Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

OTAC JE I DALJE NA SLUŽBENOM PUTU, a nagrade Ardilion su dobili...

Čekamo Godoa, ali i oca da se vrati sa puta

Na 16. Jugoslovenskommpozorišnom festivalu , nagrade Ardalion dodeljene su Abdulahu Sidranu piscu predstave, Oliveru Frljiću za režiju i Vlastimiru DJuzi Stojiljkoviću za najbolju mušku ulogu.

Ista nagrada za najbolju žensku ulogu dodeljena je glumici Aniti Mančić za ulogu Nadežde u predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta "Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu)" po tekstu Biljane Srbljanović u režiji Slobodana Unkovskog.

Za najbolju scenografiju i kostimografiju nagradjeni su Ivan Fijolić i Ana Savić Gecan za predstavu "Kiklop" Euripida, Mini teatra, Scene Gorica i Teatra ITD iz Zagreba.

Nagrada Ardalion za epizodnu ulogu dodeljena je Sandri Ljubojević za ulogu kćerke u predstavi "Radnička hronika" Petra Mihajilovića u režiji Ane Djordjević Narodnog pozorišta Republike Srpske i Sterijinog pozorja.

Za najboljeg mladog glumca i nagrada "Avdo Mujčinović" lista Politika dodeljene su Hani Selimović za ulogu Sene u predstavi "Otac na službenom putu".

Specijalna nagrada za autentičan scenski izraz dodeljena je predstavi "Kad sam bio mrtav" po tekstu Ernsta Ljubiča Slovenskog narodnog gledalašča u Ljubljani.

LINK.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272