Vesti – Internet

 

Ukupno 570 – Strana 5 od 29

 

81. Facebook za priključenje na Twitter

Twitter sada možete da koristite i sa Facebook naloga. Ako ste na Facebooku, od sada ne morate da ga napuštate, svoje tvitove možete da unosite, ako prođete sledeću proceduru. 

 

82. Facebook: Dodajte muzičke playliste na Facebook profil - SongSeek

SongSeek je još jedan muzički servis koji vam omogućava da pretražujete i strimujete muziku onlajn.

 

83. Facebook: Izbrišite zauvek nalog na Facebooku

Facebook vam omogućava da samo deaktivirate nalog, ostavljajući vaše informacije netaknute. Ali šta ako vi želite zauvek da izbrišete nalog?

 

84. Facebook: Kreirajte aplikacije za Facebook

Vreme je da razmislite da vašu ideju ili posao prenesete na viši nivo. Kreiranje Facebook aplikacije nije jednostavan zadatak i treba ga smatrati na isti način kao i izradu novog web sajta.

 

85. Facebook: Pregledajte sve javne slike i albume na Facebook-u

Ako želite da pregledate javne slike i albume na Facebook-u, to možete da uradite veoma jednostavno.

 

86. Facebook: Ubacite Facebook Chat u Firefox panel sa strane

Facebook Chat je odličan i omogućava vam da pošaljete poruke onlajn Facebook kontaktima. Međutim, ako vam se ne dopada što se Chat nalazi na dnu stranice, evo rešenja.

 

87. Firefox 2

Firefox 2

 

88. Firefox 2.0 ažuriran i dostupan za daunlod

30. jula Mozilla je predstavio bezbednosno ažuriranje za Firefox 2.0 i verziju 2.0.0.6 pretraživača otvorenog koda koji je sada dostupan za preuzimanje. Sa ovim izdanjem Mozilla je rešio bezbednosni problem u Firefoxu koji je inicijalno bio povezan sa kombinacijom pretraživača otvorenog koda i Internet Explorera na Windows platformi. Šef bezbednosti u Mozilla-i, Windows Snyder je izjavio početkom jula da je Internet Explorer kriv za ovu bezbednosnu rupu preko URL Protocol Handling u Windows toku. “Važno je da zapamtite da ako koristite Firefox za pretraživanje weba niste ranjivi na ovaj napad. Iako nismo videli dokaze da su napadači iskoristili ovaj problem, postoji dokaz u obliku konceptualnog koda koji je javno dostupan. Mi predlažemo ljudima da koriste Firefox i kao i uvek da pripaze kada pretražuju nepoznate web sajtove” Snyder je rekao 10. jula.

 

89. Firefox 2.0 je bolji od Internet Explorera 7

I Internet Explorer 7 i Firefox 2.0 su otkriveni u oktobru 2006. godine. Internet Explorer 7 je imao prednost sveprisutne Windows platforme i Windows Update infrastrukture koja je dizajnirana da automatski služi ažuriranja za postojeće korisnike Internet Explorera 6. Mozilla-in pretraživač otvorenog koda je manje srećan što se toga tiče, ali on više ne služi samo kao pratnja Internet Exploreru 7 već se nalazi u odličnoj poziciji da porazi Microsoftov najnoviji pretraživač. Od oktobra kada je izdat Internet Explorer je dostigao samo 33.55% udela na tržištu kako navode informacije iz Market Share-a.

 

90. Firefox 2.0 odlikuje novi JavaScript 1.7

Firefox 2.0 odlikuje novi JavaScript 1.7

 

91. Firefox 3 će biti najbrži pretraživač

Firefox 3 poseduje nekoliko odličnih novih funkcija kao što su pametna linija adrese i bolji menadžer bukmarkova, ali najbolji razlog za nadgradnju na novu verziju je to što je Firefox 3 brz. Stvarno brz.

 

92. Firefox 3 izveštaj o kompatibilnosti dodataka

Vredni programeri u Mozilli su izdali dokument koji pokazuje koje Firefox ekstenzije treba da se ažuriraju za Firefox 3.

 

93. Firefox 3 je postao prenosiv

Želite da testirate Firefox 3 betu bez da poremetite sva vaša precizna podešavanja Firefox-a 2? Nema problema, samo instalirajte prenosivu verziju. Programeri Portable Apps-a su do sada dobro obavljali svoj posao kreiranja verzija Firefox-a koje mogu da se pokreću sa fleš USB memorija i drajvova samo nekoliko dana pre izdavanja svake nove verzije Firefox-a. Sada kada je Firefox 3 dobro zagazio u beta fazu, oni su počeli da rade na prenosivoj verziji Firefoxa 3.

 

94. Firefox 3 Release Candidate 1 je izašao

Mozilla je pre neki dan izbacila prvog kandidata za konačno izdanje Firefox-a 3.

 

95. Firefox 3 se prilagođava operativnim sistemima

Firefox 3 će imati gomilu novih funkcija, uključujući novu mašinu za renderovanje i novi način organizovanja bookmarkova. Ali će najverovatnije prva stvar koju će korisnici primetiti biti novi skinovi. A novi skinovi će biti dizajnirani da se glatko integrišu u vaš operativni sistem.

 

96. Firefox dodaci - Snap Links

Samo za Firefox: Snap Links vam omogućava da jednim potezom otvorite više linkova na novim karticama samo tako što ćete prevući okvir za selektovanje preko njih.

 

97. Firefox dodatak - Content Preferences

Samo za Firefox: Content Preferences vam omogućuje da modifikujete podešavanje prikaza pojedinačnih sajtova i da zapamtite data podešavanja u budućim posetama.

 

98. Firefox dodatak - DocuFarm

Windows/Mac/Linux: DocuFarm Firefox ekstenzija vam omogućuje da pregledate bilo koji PDF, PowerPoint ili Word fajl direktno iz vašeg web pretraživača i svoj njegovoj originalnoj formatiranoj slavi.

 

99. Firefox dodatak - Google Maps u panelu sa strane

Mini Map Sidebar je najverovatnije najbolja ekstenzija za Firefox koja je do sada napravljena. Mini Map Sidebar je dodatak za informacije o mapama i geografskim lokacijama. Jednostavni interfejs ove ekstenzije krije mnogo moćnih funkcija koje vam mogu pomoći da lako pronađete lokacije direktno iz vašeg pretraživača.

 

100. Firefox dodatak - Save Image in Folder - Vaša slika u vašem folderu

Sve je lakše na Internetu naći dobre fotografije zahvaljujući web sajtovima kao što su Flickr i Photobucket. Pomislite samo koliko vremena izgubite samo na snimanje jedne fotografije na vaš hard drajv. Trebate da kliknete desnim tasterom miša, izaberete Save As komandu, izaberete destinaciju... pa mislim da vam je jasno šta hoću da kažem. Sada pomislite na to koliko puta u životu treba da izvedete navedenu proceduru.

 

1 2 3 4 56 7 8 9 10

Sledećih 10 strana