Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Socijalna mreža - Facebook

Ukupno: 135, strana 1 od 7

13 trendova u oblasti društvenih medija u 2013. godini

 

 

 

13 trendova za 2013. Social media trends 2013 from Adam VincenziniŠta mislite danas, u odnosu šta ste mislili pre godinu dana?
 
   

7 - Broj koji znači - procenat inflacije, jačinu zemljotresa, Windows 7

 

 

 

7% inflacija Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale. Indeks potrošačkih cena predstavlja poseban indeks maloprodajnih cena i obračunava se po metodologiji usklađenoj sa preporukama za obračun indeksa cena na malo u Evropskoj uniji. Link. Od inflacije je nemoguće pobeći. Kesa u kojoj nosite ono što ste kupili polako počinje da puca. Windows 7 - magičan broj Koliko će koštati Windows 7? Microsoft je upravo objavio pretplatne cene - postojeći korisnici Windows-a XP i Viste mogu da uplate novi Windows 7 Home za 49 dolara, dok će ih Windows 7 Professional koštati $99.   B92. Konkurs za 7. međunarodni salon stripa Adresa za slanje radova: SKC, Srećna Galerija - MEĐUNARODNI SALON STRIPAKralja Milana 4811 000 Beograd, Srbija Propozicije za učesnike: • Pravo učešća imaju autori iz svih zemalja sveta, svih uzrasta• Rad može biti delo jednog ili više autora• Kandidat može poslati ili doneti lično samo jedan rad u originalu ili dobroj kopiji, obima od 1 do 4 table (poželjan A3 ili A4 format)• Odabir teme, žanra, autorski pristup i format table za konkurs, potpuno je slobodan Link. Emisija na 7 TV stanica se prodaje Prodajem Tv emisiju koja je moje autorsko delo i koju radim vec 5 godine. Emisija se emituje na 7 Tv stanica sirom Srbije sa tendencijom sirenja. Rec je o IT emisiji koja obuhvata sve domene elektronske industrije, informativno zabavno edukativnog karaktera. Uz emisiju idu spice, jinglovi i ugovori sa 7 tv kuca. Za sve informacije pozovite 063/881 25 94. 7 milijardi evra rešava probleme Arapski emirat Katar ponudio je sedam milijardi evra za akcije u "Poršeu", što bi omogućilo nemačkom proizvođaču da se reši većeg dela dugova. Mediji tvrde da investicioni fond Katara namerava da preuzme 25 procenata holdinga "Porše" i da predlaže opciju kupovine akcija "VW", koje sada drži "Porše". Oni dodaju i da "Folksvagen" (VW) želi da kupi 49 dosto deonica "Poršea", povećavajući svoju ponudu na više od četiri milijarde evra. Link. Da li će devojčica morati da se obuče posle preuzimanja Poršea? Link.
 
   

Abortus ili kondom - kritika života

 

 

 

Abortus kao kritika života Majkama koje su izvršile abortuse pozdrave šalju: - Šiptari sa Kosova - Prazne školske klupe. - SIDA: "Baš sam se lepo raširila po celom svetu. " - Nepažljivi vozači. Ako se manje dece rađa, ko će sutra da nam gine na putevima. Nepažljivi mladi koji stupaju u seksualne odnose. Nepažljivi vozači. Pošaljite nam svoj komentar. Knjiga posle seksa - Generalna proba samoubistva Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Ako imate šta da kažete nikada nećete biti bez onih koji vas slušaju

 

 

 

Blog i brisanje samoće Naslov je mala obrada onoga što je objavljeno na Charolija: Ako imate blog nikada nećete biti sami. Ovo je samo par rečenica: "Pre 5 godina u Kneza Miloša, na raskrsnici su mog dragog pri sasvim normalnoj vožnji motorom i po svim propisima, (raskrsnica, semafor i sl. )  ”presekli” panduri.  Pao je sa motora, kaciga mu je spasila glavu, ali rebra nije mogla. Panduri su oborili mororistu!!! Pokupili ga, odveli u urgentni i ostavili, usred bela dena ko poslednje govno, nisu naravno ostavili nikakve podatke, jer su očigledno bili krivi i otišli. " Arhiva datira od novembra 2007. godine. Ne od juče. Samo pre godinu dana čitajte o NEBESKOM BALETU: Ko nije probao makar samo da iskoči iz aviona, ne može ni da zamisli koliko je ovo teško. Link. Pratite Ivanu je i na Twitteru. Blog je kao upakovan poklon Naravno da ne znate šta u paketu, samo možete da naslućujete. Dizajn Changzhi Lee. Knjiga posle bloga - Avanture nevaljale devojčice Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Ako ste na Twitteru saveti kako da maksimizirate efekte onoga što tvitujete - infografika

