Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

OpenSolaris sprema svoje oružje da sruši Windows

Ako ste jedan od onih privrženih Solaris fanova verovatno čekate dolazak OpenSolarisa koji je raspoređen za prve mesece 2008 godine ali do tada, evo nekih vrućih informacija o projektu. Kao što možda znate, Sun Microsystems Inc., kreator poznate Java tehnologije je trenutno fokusiran na «Project Indiana», distribuciju koja će doneti nove perspektive za Linux platforme. Iako Sun planira da napadne tržište desktop računara i takmiči se sa drugim vrhunskim proizvodima kao što je Windows, to će biti ekstremno teško uraditi pošto Solaris nikada nije postao jedan od industrijskih giganata.

 

Ali šta je toliko privlačno kod Indiana-e i zašto bismo trebali da ga isprobamo? Pa, po rečima Ian Murdock-a, glavnog za operativne platforme u Sun-u, ovaj novi projekat će doneti veoma moćnu tehnologiju (u poređenju sa prethodnim izdanjima) i ponudiće potrošačima moćan izbor. To znači da će obični korisnici biti u mogućnosti da instaliraju operativni sistem kao što bi bilo koji drugi, dok će programeri imati opciju da prilagode rešenje za svoje potrebe pomoću nekih softverskih alata.

«Evo kako možemo da smanjimo barijere za programere i pokrenemo OpenSolaris kao idealni operativni sistem otvorenog koda koji ne potiče od Sun-a» rekao je radnik Sun-a. «Sa Indiana-om na mestu, Sun će prihvatiti two-tier programerski model, uspostavljajući jasnu putanju od Indiana i OpenSolarisa – za programere i prve korisnike – do Solarisa koji će biti uveliko korišćen od strane konzervativnijih poslovnih korisnika. Izazov će biti isporučivanje onoga što je efektivno jedna Solaris platforma za dve veoma različite zajednice» navodi ista publikacija.

Očigledno, moćna marketinška kampanja OpenSolarisa bi donela Sun Microsystems-u veći uspeh i pošto kompanija želi da postane vrhunsko ime u ovoj grani industrije, olakšala dostizanje njihovog cilja.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272