljivosti ide od ISO 80 do 1600 ASA ali onome kome je bitna zaista dobra i kvalitetna fotografija preporučuje se da ne prelazi vrednost od ISO 400. Fotoaparat nudi i INFO prikaz histograma u realnom vremenu kao i veliku količinu informacija o trenutnim postavkama na EVF i donjem LCD-u. Imate skoro potpunu kontrolu nad time šta će biti prikazano. Od naprednih opcija istakli bismo zaključavanje ekspozicije dok god držite pritisnutu tipku AE-L, i automatsko braketiranje, tojest snimanje 3 slike za redom u različitim ekspozicijama. Ono što ovaj fotoaparat nema (atrebalo bi da ima) je podešavanje ravnoteže beline po temperaturnoj skali. I za kraj možemo da kažemo da ovaj fotoaparat daje odličan kvalitet slike kojim će svaki napredni amater (i pokoji profesionalac) sigurno biti zadovoljan. Šum je izuzetno niza, ekspozicija skoro uvek savršena, a boje su onakve kakve mogu da budu samo kod Fuji-a. Jedina mana vezana je za relativno mali dinamički raspon, što predstavlja boljku svih ultrazum digitalnih fotoaparata. Međutim, ako pazite kod fotografisanja veoma kontrastnih scena i koristite RAW format, koji će vam omogućiti da naknadno spasete preeksponirane ili podeksponirane delove fotografije, nećete imati većih problema. Adresa uputstva: http://www. fujifilm. com/products/dig. . . s/fx_s9500. pdf
 
   

Digitalni fotoaparat - Fuji S6000fd

 

 

 