 

 

 

Kako da maksimizirate tvitovanje?FUSEWORKSTUDIOS
 
   

BlogOpen 2010

 

 

 

U protekle četiri godine, dodajući tome i nulti prolećni susret u Pančevu od kojeg je sve počelo, kroz predavanja i radionice je prošlo skoro 1000 učesnika, a online je manifestaciju pratilo više hiljada. Očekujemo ove godine povećanje i "zemljanih" i virtuelnih pratilaca, budući da će ceo program biti emotivan putem live streaminga, zahvaljujući Live eTV i savršenim wifi vezama Verata. U radnom delu ovogodišnjeg saziva glavne teme će se opet odnositi na blog, načine, razloge i vrste korišćenja, na potencijal bloga kao moćnog pokretača društvenih promena, na blog i društvene medije kao poligone za poslovni život kompanija. . . Radionički deo će ponuditi lake pripremne vežbe za statične kancelarijske poslove kojima se većina bavi, kao i ponuditi odličan program naprednog korišćenja servisa Twitter u poslovne i lične svrhe. Svu opremu za realizaciju i praćenje konferencije obezbeđuje nam Pin computers. Dve su posebnosti ove manifestacije koje joj daju društveno odgovornu dodatu vrednost: humanitarni program putem kojeg blogerska zajednica nastoji da reši neki gorući ili aktuelan problem i, štampano izdanje najboljih blog-postova nastalih u periodu između dva BlogOpena, knjiga, Blogopedija. BlogOpen je uvek dobra prilika za učvrščivanje postojećih i stvaranje novih veza, ali je sve više i odličan poligon za uspostavljanje dobrih poslovnih kontakata, jer na jednom mestu se mogu naći i oni koji kreiraju online život u regionu, i oni koji od toga žive i oni koji planiraju da od toga naprave veliki posao. Na BlogOpen se još uvek možete prijaviti do početka, ili na sam dan konferencije, a u online okruženju možete ga pratiti na Twiteru uz zvanični nalog manifestacije, @Blogopen i putem hashtaga #BlogOpen, na Facebook stranici, ali i na različitim blogovima preko kojih će blogeri izveštavati. Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije po prvi put je RNIDS, uz sponzore bez kojih bi sve ovo bilo nemoguće: Hosting plus, Limundo i brojne sponzore za uživanciju, nesmetan rad i medijsku podršku. LINK.
 
   

Čovek koji zna 65000 ljubitelja knjige na Fejsbuku - Milorad Ničić

 

 

 

