Vesti – Programiranje

 

Ukupno 53 – Strana 2 od 3

 

21. OpenGL novosti

U ovom članku donosimo vam nekoliko kratkih vesti iz sveta OpenGL-a.

 

22. Palm Linux mobilni telefoni

Da li će Palm ove godine predstaviti mobilne telefone na kojima će se izvršavati Linux OS?

 

23. PONOVLJENA IZDANJA

U prodaji su nova, limitirana, izdanja knjiga APACHE 2 i OSNOVE PROGRAMIRANJA. Počnite odmah! U samo 24 lekcije od jednog sata ili nešto kraće, Vi ćete podići i koristiti Apač 2, najnoviju verziju najpopularnijeg Internet Web servera. Na jasan način, metodom korak po korak, u kojoj je svaka lekcija nadogranja prethodne, naučićete neophodno o instaliranju, konfigurisanju i administriranju Apač servera od samog početka.

 

24. Poslednji primerci knjiga, Perl, Delphi 6, Administriranje mreže, UNIX majstor...

Obaveštavamo vas da su u prodaji posledni primerci knjiga: C# naučite za 24 časa. Cisco tehnologije Perl Delphi 6 Rutiranje Administriranje mreže.

 

25. Python 3000 se pojavio

Python objektno je orijentisani, interpretirani programski jezik. Autor ovog jezika je Gvido van Rosum sa Stičing univerziteta iz Holandije. Pajton karakteriše najpreglednija sintaksa, strma kriva učenja i velika podrška programskih biblioteka. Poslednje stabilno izdanje se pokavilo 03. decembra.  

 

26. Python Weekly No 203

Python Weekly #203

 

27. Python Weekly No 204

Welcome to issue 204 of Python Weekly. We have a packed issue this week. Enjoy it!

 

28. Python Weekly No 205

 

29. Python Weekly No 206

Najnovije informacije za Python.

 

30. Python Weekly No 207

 

31. Python Weekly No 208

 

32. Python Weekly No 209

 

33. Python Weekly No 212

 

34. Quake 4 je spreman za Linux

Id Software je objavio potrebne alate za instaliranje i igranje Quake 4 na Linux sistemima.

 

35. Ruby i Ruby on Rails

Ruby je dinamički objektno orijentisan programski jezik koji je u upotrebi od sredine 1990-ih godina – duže nego Java ili PHP. Bez obzira na njegove prednosti, interesovanje za njega je ostalo slabo sve do razvoja Ruby on Rails programa za web pre nekoliko godina.

 

36. Rumunski ogranak EA o igrama i projektima

Kao što svi znamo Electoronic Arts je zaslužan za mnoge velike naslove u industriji igara, a najpoznatiji po sportskim serijalima kao što su Fifa, NBA Live i drugi. Ovo je samo delić intervjua sa Denom Teodoreskuom izvršnim producentom rumunskog ogranka Electronic Artsa:

 

37. Sajt koji možda niste otkrili - Bug.gd

Napravljena greška, i šta ona znači? Traganje za objašnjenjima je sada online.

 

38. SAP - Osnovni pojmovi

SAP?

 

39. Slika dana - Kako se sok pretvara u softver - Twitter iz 1935. godine

Jelena Rakić koju pratimo na Twitteru je objavila fotografiju koja po nama zaslužuje da bude slika dana. Kako se sok pretvara u softver.

 

40. Šta nas čeka - Šimus Blekli: O video igricama, od mode do hvatanja medveda za vrat

Sve što je čovek stvorio ima svoju pozitivnu i negativnu stranu. Kako pišu Vijesti: "Kroz igru uče, razmišljaju i usvajaju model ponašanja u društvu. Pored ovog pozitivnog efekta kompjuteri i video-igrice, čiji sadržaj nije kontrolisan i upotreba ograničena, mogu imati i štetan uticaj na razvoj, pa i na zdravlje djece." B92 kaže: "Kod muškaraca, video igrice deluju na mezokortikolimbalnu zonu mozga koja je povezana sa razvojem zavisnosti ali i sa osećajem zadovoljstva i nagrade. Stimulacija te zone raste sa brojem pobeđenih protivnika ili osvojenih poena. ..."

 

Strane:
1 23