Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Otvoren "Datacentar.021" u Novom Sadu - jedinstveni centar za čuvanje podataka u Vojvodini

Osnivači "Datacentar.021" su JP Informatika i kompanije "M&I Systems, Co." i "Amber Software". Ideja o osnivanju "Datacentar.021" rodila se krajem 2007. godine kada se ukazala potreba za osnivanjem jedinstvenog centra koji bi mogao da ponudi najefikasnije rešenje za čuvanje podataka, kao i da kontroliše sve IT funkcije i da uvodi nove usluge koje će razvijati poslovanje kompanija, navedeno je u saopštenju kompanije "M&I Systems, Co." .

"Datacentar.021" je objekat izgrađen po kriterijumima, koji su u Evropskoj uniji propisani za čuvanje podataka. Centar pruža najoptimalnije uslove za rad servera, konstantnu temperaturu, neprekidan izvor električne energije i napajanja, čvrste komunikacijske veze, kao i stalan nadzor koji prati sve radne parametre, ali i sigurnosne mere pristupa i protivpožarne zaštite.

Neke od usluga koje "Datacentar.021" pruža potencijalnim korisnicima su: iznajmljivanje servera, iznajmljivanje prostora za druge servere, iznajmljivanje prostora za čuvanje podataka u elektronskom obliku, iznajmljivanje i korišćenje informacionih sistema za potrebe funkcionisanja kompanija, usluge izveštavanja i poslovne analize, direktno slanje izveštaja elektronskim putem, iznajmljivanje sistema za skladištenje podataka u elektornskom obliku, postavljanje portala i aplikacija za efikasnije funkcionisanje svih javnih preduzeća, kao i usluge video nadzora i interneta.

Izvor: www.ekapija.com

Budite u toku. Pretplatite se.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272