Verovali ili ne, na Fejsbuku postoji izuzetno aktivna stranica koja je namenjena isključivo ljubiteljima knjige. Iako kao svoju „konkurenciju“ ima na primer velike izdavačke kuće, kao što su Alnari ili, naročito aktivnu na Fejsbuku, Lagunu, ova stranica ima oko 65 000 fanova i vodi je jedan informatičar. Milorad Ničić je 24-godišnji Kragujevčanin koga su programiranje i računari interesovali od malih nogu. Domaćoj javnosti je poznat kao jedan od takmičara srpskog tima Cluster koji je 2008. godine osvojio državno Microsoft takmičenje u projektovanju softvera, a iste godine i nastupio na svetskom takmičenju u Parizu. Ali Milorad voli i knjige. „Priča oko Fejsbuka i njegove upotrebe je vrlo interesantna. Može se reći da vlada mišljenje da na Fejsbuku prolaze samo neozbiljne stranice i stranice za zabavu. To mi nije delovao previše logično,“ kaže Milorad. „Ako se pođe od toga da je cilj Fejsbuka da na virtuelan način spoji i održi ljude u kontaktu, vrlo lako se može zaključiti da okuplja ljude svih profila. Pa se u tolikoj mreži ljudi uvek može naći interesenata za bilo koji profil stranice. Ja nisam želeo da napravim neku takozvanu neozbiljnu stranicu - prvo zato što je gomila takvih, a drugi razlog je taj što ni mene takve stranice ne zanimaju. Hteo sam da napravim nešto što je korisno. I tako se rodila ideja o stranici Knjige (na adresi http://www. facebook. com/volimo. knjige/). Kakve su bile reakcije ljudi i koliko je trebalo vremena da se dođe do današnje cifre od 65 hiljada fanova?Ako čoveka nešto zanima, može kvalitetno time da upravlja i razvija priču u pozitivnom smeru. Mene knjige zanimaju - znam šta pravi ljubitelj knjiga želi, šta očekuje i kako ramišlja. I to pravi krug nekih zajedničkih interesovanja i potreba između fanova stranice Knjige i mene. I to je ključ. Vođen time, nije mi bio previše teško usmeravati rad stranice u pozitivnom smeru. Od samog početka, dobijao sam podršku fanova. Komentari poput "Najzad neka pametna i korisna stranica!" gurali su me napred kao da sam jedrenjak na vetru. Naravno, stranica sama od sebe ne može da dođe do publike - i tu je potreban rad. Potrebno je svakog dana raditi na tome, praviti i pronalaziti odgovarajuće sadržaje, objavljivati ih kad fanovima najviše odgovara . Za brojku od 65. 000 fanova bilo je potrebno oko godinu dana aktivnog rada. Koliko fanova aktivno učestvuje na stranici (lajkovi, komentari) i kakvi se komentari ostavljaju?Ovo je vrlo interesantna tema. Možda naizgled deluje da knjige nisu više interesantne, ali to nije istina. I dalje ima pravih ljubitelja knjiga. Većina fanova redovno učestvuju u diskusijama. Ali na moju radost, aktivnost fanova se ne završava samo diskusijom na neku temu. To je tek početak! Periodično pokrenem različite diskusije, pri čemu fanovi vrlo aktivno daju predloge, sugestije a naravno i kritike, što svakako poboljšava kvalitet stranice. Ako kritika nema, a dolaze samo hvalospevi, to je znak da nešto nije dobro. Analizom aktivnosti, većina fanova aktivno učestvuje u radu stranice i ovom prilikom im se zahvaljujem na pomoći i podršci. Da li su današnje aktivnosti na stranici "Knjige" ono što si u principu i želeo da ostvariš?Da, manje-više ide po nekom planu koji sam zamislio. Jedna od aktivnosti stranice koju mogu da izdvojim je i akcija "Knjige koje tražim", gde se javljaju fanovi koji imaju poteškoća u nabavci knjiga. Onda zajedničkim snagama pokušamo da pomognemo jedni drugima, koliko je moguće. I to je vrlo zanimljiva mogućnost kako socijalna mreža može da se upotrebi za neke korisne stvari. Naravno, biće novina u narednom periodu - razvoj stranice Knjige ne staje!Pretpostavljamo da je u planu i širenje ove priče. Da. . . Kao i sve drugo, tako i Fejsbuk ima svoje prednosti ali i ograničenja. Želim da ograničenja Fejsbuka na samo funkcionisanje stranice "Knjige" svedem na minimum. Zato sam pokrenuo web sajt Knjige na adresi http://knjige. pravac. com. Sajt je vrlo mlad - tek je krenuo sa radom. Ali se planovi za njegovo širenje već nalaze na papiru, i njihova realizacija je već krenula. Time ću pokušati što je moguće više da iskoristim socijalnu mrežu sa jedne strane i web sajt sa druge strane, što kao rezultat treba da pruži veću ugodnost, ali i otvori nove mogućnosti za komunikaciju, saradnju, širenje informacija, međusobnu pomoć i ostalo. Dakle, ako ste iskreni uživalac knjiga kao takvih, znate gde da pronađete svoje istomišljenike. A postojanje strana sa ovakvim sadržajem svakako dokazuje da ne grade baš svi Farmu i Grad na Fejsbuku ili ćaskaju preko Skajpa. IZVOR.   Poslednje vest Broj ljubitelja knjige je trenutno 66190 osoba. Čestitamo.
 