Nemojte da vam bude neprijatno ako pomislite od Fuji-ja S6000fd da je DSLR fotoaparat. Njegova veličina, robustnost i dizajn prosto vrište da je u pitanju profesionalni fotoaparat. Međutim, nakon par sekundi tokom kojih sam pokušao da odvrnem objektiv žižne daljine od 28 - 300mm (10. 71 optički zum) shvatio sam da ne može da se odvoji. Dakle nije u pitanju DSLR. Pa šta je onda ovo čudo? Da krenemo od početka. Čim ovaj fotoaparat uzmete u ruku shvatićete da se veoma lako drži i lepo leži u ruci, pre svega zahvaljujući velikom i gumiranom rukohvatu. Od svih manje više glomaznih superzum fotoaparata ovaj model se po izgledu i rukovanju najviše približio digitalnim SLR fotoaparatima. Ostale karakteristike uključuju senzor od 6. 3 miliona piksela, tehnologiju za detekciju lica, ISO osetljivost od čak 3200, softversku stabilizaciju slike i još mnogo toga.    Manuelne kontrole zumiranja i fokusiranja Još jedno područje po kojem se vidi da je Fuji S6000fd profesionalniji fotoaparat od konkurencije su potpuno ručne kontrole zumiranja. Zumiranje se obavlja okretanjem prstena objektiva kao kod DSLR fotaparata, a ne pomoću nepreciznih dugmića. Jedina stvar koja mi je smetala je što je ovaj prsten za zumiranje lako pobrkati sa tanjim prstenom za fokusiranje (iako fotoaparat ima automatsko fokusiranje, vi možete i ručno da fokusirate pomoću prstena). Tražilo i LCD ekran Jedna od stvari koje nam govore da S6000fd nije DSLR je malo elektronsko tražilo (EVF). Iako može da vam bude od pomoći kada jaka svetlost ometa praćenje scene na LCD ekranu, fotografisanje sa EVF nekako ne ide uz fotoaparat ovakve izrade. Da su samo uspeli da smeste i optičko tražilo u njega! EVF funkcioniše besprekorno mada se meni mnogo više svidelo da radim sa odličnim 2. 5-inčnim LCD ekranom na zadnjoj strani, koji poseduje relativno veliku rezoluciju od 235,000 piksela i može da se pohvali stoprocentnom pokrivenošću. Pregled slika na ekranu je čist, sa precizno renderovanim slikama. Jedina mi je zamerka da je skrolovanje sporo kada se pomeram kroz velike grupe snimaka, najverovatnije zbog toga što je visokorezolucijskom ekranu potrebno vreme da renderuje slike. Brzina odziva Za tako funkcijama napakovan fotoaparat Fuji S6000fd je prilično brzo spreman za akciju. Trebalo mu je samo 1. 6 sekundi od trenutka uključivanja do pune spremnosti za snimanje. Kašnjenje okidača je takođe zanemarljivo. Fokusiranje i okidanje se može obaviti za 0. 56 sekundi sa autofokusiranjem pod širokim uglom. Sa tele autofokusiranjem ovaj fotoaparat je bio još brži i snimao je brzinom od 0. 45 sekundi. Sa prethodnim fokusiranjem, brzina je bila izvanredna i iznosila je samo 0. 017 second. Tehnologija detektovanja lica Nekoliko funkcija u Fujijevom paketu Real Photo tehnologije je bio od koristi, uključujući i-Flash koji je tako dizajniran da spreči preeksponiranje noćnih scena sa previše blica. Ali funkcija koja najviše impresionira je Fujijeva nova Face Detection funkcija za detektovanje lica. Ostvarena pomoću namenskog LSI čipa u fotoaparatu, a ne pomoću softverskog rešenja, ova funkcija može istovremeno da detektuje do deset lica u kadru. Kvalitet fotografija Bio sam impresioniran kvalitetom fotografija. Objektiv od S6000fd je izuzetno dobar i daje svetle, kontrastne slike. Oštrina je baš kakva treba da bude, tojest nije preterana i daje fotografije koje mogu u kvalitetu bez problema da se takmiče sa SLR fotoaparatima veće rezolucije. Iako ja zazirem od Fujifilmovog Chrome podešavanja koje daje izuzetno zasićene boje, odlučio sam da ga isprobam - i bio sam veoma prijatno iznenađen. Dizajnirana da oponaša Fujichrome kolorni film, ova funkcija je dala novi kvalitet makro fotografijama cveća koje sam napravio. Takođe je za pohvalu što Fujifilm, za razliku od većine drugih proizvođača fotoaparata, i dalje nudi lak pristup podešavanjima za snimanje crno belih fotografija - što će vam omogućiti da kreirate fotografije klasičnog izgleda kad god to poželite. Ne postoji ugrađena optička stabilizacija u Fuji-ju S6000fd - samo Picture Stabilization podešavanje. Umesto da mehanički pomera senzor fotoaparata ili elemente objektiva da bi se kompenzovalo pomeranje, ovo podešavanje povećava ISO osetljivost i selektuje veće brzine zatvarača kako bi se smanjila zamućenost. Iako bi optička stabilizacija slike bila izuzetno poželjna kod fotoaparata sa 10. 7x zumom (28 - 300mm, u 35mm ekvivalentu), zahvaljujući tome što su veća ISO podešavanja u Fuji-ju S6000fd prilično oslobođena od šuma, ovakva vrsta stabilizacije je bila prilično efikasna. Fuji S6000fd je jedan od boljih superzum fotoaparata koje sam testirao. On poseduje 10. 71x (28 - 300mm) zum objektiv koji se lako podešava pomoću gumiranog manualnog prstena za zumiranje koji se nalazi oko objektiva. Iako ovaj fotoaparat poseduje nekoliko funkcija profesionalnih fotoaparata, uključujući profesionalni izgled, podršku za RAW slike, i veoma brz procesor, on takođe poseduje mnogo funkcija koje će odgovarati manje naprednim fotografima. Tu posebno mislim na Face Detection tehnologiju i sposobnost za snimanje fotografija sa malom količinom šuma na većim ISO podešavanjima, što će svakako znati da ceni veliki broj fotografa. Toplo preporučujemo svima!  Cena ovog fotoaparata se na Internetu kreće oko 370 dolara.
 