   

Da li će Seabird moći da nosi iPhone u kljunu?

 

 

 

Seabird  
 
   

Danas, 28. novembra - Novak pobedio i izgubio - Spaček izgubio pa pobedio

 

 

 

Novak svira na reketu Soderling je izgubio od Davidenka, ali obojica idu dalje. Soderling  je uspeo u nameri da, pre svega, izbegne Federera i u polufinalu će igrati protiv Huana Martina Del Potra u večernjem terminu.  BLIC. Kada se magla u Londonu razišla, sve je postalo mnogo jasnije. Teniseri na Twitteru Link.   Spaček će promeniti ime i opet biti na putevima Citroen želi da napravi dobar posao sa naslednikom Spačeka pa su dali zeleno svetlo za proizvodnju koncept modela Revolte, koji je premijerno predstavljen na sajmu automobila u Frankfurtu. Autoportal.   Promeniće i izgled, funkcionalnost i još. . .     Link Teroristi vole masovna sredstva prevoza Voz sa 661 putnikom krenuo je iz Moskve za Sankt Peterburg, a nesreća se dogodila kasno sinoć kada su četiri vagona izeletela iz šina kod sela Uglovka, na oko 350 kilometara severno od Moskve.  SMedia. NEKADA: Avgusta 2007. godine, ekspresni voz na liniji Moskva - Sankt Peterburgu, iskliznuo je sa šina u oblasti Novgoroda, pri čemu je povredjeno 60 ljudi. Odgovornost za taj napad preuzeli su čečenski pobunjenici.   Link. Fudbal na slepom koloseku - nameštanje utakmica Nemački istražitelji otkrili pokušaj nameštanja kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Mafija htela da namesti utakmicu Bosna i Hercegovina-Turska, koja je završena rezultatom 1:1. FIFA ne želi da komentariše. LINK. Link. Šta se krije iza svakog fudbalera, utakmice? Malo prošlosti sa Vikipedije Danas je 332. dan u godini. 1830. - U Beogradu na Tašmajdanu u prisustvu kneza Miloša i beogradskog paše svečano je pročitan hatišerif turskog sultana Mahmuda II o autonomiji Srbije. Turci su nakon toga prodali svoja imanja Srbima i napustili Beograd. 1950. - U Beogradu je osnovan Muzej pozorišne umetnosti Srbije. 1954. - Ernestu Hemingveju dodijeljena Nobelova nagrada za književnost. 2002. - 200-milioniti turista posjetio Ajfelov toranj. Rodio se 1907. - Alberto Moravija, italijanski književnik. Preminuo je 1878. - Đura Jakšić, srpski slikar, pesnik i pripovedač. Knjiga posle lepog dana - Mlad mesec   Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

DO NOT USE TWITTER - Ne koristite Twitter kada....

 

 

 

Evo nekoliko primera kada ne treba da koristite Twitter: 1. Ako imate strah od ptica.   2. Ako nemate šta da kažete. 3. Kao partnera za seks. 4. Kao muzički instrument 5. Da biste ispričali vic 6. Ako imate svinjsku groznicu, nije nam potrebno još svinja online 7. Ako ste trudni. Obavezno pitajte doktora. 8. Ne šaljite tvit devojci jer vas žena možda prati, pa će . . . 9. Ako ste ljuti na ceo svet, na svog papagaja, cipelu, TV. . . 10. Prvo kupanje, pranje ruku. . . 11. Ne na poslu. Istorija tvitova vas može poslati na ulicu. 12. Da pronađete Čak Norisa. On će pronaći vas. 13. U slučaju opasnosti. Ipak su stepenice bolje.  14. To je nemoguće. Ako pokušate, možda ćete i uspeti. 15. Ako nije zakonom o saobraćaju zabranjeno tvitovanje. . . 16. Da biste rekli ljudima da ne koriste Twitter . . . 17.   Da biste bili u vezi sa . . . Postoji telefon, direktan kontakt. 18. Ako pušite, a ne može ni da vas zaštiti od SIDE. 19.   Kao jedini izvor onoga što ćete da čitate, gledate. . . 20. Ako si na kampovanju umesto toalet papira  21. Ako ste u ljubavi sa MySpace ili nejom drugom 22. U svojim snovima 23. Dok koristite super lepak, mada ni OHO nije za potcenjivanje. . . 24. Odgovor na današnje pitanje kao zamena za pravi život. 25. Kada prelazite ulicu  26. Ne koristi Twitter da bi rekao da se ne koristi Twitter 27. Da biste napisali nešto duže od 140 karaktera 28. Magarac u Rim, magarac iz Rima 29. Pratim jednog vanzemaljca, ili on mene prati 30. Ako mama Opra kaže 31.   U mraku, jer je mnogo strašno kada. . . 32. Ani niste ptica, ali ste na vrhu drveta 33. Ne morate da sopštavate da ste upravo opljačkali banku ili 34. Za rešavanje problema postoje drugi načini 35. Durex ili Twitter pitanje je sad 36. Za započinjanje revolucije ne treba vam. . . 37. Ne reci mami da si trudna Ovde ćemo da stanemo.
 
   

Dobitnici 10 knjiga za Vaskrs

 

 

 

Poklon knjiga za Vaskrs Ova knjiga će vas naučiti svemu što treba da znate o blogovima. Takođe ćete naučiti šta su i kako se kreiraju RSS vesti, a dobićete i veliki broj saveta i trikova za uspešno pisanje i vođenje blogova. LINK. Za 3 dana trajanja ankete, stranicu knjige je posetilo preko 1000 posetilaca. Preko 100 je ostavilo komentar. Naravno da je bilo teško da izaberemo 10 komentara za 10 knjiga. Hvala svima koji su učestvovali u anketi. 10 komentara 1. Prvi komentar: Zanimljiva tematika, volela bih da procitam! Violeta Kalabić 2. Ukoliko mislite ili imate šta interesantno reći, a želite da to i široke narodne mase znaju, definitivno najekonomičniji način da se to obelodani. Lajk za knjigu :) Marija Stikić 3. Odlicno! Vrlo prakticna i korisna knjiga, mislim da je tu sve sto je potrebno znati o blogovanju :) Mirjana Majdlen 4. Volela bih da budem uspešna bilo šta, pa makar uspešna blogerka :) Biljana Marković 5. potrebna mi je samo jedna knjiga da bi mi se vratila vera u uskrsnjeg zeku:) Jovana Dotlic 6. Knjiga je najlepsi poklon za praznik. Neka i Vama ovaj Uskrs ulepsa jedna od njih. Hristos voskrese! Ivana Zajic 7. Za mene je knjiga uvek, i za svaku priliku, najlepsi poklon. Hvala vam unapred ako je ja dobijem!Srecan Uskrs! Katarina Lekovic 8. Ja sam alhemičar. Vašu poklon knjigu islustrovao bih čitalačkim osmehom. Jelena Vasić 9. Knjiga je najbolji covekov drug. . Skoro me ostavila devojka,dajte mi jednog druga da sa njim podelim tugu :) Predrag Stanojevic 10. PRAZNIČNI DAR        Prekrasna knjiga čeka.           Kao  praznični dar.        "Kompjuter biblioteka"       poklanja sjajnu stvar. Petar V Knežević To nije sve, poklanjamo još 10 knjiga Naravno, želimo da nagradimo još 10 posetilaca našeg sajta i komentatora. 1. Христос Васкресе драги пријатељи. Боље књига него светлећи монитор од кога боли глава. :) Милош 2. Da u miru i radosti docekamo praznik Hristovog vaskrsenja, i naravno, da u miru procitamo neku dodru knjigu. . . Pozdrav! Bojana Djenadic 3. Srećan Vam Uskrs i sa mnogo ljubavi i vere da rastete i razvijate se uz puno novih i dobrih knjiga. Ljiljana Milovanov 4. Verovali ili ne ove knjige su korisne i ako se malo potrudiš možeš lepo da savladaš temu. Pozdrav i Hristos Voskrese. Danica Đorđević 5. Srećan Uskrs! Vaš Zeka ove godine zaista deli pravi poklon - knjigu! Mile Zec 6. Srećan Uskrs! Mama me stalno kritikujem kako samo sedim na Fejsu i kako je vreme da počnem da radim i nešto pametnije na netu. Pomozite mi da joj sa knjigom pokažem da mogu. Ana Vukašin 7. Kao sto sam opis knjige kaze divno je imati priliku dati svoje misljenje. To nam i ovaj sajt omogucava. Srecan Uskrs svima! Ivana Petkovic 8. Jel mogu i ja nekad da dobijem jednu knjigu? Damir Mihajlovic 9. ♥♪♫ Boja crvena što se blista u znak vaskrsenja Hrista,za sreću tvoju nek zablista ko suza čista,nek je srećno vaskrsenje Hrista !!!Hristos Vaskrse!! Srećan Uskrs !!! Happy Easter !!! Tijana Jovanovic 10. Svojom snagom  i duhovnoscu,nastavite oplemenjivati nase okruzenje da zajedno cinimo ovaje svet lepsim . Neka Vas vodi-LJUBAV,MIR I NADA!!! Hvala Vam sto postojite!! SRETAN USKRS!!  Dragana Šumonja.   Dobitnici Molimo dobitnike da nam se jave. Knjigu možete da preuzmete kod nas u knjižari. Knjigu ćemo vam poslati poštom, ako ne možete da dođete. Čestitamo svima, a ostalima obaćavamo da će nagradnih anketa biti još MNOGO-MNOGO do kraja godine. Mnogo anketa, mnogo besplatnih knjiga.
 