   

Digitalni fotoaparat - Fujifilm FinePix S5700

 

 

 

Predstavljamo vam Fujifilm FinePix S5700 digitalni fotoaparat. Fujifilm 5700 poseduje impresivni 10x zum Fujinon objektiv i proceosr od 7 megapiksela, koji vam omogućuje da kreirate izuzetno oštre fotografije. ISO podešavanje Fujifilm FinePix S5700 može da se podesi na čak 1600. Pomoću ovako visokog ISO podešavanja, Fujifilm S5700 isporučuje čiste slike sa minimalnom količinom šuma i zamućenja čak i u težim uslovima fotografisanja kao što je slabo osvetljenje ili objekti koji se pomeraju. Ako vam mutnoća i dalje predstavlja problem, Picture Stabilization (Anti-Blur) podešavanje koje koristi ultravelike brzine zatvarača će minimizirati rizik od pojave mutnih slika. Fujifilm FinePix 5700 - LCD sa Wide View filterom Postoji još mnogo funkcija orijentisanih prema korisniku koje će produžiti životni vek vašeg fotoaparata. Svetao 2. 5-inčni LCD premazan je sa Wide View filterom koji vam omogućuje da fotografišete iz visokog ili niskog ugla i dobijete predivne rezultate. Ili, pomoću Super macro režima rada, vi možete da fotografišete subjekte sa blizine od samo 1 centimetra. Možete da pravite makro fotografije cveća, tekstova ili malih životinja. Uprkos ovih izvanrednih karakteristika Fujifilm FinePix S5700 je izuzetno kompaktan i lak za korišćenje, što ga čini izuzetno pogodnim za početnike ili žene. Prodaja Fujifilm FinePix S5700 je planirana za kraj marta 2007. Fujifilm FinePix S5700 - Karakteristike Slike od 7 miliona piksela Osetljivost od ISO 64 do ISO 1600 Fujifilm Real Photo Technology, omogućuje kreiranje slika sa veoma malo šuma i sa najvišim podešavanjima osetljivosti 10x optički zum. Sve područja od širokougaonog pa do telefoto pokriva ovaj jedan objektiv. Movie funkcija sa ‘Electronic Image Stabilization,’ koja minimizira zamućenje koje nastaje usled pokreta fotoaparata. Zumiranje i AF funkcije su aktivne tokom snimanja. Flash iskače i aktivira se automatsku u skladu sa uslovima fotografisanja. ‘Intelligent-Flash’ sistem meri veličinu i poziciju subjekta, i automatski podešava količinu svetlosti i nivo ekspozicije. Opcije i podešavanja optimizovana za fotografisanje različitih scena olakšavaju fotografisanje, što znači da početnici ne moraju da se igraju igre pogađanja kako bi dobili dobre fotografije. Za korisnike koji žele da uživaju u kreativnoj fotografiji postoji i Manual režim rada za ručno podešavanje svih opcija. Novi 2. 5 inčni LCD je premazan sa Wide View filmom, koji proširuje ugao pod kojim ekran može da se gleda. Vi lako možete da vidite i komponujete fotografiju dok fotografišete i posle zajedno da se okupite i istovremeno se divite fotografijama. • xD/SD kompatibilni slot i za xD-picture kartice i za Secure Digital (SD) kartice. Fujifilm S5700 - oprema uključena u paket sa fotoaparatom 4 AA alkalne baterije Rameni kaiš za nošenje fotoaparata USB kabl (mini-B) A/V kabl Poklopac za objektiv Kanap za poklopac objektiva CD-ROM FinePix Viewer Fujifilm S5700 - Opciona oprema xD-Picture kartica: DPC-256, DPC-512, DPC-M512, DPC-M1GB, DPC-M2GB AC Adapter AC-5VX PC Card Adapter DPC-AD CompactFlash Adapter DPC-CF Punjive baterije 2HR-3UF (2x AA type Ni-MH) Punjač za baterije BK-NH/BK-NH2 Na kraju možemo samo toplo da preporučimo ovaj izvanredni kompaktni fotaparat kako početnicima tako i iskusnim korisnicima koji žele maksimalni kvalitet i lakoću rukovanja.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272