   

Facebook - grupe DIGITALNA FOTOGRAFIJA - grupe za amatere i profesionalce

 

 

 

Facebook - grupe digitalna fotografija Najbrojnija Extra fotografije i digitalna umjetnost. LINK. Preko 1000 članova. Link ka svim grupama. LINK. Facebook - grupe o digital photography Canon grupa obuhvata preko 88000 ćlanova. Nikon grupa obuhvata preko 33000 članova. Link ka preko 4600 gupa o digitalnoj fotografiji. LINK. Slika dana - Igra svetlosti John Sluder Link.    
 
   

Facebook - srećan 6. rođendan, a kada porasteš bićeš....

 

 

 

Srećan 6. rođendan Stvorio ga je Mark Zakerberg dok je bio student na univerzitetu „Harvard“ (engl. Harvard). Prvobitno, članstvo na ovoj internet stranici je bilo dozvoljeno samo studentima sa „Harvarda“, da bi se kasnije proširilo na studente sa svih koledža koji su članovi lige „Ajvi“ (engl. Ivy). Posle nekog vremena, članstvo je omogućeno svim studentima i srednjoškolcima, a na kraju je omogućeno svim osobama koje imaju 13 ili više godina. Prema podacima sa sajta, „Fejsbuk“ danas ima više od 350 miliona aktivnih korisnika širom sveta. [1]  Vikipedija. Facebook je postao najveća socijalna mreža na netu. Rodio se kao: Danas, za mobilne uređaje izgleda:    Nije baš iz blata, ali milioner jeste Link ka knjizi i korpi za naručivanje.  
 
   

Facebook - šta mrzite danas? Školu, sebe, novac u tuđem džepu, a šta volite

 

 

 

Ako na srpskom jeziku ukucate u pretraživač Fejsbuka reč "mrzim", dobićete više od 500 grupa različitih mrzitelja. Jedna od najpopularnijih je "Mrzim školu" sa 26. 881 fanova, što je tri puta više od fanova grupe "Mrzim cigarete", kojih ima tek 9. 981. Međutim, grupe u kojima se okupljaju oni koji mrze školu apsolutni su favoriti, jer ih ima više, pa u "Mrzim skolu" ima 4. 770 hejtera, u "MRZIM ŠKOLU" još 4. 369, u "mrzim skolu" 2. 006 persona, u "MRZIM SKOLU!!!" 1. 508 fanova, u "MRZIM SKOLU!. . . " 1283, a u "Mrzim Školu" učlanjeno je 3978. Spisku mrzitelja škole podeljenih u različite grupe ovde nije kraj, ima puno i onih ispod hiljadu korisnika.   Link. Kako je mrzim u odnosu na volim? Kada upišete pojam za pretragu mrzim i pojam volim dobijate preko 500 rezultata. Na svim mrežama prvi je rezultat Mrzim rano ustajanje. Na svim mrežama prvi rezultat za volim je smijem ne možeš mi ništa. Znači da je mržnja i ljubav podjednako raspoređena. U svetu su rezultati malo uravnoteženi, možda Na upit: I love Na prvom mestu je I love music sa preko 2. 000. 000 obožavalaca. Na drugom mestu je I love my Family sa preko 1. 500. 000 obožavalaca. Naravno, na trežem mestu je I love my Mum sa skoro 1. 500. 000 obožavalaca. Na upit: I hate Na prvom mestu je: I hate stupid People sa preko 2. 500. 000 obožavalaca Na drugom mestu je I hate battery low sa preko 2. 000. 000 vlasnika laptopova. Na trećem mestu su komarci. Grupa kojoj smo se pridružili Istraživačka stanica Petnica. LINK. Facebook - kako do prijatelja Prijatelji su na vratima. Ostavite kompjuter, tražeći ih. Link.   Facebook - kako proizvesti ljubav, a kako mržnju Iranski karikaturista Nikahang Kosar je kreirao ovu karikaturu. Kada biste kreirali grupu na Facebook-u, kako biste je nazvali inspirisani karikaturom? Link.
 
   

Facebook 2012: Kad bi korisnik bio dolar...

 

 

 

Fejsbuk 2012. Iz iCrossinga kažu da iako rast Facebooka usporava u razvijenim zemljama, naročito u Americi i Velikoj Britaniji, ubrzani rast broja korisnika u ostatku sveta to nadoknađuje. Prema podacima iCrossinga, tokom proteklih devet meseci 14 miliona Indijaca i sedam miliona korisnika iz Brazila otvorilo je profil na Facebooku. O društvenim mrežama i njihovom doprinosu savremenoj civilizaciji može se diskutovati, ali se mora priznati da je milijardu korisnika na jednoj od njih impresivan broj. Da stavimo brojeve u drugačiju perspektivu: Sa milijardu korisnika, Facebook će imati treću najbrojniju "populaciju" na svetu, posle Kine i Indije, i tri puta više korisnika nego što Amerika ima stanovnika. Ili ovako - franšiza McDonald’s milijardu hamburgera proda za deset godina, a Facebook je nadohvat tolikog broja korisnika posle osam godina postojanja. Ako uzmete da svaki korisnik "vredi" dolar, Facebook bi imao godišnji "prihod" 20. 000 puta veći od onog koje ima prosečno američko domaćinstvo. Kad bi svaki korisnik "vredeo" 1,6 kilometara (jednu milju), Facebook bi ih imao dovoljno da ode do Meseca i nazad. . . i to 4. 000 puta. Ako bi korisnici bili sekunde, Facebook bi imao gotovo 32 godine "akumuliranog" vremena. . . Na osnovu sadašnje procenjene vrednosti kompanije koja iznosi oko 17,5 milijardi dolara, svaki korisnik Marku Cukerbergu "vredi" oko 22 dolara, a ako se taj odnos zadrži, ove godine osnivač Facebooka biće bogatiji za četiri milijarde dolara. (MONDO)
 
   

Facebook slika dana - ko ste danas, a ko ste bili juče

 

 

 

Facebook upozorenje dana Da li želite da nastavite. Link. 501 osoba na Facebooku sa kojom želim. . . Ovo je 501 film koji treba gledati. Predložite vašeg omiljenog na Facebooku. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Farma - spavanje u štali umesto sa ljudima - Vukodav

 

 

 

Farma - da li biste spavali u štali ili sa ukućanima Farma nije životinjska farma Džordža Orvela. Farma je počela. Možda ću i da je gledam. Na pitanje da li bi da spavaju sa ostalim ukućanima ili u štali, dva kreveta su ostala u štali. Ukućani su izabrali ŠTALU. Link. 24 časa piše: "Izgleda da jedino što Srbi vole više od nagradnih igara jesu rijaliti emisije, a televizije su odlučile da im pruže to zadovoljstvo. " Zašto treba da svako prati Farmu: 1. Da proverite da li biste vi spavali pre u štali ili sa ostalim ukućanima? 2. Ako Maji Nikolić smeta zato što neki ukućani po WC dasci. . . , da li smeta i vama? 3. Ako je vaš gradonačelnik u Farmi, gde ste vi? 4. 5. Jedna drugačija farma: Kampanja za Killer Jeans od Supressa Graphics-a - Vidite sve  Knjiga posle televizije - Vukodav Link ka knjizi.  
 
   

Fejkbuk i Gorčin Stojanović ili o lažnim profilima na društvenim mrežama

 

 

 

Fejkbuk Lažni profili, to me podseća na slavni i ključni esej o srpskoj komediji profesora Vladimira Stamenkovića, pozorišnog kritičara – „Lice s lažnom legitimacijom“. Drastičan primer je ono kad Agaton, na kraju „Ožalošćene porodice“, prijavi svoje nemoguće srodstvo s pokojnikom čiju su kuću, on i njemu slični, pokušali da opelješe. Lažno predstavljanje u komediji deo je delanja likova kod kojih uvek postoji „zadnja namera“, smisao komedije pak jeste ismevanje tamnih strana ljudskog ponašanja i bivanja. Socijalna mreža je oblik legalizacije nekih od tih osobina. I možda u napred rečenom leži koren propasti ovdašnjeg pokušaja protesta generisanog putem socijalne mreže. Fejsbuk ili Tviter mogli su biti zgodno pomagalo, neka vrsta toki-vokija, za ozbiljne pokrete po arapskom svetu. U našem, evropskom svetu, socijalne mreže su tek pelena za nezadovoljstvo, odušak, ventil, privid aktivizma, konformistički bunt. Odsutstvo artikulacije zahteva i potvrđuje taj larpulartistički, pubescentski nastup bez mnogo smisla.   Nemam naviku da verujem u teorije zavere, i ne mislim da su socijalne mreže zbog toga izmišljene – one su svedočanstvo otuđenja (uzgred, reč „otuđenje“ nestala je iz javne upotrebe otprilike kad i „razantni udarac“ iz vokabulara sportskih komentatora, a da nije sasvim jasno zašto), surogat života, elenorrigbizacija svakodnevice. Ipak, fejsbuk protest jeste društveno prihvatljiva pobuna, a to je upravo suprotno suštini rebelijanstva. OK, toliko. Da ne smaram više.   Odoh na fejs da vidim koga ima. . . LINK.  
 
   

Fejsbuk raste, 7 novih svake sekunde u 2011. godini, i još nešto... iPad 3

 

 

 

Rast fejsbuka @craigbroussard Craig Broussard Facebook grew 7 users per second all of 2011 [Special Infographic . . . bit. ly/zOBgVC7 korisnika svake sekunde. Pogledajte grafikon. Cloud servis za ljubitelje igara @gamasutra Gamasutra Cloud gaming service Gaikai coming to Facebook bit. ly/xLivBGFejsbuk predstavlja novi. . @dimensionfour dimension four mktg Facebook to Introduce New Open Graph Apps, Gestures Wednesday (REPORT) bit. ly/xuR15k Fejsbuk i tema: ŠTA JE LJUBAV? @Tigerprinters Tigerprint I posted 5 photos on Facebook in the album "What is love?" fb. me/1olZnLfSxFejsbuk se koristi za . . . . @AJStream The Stream Study: Why Do People Use Facebook? rww. to/xQm6MiRentiranje filma na Fejsbuku @specialmoves specialmoves Lions Gate is first film studio to launch a movie to rent on Facebook on same day it goes on sale bit. ly/zGO4l2 #byLindsayiPad 3 i integracija sa Fejsbukom @RedmondPie Redmond Pie More iPad 3 And Facebook Integration References Found In iOS 5 Beta 3 [SCREENSHOTS] goo. gl/fb/ewnBt
 
   

Fejsbuk slika dana za 600 miliona korisnika

 

 

 

600 miliona korisnika FejcbukaNETOKRACIJA.
 
   
Strane: 12 3 4 5 6 7

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272